STEVO 2 schiet uit zijn slof en wint met 1-5 uit bij Rkzvc

geplaatst op: 20-11-2021

STEVO 2 schiet uit zijn slof en wint met 1-5 uit bij Rkzvc.
Een andere ambiance een keer, een avond competitie wedstrijd op vrijdag op een stil sportpark.
STEVO had moeite met de verdedigende organisatie en kreeg in het begin van de wedstrijd geen grip op de opbouw van Rkzvc. Maar toch al wel een aantal kleine kansen voor STEVO in het begin van de wedstrijd. Mick Velthuis en Stan Nijhuis die het doel onder vuur namen, waarbij vooral het schot van Stan Nijhuis over 45m indruk maakte en bij Stan een deja vu gevoel opriep. Toch de 1-0 na 12 minuten voor Rkzvc, een aanval door de as over meerdere schijven tekende de 1-0 aan. Het duurde 20 voordat STEVO meer grip kreeg op Rkzvc en het verdedigend beter stond. Mick Velthuis zag daarbij nog een kopbal van de lijn gehaald worden. Het spel golfde op en neer, maar STEVO werd dreigender en had ook vaker de bal dan in de eerste 20 minuten. In de 40e minuut dan de verdiende 1-1. Een cross pass van Eric Sonder naar Wout Gehring, die op zijn beurt Thijs Beernink wist te vinden en het net liet bollen. Een rust stand van 1-1 in een wedstrijd in een hoog tempo.
Gelijk na rust al de 1-2 voor STEVO. Stefan Steggink die Pieter Kottink met een steekpass bediende en Pieter die wederom Thijs Beernink wist te vinden en koelbloedig de 1-2 maakte. Dan weer een fase waarin STEVO werd terug gedrongen door Rkzvc, maar ook zelf achteruit ging lopen. Het was op dat moment Rkzvc dat de klok sloeg en het doel van de goed keepende Bas Beernink onder vuur nam. Het kraakte daarbij bij STEVO maar het brak niet en bleef overeind op beleving en inzet. Thijs Beernink, die weer minuten kon maken, werd vervangen door Mike Voorhuis. In de ‘71e de bevrijdende 1-3 na een aanval over links. waarbij Pieter Kottink Stefan Steggink na een overstapje van Bas Paus wist te bereiken en Stefan het net wist te vinden. Mick Velthuis werd vervangen door Thijs Assink. Een paar minuten later vond Stefan Steggink de vrijstaande Bas Paus en die aarzelde niet en schoot de 1-4 binnen. STEVO kon achterover leunen en bracht Bram Tibbe en Robbin Engbers nog binnen de lijnen voor Marijn Hoek en Bas Paus. Het slotakkoord was voor Stefan Steggink, die in de 16m aan een slalom begon en de eindstand 1-5 op het scorebord schoot.
Een heerlijke overwinning van het team, die in de bus uitgebreid gevierd werd. De rotondes in Geesteren hadden het daarbij zwaar te verduren en werden meerdere malen gedold.
Opstelling: Bas Beernink, Wout Gehring, Stan Nijhuis, Erik Sonder, Marijn Hoek (‘80e Robbin Engbers), Ruben Bekhuis, Mick Velthuis (‘70e Thijs Assink), Bas Paus (‘80e Bram Tibbe), Pieter Kottink, Thijs Beernink (‘60e Mike Voorhuis), Stefan Steggink en Remon Kruiper.