geplaatst op: 19-01-2018

Voor het tweede jaar op rij is bij STEVO een looptrainer aangesteld. Tegenwoordig schenkt elke trainer bij STEVO aandacht aan loop- en coördinatieoefeningen, maar desondanks blijven er enkele talentvolle jongens achter, waardoor deze voetballers zich net te weinig ontwikkelen op het gebied van coördinatie, mobiliteit en snelheid. Ook kan een slechte techniek leiden tot blessures op lange termijn.

Om die reden is STEVO vanaf 17 oktober opnieuw een looptraining gestart, en hebben Justin Beernink (Fysiotherapie Fyon Geesteren) samen met Thijs Beernink (student Fysiotherapie) bereid gevonden om deze training te geven.
Justin heeft naast de opleiding fysiotherapie enkele specifieke cursussen gevolgd waardoor hij de juiste aanpak, kennis en oefeningen heeft om de jongens te helpen voor de beste looptechniek. Op trainingsdagen werd hij aangevuld en geassisteerd door Thijs, om zo alles soepel en optimaal te laten verlopen.

Op de eerste en laatste trainingsdagen werden de jongens gemeten. Ook is er gebruik gemaakt van video analyses om zo de resultaten te kunnen vergelijken en analyseren.
Net als vorig jaar heeft iedereen vooruitgang geboekt in zijn loophouding en snelheid. De trainers hopen na deze resultaten de jongens zo te gemotiveerd en gestimuleerd te hebben dat ze thuis door blijven oefenen om technisch nog beter te worden.

De TC-jeugd van STEVO wil Justin en Thijs bedanken voor hun enthousiaste en inspirerende aanpak. Het mag duidelijk zijn dat deze trainingen een duidelijk verschil brengen. STEVO zal daarom ook in het voorjaar gaan kijken voor een tweede sessie in dit voetbalseizoen.

Op de foto ziet u de groep spelers die de looptraining succesvol hebben afgerond. De jongens zijn na de laatste training beloond met een certificaat voor het deelnemen aan de looptrainingen

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon