STEVO JO19-1 bekert door na 1-1 tegen TVC '28 JO19-1

geplaatst op: 12-09-2020

STEVO JO19-1 mag zich opmaken voor de volgende ronde van het KNVB bekertoernooi. Aan het 1-1 gelijke spel had de hoofdklasser zaterdagmiddag op de Peuverweide genoeg tegen derde divisionist TVC '28.
Een mooie start van dit voetbalseizoen voor de ploeg van trainer Peter Voshaar. De Tubbergenaren waren in de derby voor zo'n 200 toeschouwers vooral in de eerste helft de beter voetballende ploeg en kregen ook voldoende kansen, waaruit slechts één keer gescoord werd. Tim Lohuis van TVC,  met Geesters bloed in de aderen, was de maker van het doelpunt.
Dat het bij die ene tegentreffer bleef in het eerste bedrijf was vooral de verdienste van keeper Rayco Wermelink bij STEVO, die uitstekend zijn mannetje stond deze middag.
STEVO werkte wel hard en de 0-1 achterstand bij rust bood nog alle perspectief op een goed resultaat.
Dat resultaat kwam er ook in de tweede helft. De elf van Peter Voshaar kropen nu vaker uit hun schulp en kwamen regelmatig voor het doel van TVC. Een corner van Luc Meinders werd door Bram Tibbe bij de tweede paal binnengekopt.
De 1-1 was voor STEVO op dat moment voldoende om verder te bekeren. TVC zette nog wel aan,  maar mede weer door goed keeperswerk van Rayco Wermelink hield STEVO de 1-1 stand vast.
De Tubbergenaren beëindigden de wedstrijd overigens met 10 man na een overtreding, die door de scheidsrechter met rood werd beoordeeld.
Volgende week wordt het menens in de competitie voor STEVO JO19-1. Opnieuw een derby in deze eerste wedstrijd en wel tegen De Tukkers JO19-1 uit Albergen waar op sportpark 't Loarkamp om 15:00  wordt afgetrapt.
Op de foto een blij STEVO JO19-1 dat het resultaat zaterdagmiddag tegen TVC op gepaste wijze vierde.