STEVO 2 blijft verrassen

geplaatst op: 11-10-2021

Op een zonnige Peuverweide behaalde STEVO 2 de 2e zege van het seizoen en versloeg het goed voetballende DCS met 3-2.
Het eerste kwartier was aftasten, maar werd al snel duidelijk dat DCS een goed voetballende ploeg was. Dcs vond over hun linkerkant steeds de vrije man en STEVO werd aan die kant bij vlagen overlopen. Robbin Engbers kreeg steeds een overtal tegenover zich. Het was wel een signaal, dat STEVO alles uit de kan moest halen om een goed resultaat te behalen. De eerste waarschuwing van STEVO kwam in de 15e minuut van Mike Voorhuis en 2 minuten later was het Mart Veldscholte, die uit een scrimmage de bal achterwaarts binnen kopte en zo de 1-0 aantekende. Aan het spelbeeld veranderde niets DCS was de beter voetballende ploeg en vond elkaar makkelijker en was dreigend, maar ook geen 100% kansen. Jelle Beernink pakte in de 31e minuut nog een bal uit de linkerhoek maar dat was van Dsc ook het enige wapenfeit, naast dat ze 70% balbezit hadden en dreigend waren. STEVO kwam zelf niet aan voetballen toe via het middenveld met Thijs Assink, Lars Kottink en Bas Paus maar wist bij vlagen wel spelden prikken uit te delen. Waardoor DCS wel bij de les moest blijven. STEVO had intussen een omzetting gedaan en daar had DCS meer moeite om er nog voetballend uit te komen en ging steeds iets vaker de lange bal spelen. Dat speelde Stevo weer in de kaart, want wie wint er een kopduel van Stan Nijhuis en Erik Sonder.? Het antwoord laat zich raden…in de 39e minuut dan toch de 1-1 uit een aanval door het midden kwam de steekpass naar links en STEVO was daar uit elkaar gespeeld, de goede voorzet werd goed afgewerkt en STEVO kon aftrappen na deze 1-1. Voor rust nog een vrije trap van Wout Gehring die in het zijnet ging. STEVO en DCS gingen rusten met een 1-1 ruststand.

In de 2e helft een voortvarend STEVO, wat in 5 minuten tijd de stand omboog naar een 3-1 voorsprong. In de 46e won Erik Sonder een kopduel en deze bal kwam in de voeten van Bas Paus, die zichzelf goed vrijspeelde en een Steekpass op Mart Veldscholte gaf. Mart bleef koelbloedig en schoof de bal in een 1:1 duel met de keeper onder de keeper door.
4 minuten later een zelfde soort situatie, Stan Nijhuis won een duel over de grond en speelde gelijk Mike Voorhuis in. Mike speelde zich goed vrij en begon samen met de verdediger van DCS  aan een sprintduel met bal over 40 meter. Mike won dit duel, maar wist ook nog op volle snelheid de bal in de lange hoek te mikken en maakte zo een weergaloze goal. DCS was even van slag maar herpakte zich snel en begon weer aan hun aanvalsgolven. In de 60e minuut een lange bal door de as, waar Thijs Assink zijn tegenstander even kwijt was en zijn tegenstander hier goed gebruik van maakte en de 3-2 scoorde. STEVO werd verder terug gedrongen op eigen helft, maar DSC had niet meer de swung van de 1e helft. Bram Tibbe en Mick Velthuis kwamen in het veld voor de leeggespeelde Thijs Assink en Lars Kottink. STEVO stond verdedigend als een huis en kwam bij vlagen iets meer aan het voetballen toe. Mike Voorhuis, die wederom scoorde en hoe, werd vervangen door Jaron Elzinga. Dcs wist het niet meer in het laatste kwartier en ging de lange bal op het centrum van STEVO spelen en speelde daarmee STEVO volledig in de kaart. Want daar stonden de 2 beste koppers en die waren onverslaanbaar gisteren. STEVO kon vanuit de 2e bal gaan spelen en kreeg van daaruit nog een tweetal goede mogelijkheden via Jaron Elzinga. Jelle Linneman kwam nog binnen de lijnen voor Pieter Kottink. Het was nog even billen knijpen, maar uiteindelijk kwam het verlossende fluitje van de goed leidende Scheidsrechter. STEVO won met 3-2 en heeft nu 7 punten uit 3 wedstrijden en begint daardoor onverwachts goed aan de competitie.

Opstelling: Jelle Beernink, Wout Gehring, Stan Nijhuis, Erik Sonder, Robbin Engbers, Thijs Assink (‘60 Mick Velthuis), Lars Kottink (‘60 Bram Tibbe), Bas Paus, Mart Veldscholte, Mike Voorhuis (‘70 Jaron Elzinga), Pieter Kottink ( ‘85 Jelle Linneman). Bram Paus 019 was ook wisselspeler, top Bram