STEVO JO19-1 verslaat ook Zutphen JO19-1

geplaatst op: 07-10-2017

( Door Niek Leus) - Na een prima ontbijtje bij cafe Steggink zijn we om 9:30 vertrokken richting Zutphen. Natuurlijk,  na 6 punten uit 2 wedstrijden gingen we er met goede moed heen. In het begin van de wedstrijd was Zutphen erg scherp, dit resulteerde in een verdiende 1-0. Na 40 minuten scoorde Thijs Beernink zijn 1e van de middag, een prachtige goal.

Na deze goal stroopte STEVO de mouwen op en drukten we door. In de 42e minuut scoorde STEVO een prachtige goal. Deze keer was het Jan Wesselink, die de bal van 25 meter in de winkelhaak plofte. Vlak voor rust scoorde Zutphen de 2-2 gelijkmaker. Gelukkig stond de vlagger van STEVO goed op te letten en zag dat het buitenspel was. Met een 1-2 ruststand voor STEVO werd de kleedkamer opgezocht.

Na het fluitsignaal, dat het begin van de tweede helft aangaf werd de goede lijn van STEVO doorgezet. De enige wijziging die bij STEVO plaats had,  was dat Jan Wesselink in de kleedkamer achterbleef. Stef Paus kwam voor hem in de plaats. Wederom was het Thijs Beernink die scoorde. Thijs had de bal ook nog af kunnen leggen op Mike Nijkamp die helemaal vrij stond. Er kwam wel het nodige geluk om de hoek kijken bij deze goal, maar neemt niet weg dat het wederom een pracht goal was. Een verdediger van FC Zutphen maaide over de bal heen waardoor Thijs van buiten de 16 meter de kans kreeg om een poging op goal te wagen. Zijn schot daalde op het juiste moment en ging precies over de keeper de goal in. De 1-3 was een feit. Vlak voor tijd was het Thijs Beernink met zijn 3e goal van de middag. Een goede steekbal van Hugo Weerink en een goede loopactie van Thijs stonden aan de basis van de 4-1. Het enige minpuntje van de tweede helft was de 4-2 die in de 90e minuut nog viel na onoplettendheid in de achterhoede van STEVO.

Al met al heeft STEVO zich erg goed terug gevochten in de wedstrijd die er in het begin niet al te best uit zag voor Geesternaren. De volgende tegenstander van STEVO is SVZW, volgende week om 14:30 thuis op de Peuverweide.