Informatiebrief jeugdvoorzitter STEVO

geplaatst op: 25-05-2020

Beste jeugdleden, kaderleden, trainers, leiders en ouders van STEVO-jeugdleden,

Het voetbalseizoen zit erop, aanstaande zaterdag vinden de laatste trainingen plaats. Het voelt vreemd om het seizoen op deze wijze af te sluiten. We hadden dit graag via de jaarvergadering gedaan, maar helaas kan dat niet vanwege het Corona-virus. Ik wil via deze brief kort terugblikken op het afgelopen seizoen en jullie een aantal zaken meedelen.

Ondanks het stilleggen van de competitie en activiteiten na de winterstop hebben we een mooi jaar gehad. Door goed en snel te schakelen is er gelukkig nog de mogelijkheid geweest om een aantal weken te trainen in Corona-tijd. Voor en tijdens de winterstop waren er weer veel leuke activiteiten, denk hierbij aan het zaalvoetbal, bezoek van Sinterklaas aan onze vereniging, de Casino-avond, etc. Daarnaast stonden er nog een aantal leuke activiteiten in de planning, die zullen we met veel plezier volgend seizoen organiseren. Normaal gesproken is er tijdens de jaarvergadering ook altijd even een moment van aandacht voor de overleden leden, dat wil ik nu ook zeker niet vergeten. Al deze zaken geven aan dat STEVO meer is dan alleen voetbal, het is een club waar iedereen zich thuis voelt. We hebben ook een paar mooie successen behaald, de volgende teams zijn voor de winterstop kampioen geworden: JO13-1, JO17-1, JO17-2 en JO19-1. En ik ben er vast van overtuigd dat we na de winterstop ook een aantal mooie successen hadden behaald. Vanzelfsprekend zijn de kampioenen allemaal passend gehuldigd.

In dit schrijven wil ik zeker ook even aandacht schenken aan alle kaderleden van STEVO. Het zijn deze mensen die de jeugd wekelijks het voetbalplezier geven. Ontzettend bedankt daarvoor, en we hopen dat jullie nog lang bij de club betrokken blijven. De spelers die vanuit de jeugd overgaan naar de senioren wens ik alvast heel veel plezier en succes toe.

Er waren nog een aantal zaken gepland, die zoals gezegd helaas niet door kunnen gaan. Hieronder is te lezen hoe we dit gaan aanpakken:

  • Jaarvergadering: Vanwege het Corona-virus is er dit jaar helaas geen jaarvergadering. We hebben er als bestuur ook voor gekozen om dit jaar geen Fairplay Cups uit te delen voor de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar. Het seizoen is daar te kort voor geweest.
  • Seizoensafsluiting en feestavond kader: Helaas…. Deze 2 activiteiten kunnen vanwege het Corona-virus ook niet doorgaan. Kaderleden die stoppen met hun activiteiten werden normalerwijze tijdens de jaarvergadering of afsluitende feestavond in het zonnetje gezet. We zullen hier aandacht aan schenken tijdens de aftrapbijeenkomst voor het kader voor het nieuwe seizoen, dit zal waarschijnlijk in september plaatsvinden.
  • Indeling nieuwe teams: De technische commissie is momenteel bezig met de indeling van de nieuwe teams en het bijbehorende kader. Op zondag 7 juni zal de indeling van de nieuwe teams te vinden zijn op de website van STEVO. Het is elk jaar weer een hele puzzel om de teams goed in te delen, maar ik ben ervan overtuigd dat dit op goede en correcte wijze gebeurt. Na 7 juni is er nog gelegenheid om 2 weken te trainen met de nieuwe elftallen, dit zal via de trainers gecommuniceerd worden. We houden hierbij zoveel mogelijk het bestaande trainingsschema (in Corona tijd) aan.
  • Meidenvoetbal: Het aantal meiden dat komend seizoen lid is, is op dit moment te minimaal om een competitieteam te vormen. We vragen jullie dan ook om mee te denken. Ken je iemand die graag in een leuk meidenteam een balletje wil trappen? Dan horen we het graag!

Het voetbalseizoen 2019-2020 zit erop. Gaan we dit jaar snel vergeten? Dat denk ik niet. We hebben met heel STEVO getoond dat we een echte en een hechte vereniging zijn. Los van de behaalde successen voor de winterstop was het met de diverse activiteiten wederom een mooi jaar. Ik kijk dan ook met veel enthousiasme uit naar komend seizoen!

 

Met sportieve groet,

 

Mark Haverkort

Voorzitter jeugdbestuur STEVO

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon