Volgende wedstrijd STEVO 1
Zondag 24 Oktober 2021 - 14:00
 vs 

Begin oktober het boek van Peter Eidhof Veuroetboer’n

geplaatst op: 18-09-2021

Begin oktober zal het boek met de titel Veuroetboer’n van Peter Eidhof uitkomen. In het boek worden 22 voetbaltrainers uit het Twentse amateurvoetbal geportretteerd via een uitgebreide monoloog van tussen de vier- en zesduizend woorden, met ook wat fotomateriaal uit het privé-archief van deze trainers.

Onze huidige hoofdtrainer Otto Krabbe is één van de 22 trainers. Daarnaast zijn er ook ex-trainers van STEVO geportretteerd, te weten Wim Adolfsen, Hans Bossink en Geert Veldhuis. 
Dit betekent dat STEVO ook in het boek wordt besproken. Meestal is dat op buitengewoon realistische en doorgaans positieve wijze. 

Het betreffen geen oppervlakkige monologen. De verhalen geven een diepgaande inkijk in de eigen unieke belevingswereld van deze trainers, die in een setting van goeddeels liefhebbers hun spelers moeten drijven tot een uiterste prestatie.
Het is voor elke amateurvoetballiefhebber een aardig werkje geworden. Peter Eidhof (1978) portretteert in dit boek een selectie van de beste amateurvoetbaltrainers van Twente. Deze trainers hebben een UEFA-A diploma en hebben gedurende minimaal tien seizoenen een eerste elftal getraind bij minimaal drie verschillende verenigingen. Beginnend bij de oudste trainers ziet de lezer de beschouwingen langzaam evolueren van vaderfiguur naar visionair, met aan beide zijden uitschieters naar de andere kant.

Auteur Peter Eidhof is vanzelfsprekend trots op zijn boek, maar ook wij clubmensen zullen dat ongetwijfeld zijn omdat STEVO frequent en positief belicht wordt.
Begin oktober zal het boek aan de media gepresenteerd worden bij de vereniging van Peter Eidhof EMOS. De pers zal hieraan nog aandacht schenken.  Hoe het boek daarna te verkrijgen is zullen we nog over berichten.

Alle trainers waarover bericht word zijn:

Gerard Schefer

Freek van Oenen

Wim Adolfsen

Gerard Geerdink Johannink

Peter Peters

Hans Bossink

Rob Poell

Rob Snijders

Anton Wennemers

Peter Schulte

Peter Bokma

Walter Weghorst

John Gielink

Geert Veldhuis

Rene Nijhuis

Kenan Durmusoglu

Mete Soygul

Michiel Mensink

Philip Agteres

Remco Hammink

Otto Krabbe

Erik Zandstra

 

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon