STEVO 2 levert prachtige prestatie in openingsduel

geplaatst op: 27-09-2021

STEVO 2 leverde gistermorgen een prachtige prestatie door RKHVV 2 met 3-0 te verslaan. Trainer Richard de Boer van STEVO 2 beschrijft onder hoe hij de wedstrijd beleefde.

STEVO 2 toont passie, strijd en teamspirit en wint de eerste competitie wedstrijd met 3-0 van RKHVV 2

Het ervaren Rkhvv had het grootste gedeelte van de wedstrijd de bal, maar wist uiteindelijk de trekker niet over te halen. STEVO 2 deed dat wel en scoorden in de laatste 25 minuten 3x, waardoor er uiteindelijk 3-0 op het scorebord stond na iets meer dan 90 minuten spelen.

De eerste helft had STEVO 2 het de eerste 20 minuten zwaar, vooral doordat Rkhvv over de linkerkant waar Lars Kottink stond de vrije man had. Na 20 minuten werd dit omgezet en kreeg STEVO 2 iets meer grip op de wedstrijd. STEVO 2 werd zelf nauwelijks gevaarlijk, daar waar Rkhvv dreigend was. Uiteindelijk werd er gerust met 0-0. In de eerste helft nog wel een vervelend incident, waar Ruben Bekhuis en Gijs Lohuis met elkaar in botsing kwamen. Ruben Bekhuis moest het veld met een bebloed hoofd verlaten. Remon Colleije was zijn vervanger op het middenveld. Inmiddels gaat het goed met Ruben en zitten er een aantal hechtingen vlak boven zijn oog.

Na rust werd Marijn Hoek, die bij het 1e aansloot, vervangen door Robbin Engbers. In de 2e helft een zelfde spelbeeld Rkhvv had de bal, werd dreigend en het leek niet lang te duren of de 0-1 zou worden gemaakt. Maar STEVO hield stand en had dat mede te danken aan het sterke verdedigingswerk van Erik Sonder, Stan Nijhuis, Lars Kottink, Robbin Engbers en keeper Roy Kreuwel. Na 60 minuten werd Jelle Linneman vervangen door Pieter Kottink en nog geen 3 minuten later scoorde Mart Veldscholte op aangeven van Stefan Steggink de 1-0. De ruimtes werden daarna groter tussen de linies en STEVO 2 leek hiermee het beste mee om te gaan. Rkhvv had nog steeds meer de bal en het overwicht, maar het geloof en de conditie leek Rkhvv in de steek te laten. Thijs Assink en Mike Voorhuis hadden inmiddels de licht geblesseerde Stan Nijhuis en Bas Paus vervangen en dit bleek goed uit te pakken. Mike Voorhuis werd in de ‘81e minuut diep gestuurd door Stefan Steggink. Mike bleef rustig, kapte zijn tegenstander uit, nam de bal nog mee en schoof hem vervolgens onder de keeper van Stevo door en tekende de 2-0 aan. In de laatste 10 minuten was het 1 grote ruimte op het veld, met een Rkhvv die het geloof kwijt was en een Stevo dat op zoek was naar meer en ook kreeg. In de ‘95e minuut stuurde Stefan Steggink Pieter Kottink diep en Pieter ging alleen op de keeper af, helaas scoorde hij niet. Maar de attente Mike Voorhuis wist, de bal die terug kwam van de keeper goed te verwerken en scoorde de 3-0.

Passie, strijd en teamspirit werd beloond. Voetballend valt er nog veel winst te behalen, maar de eerste 3 punten pakt niemand STEVO 2 meer af.