STEVO niet opgewassen tegen Rohda Raalte

geplaatst op: 28-11-2021

STEVO is er vanmiddag in een desolate ambiance zonder supporters niet in geslaagd punten over te houden aan het duel met Rohda Raalte. Met name de 2e helft was Rohda de betere ploeg en mocht STEVO blij zijn dat de teller stokte bij 1-4.
De beginfase was nog wel voor STEVO waarin de ploeg zelfs op voorsprong kwam. In de 5e minuut kwam een lage voorzet bij Niels Wigger terecht die prima wegdraaide bij zijn man en de 1-0 binnenschoot. Het spel golfde in die fase op en neer met kansen aan beide kanten. In de 21e minuut resulteerde dat in de 1-1 van Wesley Hansler die een vlot lopende aanval afrondde. Dat het vervolgens tot de rust bij 1-1 bleef was een klein wonder. Rohda kwam drie keer vrij voor de keeper en even zovele keren behoedde Luuk oude Lansink STEVO voor een achterstand. Aan de andere kant pareerde de keeper van Rohda een lastig schot van Rick Nijkamp en beoordeelde diezelfde keeper een hoge bal van STEVO enigszins verkeerd waardoor Hugo Weerink vanuit een lastige hoek STEVO bijna weer op voorsprong zette.
Na rust een ander wedstrijdbeeld. Rohda draaide STEVO de duimschroeven aan, combineerde veel makkelijker en had na 10 minuten de buit binnen. Eerst knikte Shaquile Woudstra een voorzet vanaf rechts feilloos binnen en enkele minuten later volgde uit een snelle tegenstoot de 1-3. STEVO leverde zoals gewoonlijk veel strijd, maar Rohda was simpelweg de betere ploeg en STEVO mocht blij zijn dat dat nog slechts één doelpunt opleverde: Een kwartier voor tijd kopte Burak Basut een hoge bal in de zestien bij de 2e paal binnen.
Of er voor de winterstop nog weer gevoetbald gaat worden is momenteel onduidelijk. Waarschijnlijk niet door STEVO 1. Sowieso gaan door de aangescherpte Covid maatregelen de beide avondwedstrijden tegen Tubantia en Columbia niet door.