STEVO 2 staat na 100 minuten met lege handen.

geplaatst op: 09-05-2022

STEVO 2 staat na 100 minuten met lege handen, maar verdient de complimenten voor de inzet, strijd en passie.
STEVO 2 begon met 2 spelers van 019-1, Sepp Nijland en Stan Harmelink in de basis aan de wedstrijd tegen een ervaren en goed voetballend Rkhvv. Rkhvv had de bal, lieten we de bal en dat dwongen ze ook af. Het eerste half uur was voor Rkhvv en had STEVO voetballend weinig in te brengen, maar durfde STEVO ook niet terwijl er genoeg mogelijkheden lagen om te voetballen. Bas Beernink en de verdediging bleef overeind ook al creëerde Rkhvv een behoorlijk aantal kansen. Het laatste kwartier kroop STEVO bij balbezit iets meer uit zijn schulp en kwam vaker op de helft van Rkhvv. Had het een penalty moeten hebben na een bekende rush van Pieter Kottink. Dan totaal onverwacht nog de 0-1 voor STEVO, een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Bas Paus. Die dacht niet na en haalde verwoestend uit. Stevo ging rusten met een 0-1 voorsprong.
De 2e helft was het eenrichtingsverkeer, STEVO stond onder druk en kwam niet meer onder de druk vandaan. Stefan Steggink was na een uur leeg en werd vervangen door Stan Olde Olthof. Het was wachten op de 1-1 en die kwam in de 66e min. uit een penalty. Rkhvv voerde de druk nog meer op en had Stevo volledig in de grip. Rkhvv creëerde legio kansen, maar of Bas Beernink zat er tussen of een been of ander lichaamsdeel stond wel in de weg. STEVO streed met man en macht voor dat ene  punt. Rkhvv kreeg nog een penalty, maar die werd gemist. Nog steeds 1-1 en kans op resultaat. Jelle Linneman en Stef Paus kwamen nog in het veld voor Pieter Kottink en Bas Paus. STEVO leek overeind te blijven en het punt eruit te slepen, vooral na een miraculeuze redding van Bas Beernink had je het gevoel dat gaat lukken. Uiteindelijk in de 98e minuut de 2-1 voor Rkhvv, voetballend terecht. Maar als je zolang strijd voor een punt, dan is dat enorm zuur.
STEVO 2 blijft knokken voor hoofdklasse behoud in de nog 4 resterende wedstrijden.