Volgende wedstrijd STEVO 1
Zondag 28 April 2019 - 14:00
 vs 

Infogids STEVO jeugd 2018/2019 en voorwoord Mark Haverkort

geplaatst op: 03-08-2018

De nieuwe infogids voor de STEVO-jeugdafdeling is weer actueel bijgewerkt. Klik op deze link om deze in te zien. De nieuwe jeugdvoorzitter Mark Haverkort bij het spits af met een voorwoord op het komende seizoen.

Beste STEVO jeugdleden, kaderleden en ouders.

Een nieuw voetbaljaar…. een nieuwe voorzitter….
Een tijdje terug geleden werd ik benaderd door STEVO-voorzitter Eddy Droste. Hij vertelde dat Erik
Kottink voornemens was om te stoppen als voorzitter van het jeugdbestuur en dat er een opvolger gezocht werd. Eddy vroeg me of ik voorzitter wilde worden, en daar hoefde ik niet zo lang over na te denken. Voorzitter worden van de jeugdafdeling van de club waar je al jarenlang bij betrokken bent, en een goed gevoel bij hebt, daar zeg je al snel "ja" tegen.
Voor diegene die me niet kennen, zal ik me eerst even voorstellen. Mark Haverkort dus, geboren en
getogen in Geesteren. Ik ben getrouwd met Dorien en we hebben 2 zoons: Kas en Rink. Zij voetballen
momenteel in de JO13- en JO15-lichting van STEVO. De afgelopen jaren heb ik verschillende taken vervuld binnen de jeugdafdeling. Eerst coördinator van de F-league en daarna leider en trainer van onze beide zoons. Ik was van plan om te stoppen als leider en trainer, maar kwam ook tot de conclusie dat ik erg graag betrokken wilde blijven bij STEVO. Een perfect moment dus om deze nieuwe rol als voorzitter op te pakken.
We hebben zeker zitten brainstormen over mijn rol en taakverdeling. Ik zal voorzitter van het jeugdbestuur worden met nauwe banden met het hoofdbestuur. Er is momenteel een goede verbinding tussen de jeugd en de senioren, dat is erg belangrijk. Dat moeten we in stand houden en waar mogelijk optimaliseren. Daarbij zullen we rekening houden met zowel het prestatieve als recreatieve aspect van de sport. We hechten veel waarde aan een goede en evenwichtige doorstroming van de jeugd naar de seniorenafdeling.
Zaken die ik belangrijk vind, en waar we ons als bestuur op zullen richten zijn:
- Een goede communicatie tussen kader, ouders en spelers. Op alle fronten dus.
- Een goede balans tussen prestatief en recreatief voetbal.
- Een goede samenwerking tussen jeugd- en seniorenafdeling.
Voetbal is een leuke sport, maar is vanuit een breder oogpunt niet weg te denken uit de Geesterense
samenleving. De club staat er naar mijn mening goed voor. Afgelopen seizoen was een topseizoen, met veel kampioenschappen op verschillende niveaus en als hoogtepunt het kampioenschap van STEVO JO19-1 naar de 4e divisie. Nog nooit heeft een STEVO-jeugdteam op dat niveau gevoetbald. Ik ben ervan overtuigd dat we, als we op deze weg verder gaan, nog vele mooie successen zullen beleven.
Via deze weg wil ik natuurlijk ook Erik Kottink hartelijk bedanken voor de 6 jaar die hij als voorzitter heeft gefungeerd. Erik heeft er veel tijd in gestoken en heeft zijn taak uitstekend en met veel enthousiasme uitgevoerd, dank daarvoor!
Als laatste wil ik nog even kwijt dat ik het erg leuk vind om deze nieuwe taak op me te nemen. Ik hoop dat ik op eenieder een beroep kan doen indien nodig, als vrijwilliger of in een andere rol. Samen maken we immers deze mooie vereniging. Ik heb er zin in!
Een goed, succesvol en vooral sportief seizoen gewenst!

Groeten,
Mark Haverkort
Voorzitter Jeugdbestuur STEVO

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon