Bas Paus de verlosser bij 1-0 overwinning van STEVO op BWO

geplaatst op: 14-04-2019

Invaller Bas Paus was zondagmiddag in het duel tegen BWO de verlosser bij de 1-0 overwinning op BWO. In de 87e minuut verschalkte hij de keeper van BWO met een lage schuiver in de verre hoek. Tot dan was STEVO wel de bovenliggende partij, maar tot echt grote kansen kwam het zelden. Het gemis van aanvaller Roy Wigger, blessure,  was duidelijk voelbaar.

BWO vocht in Geesteren voor één van zijn laatste kansen om degradatie te ontlopen. Lange tijd zag het er ook naar uit dat de Hengeloers met een punt huiswaarts zouden keren, omdat STEVO het veldoverwicht maar niet in doelpunten wist om te zetten. Tot aan de zestien ging het allemaal nog wel, maar de finesse ontbrak om het genadeschot uit te delen totdat vlak voor tijd de 1-0 viel.

Vooral in de eerste helft grossierde STEVO in corners, maar wist het deze mogelijkheden maar niet te verzilveren. Nadrukkelijk werd steeds het hoofd van Ingmar Reinerink gezocht. BWO had één goede kans in de eerste helft en wat voor één, de bal ging via de paal gelukkig naast. In de tweede helft een spelbeeld als in de eerste helft, een STEVO dat nadrukkelijk op zoek was naar de voorsprong en een BWO dat met een uitval hoopte op een bevlieging van hun voorwaartsen.

Keeper Roy Kreuwel, de jubilaris in deze wedstrijd met meer dan 300 wedstrijden voor STEVO 1 gaf geen krimp en wist zijn doel schoon te houden. Trainer Geert Veldhuis wisselde een kwartier voor tijd de hard werkende Thijs Beernink voor Bas Paus, die vorige week met het hoofd nog succesvol was tegen Rohda Raalte. Bas deed ook nu wat van hem verwacht werd en na eerst een waarschuwingsschot op de matig keepende keeper van BWO, was het in de 87e minuut wel raak met een lage schuiver in de verre hoek. Een verlossende treffer want met de 1-0 overwinning na 90 minuten is STEVO zo goed als zeker verzekerd van nog een jaar eerste klasse. Aan de doelstelling is hiermee voldaan en gaan de complimenten uit naar de gehele selectie en technische staf. Rustig kan nu al toe gewerkt worden naar het volgende seizoen waar zeker weer mutaties zullen plaatsvinden en nieuwe spelers moeten worden ingepast.

STEVO speelt op Paaszaterdag uit tegen Rigtersbleek in Enschede. De aanvang van deze wedstrijd is om 18:00 uur.