STEVO A1 neemt ook hobbel Oranje Nassau. 4-0 Winst.

geplaatst op: 15-04-2018

Het STEVO JO19-1 elftal van trainer Alfons Kruiper heeft ook de hobbel tegen ON Almelo JO19-1, zo lijkt het achteraf, eenvoudig genomen. Met 4-0 werden de Almeloers op de Peuverweide verslagen. Gezien de hoge uitslag leek het als gezegd een makkelijke overwinning, maar de werkelijkheid is anders en dan met name in de eerste helft, waar ON technisch prima voetbalde, maar zich geen raad wist met de vele kansen die het creëerde en STEVO juist zeer effectief was bij elke aanval.
Bij rust stond het 3-0 voor de thuisploeg, maar het had ook zomaar 3-3 kunnen zijn. Elke kans voor STEVO was raak. ON zag iedere mogelijkheid stranden in schoonheid.

Voetbal is, zo bleek eens temeer, meer dan alleen een goede balbehandeling. Belangrijk is als team een hechte eenheid te vormen en alles voor elkaar over hebben en dan gaan voor het ultieme doel voor zover dat in de mogelijkheden ligt. Dat ultieme doel komt voor STEVO JO19-1 steeds dichterbij. De vierde divisie lonkt en nu de kans zich aandient om historie te schrijven wil het hoogste jeugdelftal bij STEVO zich dat niet meer laten afnemen. Het zou een fantastische prestatie zijn en hoe het ook afloopt aan het eind van de rit, STEVO kan nu al terug zien op een prachtig seizoen. Het blijft sowieso hoofdklasser en al het andere is bonus.

En dan wat betreft de wedstrijd tegen ON. De 1-0 viel uit een prachtige vrije trap van Mike Nijkamp, die zijn klasse liet zien door de bal in één keer vanaf 20 meter in de kruising te jagen. De 2-0 kwam voort uit een corner van Daan Kottink. Daan schoot het leer hard voor het doel van ON en de bal werd zomaar door een speler van de gasten in eigen goal gelopen.
ON kreeg ook volop kansen maar verzuimde steeds te scoren. STEVO deed het beter en Jelle Linneman kon nog voor rust de 3-0 aantekenen na een goede actie van Mike Nijkamp op links en zijn afgemeten voorzet.

In de tweede helft gebeurde weinig meer. STEVO hoefde niet meer zo nodig en ON probeerde het wel maar de overtuiging ontbrak volledig. Invaller Mart Wienk deed nog wel van zich spreken door uit een goede aanval de bal prima bij de eerste paal steenhard binnen te schieten. ON geloofde het na de 4-0 achterstand wel en STEVO kon de wedstrijd rustig uit spelen. Nog zes wedstrijden te gaan en dan weten we waar we definitief staan met ons STEVO JO19-1 elftal.