STEVO niet opgewassen tegen Rohda Raalte

geplaatst op: 07-04-2019

STEVO was zondagmiddag in de uitwedstrijd in Raalte niet opgewassen tegen Rohda. De Raaltenaren bleven met 3-1 aan de goede kant van de score. Een verdiende overwinning zo mag gezegd worden. Voetballend moest STEVO, zonder vaste kracht Roy Wigger, het duidelijk afleggen Rohda. STEVO was van goede wil en had ook enkele prima kansen op meer dan één goal, maar daar stond tegenover dat Rohda ook vele kansen onbenut liet. Keeper Roy Kreuwel stond deze zondag weer eens goed te keepen en vooral in de slotfase liet hij zijn klasse zien bij enkele schoten van afstand.

Vanaf het begin probeerde Rohda het initiatief te nemen wat goed lukte. De voorwaartsen bij Rohda werden op maat bediend en al in de vierde minuut was het raak. STEVO dus al vroeg op een 1-0 achterstand en in de 8e minuut verscheen de ploeg van trainer Geert Veldhuis voor het eerst voor het doel van Rohda, met een kans voor Niels Wigger. STEVO kwam nu ook wat beter in de wedstrijd en ondanks het betere spel van Rohda creëerde de ploeg weinig kansen meer in de eerste 20 minuten. STEVO liet zich wat vaker voor de goal van Rohda zien en een goede individuele actie van Niels Wigger, voorzet op de achterlijn, werd met het hoofd succesvol afgerond door Bas Paus. De 1-1 smaakte naar meer, maar gelijk na de aftrap schoot Rohda al weer op de paal van het doel van STEVO. Geluk in die fase voor de ploeg van Geert Veldhuis.

Rohda bleef het telkens proberen met ballen achter de verdediging van STEVO te leggen. Dat lukte af en toe heel aardig en dan was het meteen alle hens aan dek bij STEVO. In  de 36e minuut ging het uiteindelijk toch mis. Een messcherpe counter werd succesvol afgerond, juist op het moment dat je het idee had dat STEVO redelijk meekon. Op slag van rust wist Roy Kreuwel met zijn voet een grotere voorsprong van Rohda te voorkomen.

Met de 2-1 voor Rohda gingen de beide elftallen rusten en in de tweede helft namen de Raaltenaren vanaf minuut één weer het initiatief.  Daarbij verzuimde het om de kleine voorsprong verder uit te bouwen. STEVO kwam bijna zelfs op gelijke hoogte uit een corner van Bas Paus waarbij de kopbal van Ingmar Reinerink maar net van de lijn werd gehaald. Even later nog een prima kans voor STEVO, waar Niels Wigger de keeper van Rohda tot een uiterste krachtsinspanning dreef. De bal krulde hij in de verre bovenhoek, maar werd een katachtige reactie uit het doel geplukt.  En ook Ingmar Reinerink had nog pech met zijn verre knal, waarbij de bal maar net langs de paal verdween. Rohda bleef het daarentegen voetballend over de grond proberen en de verdediging van STEVO werd nogal eens in verlegenheid gebracht, zonder dat dit gevolgen had tot aan de 79e minuut waar Roy Kreuwel bij de eerste paal dan toch moest capituleren.

Deze 3-1 achterstand kwam STEVO niet meer te boven en in de slotfase kreeg Rohda Raalte prima kansen op meer. De keeper van STEVO behoedde de ploeg in die fase voor een grotere nederlaag. Volgende week komt BWO naar de Peuverweide. Hoe dan ook moeten de punten in Geesteren blijven. Na zes wedstrijden, met slechts twee punten zijn de spelers dit aan de supporters verplicht.