geplaatst op: 09-10-2018

Na de mooie prestatie afgelopen zondag tegen Longa ’30 reist het eerste elftal van STEVO zondag af naar Beek Ubbergen bij Nijmegen, om daar BVC ’12 de punten afhandig te maken. Geen onbekende voor STEVO de degradant uit de hoofdklasse. BVC ’12 wist namelijk twee seizoenen geleden het kampioenschap in de eerste klasse op de Peuverweide te veroveren door een 3-0 overwinning op STEVO. Enkele maanden daarvoor had STEVO de Beek Ubbergenaren in de uitwedstrijd nog een 2-2 gelijkspel afgedwongen, na een 0-2 voorsprong bij rust.

Het kampioenschap was overtuigend van BVC ’12 in de eerste klasse, maar de hoofdklasse was toch een treetje te hoog, zo bleek afgelopen seizoen. BVC  verzamelde dertig punten, een respectabel aantal, maar niet genoeg voor een langer verblijf in de hoofdklasse. Na vijf kampioenschappen op rij kwam een kink in de kabel en mag nu weer geprobeerd worden om het verloren terrein terug te winnen vanuit de eerste klasse.

De start van BVC ’12 in de eerste drie wedstrijden van deze competitie is wisselend. Thuis tegen Rohda Raalte werd met 0-4 verloren, tegen WAVV uit Wageningen werd een 2-2 gelijkspel behaald en tegen BWO uit Hengelo werd de weg omhoog ingezet met een 2-5 overwinning. STEVO is dus gewaarschuwd voor zondag. De selectie van trainer Geert Veldhuis en assistent Alfons Kruiper heeft tegen Tubantia en Longa veel aan zelfvertrouwen gewonnen en het gevoel moet dan ook goed zijn om zondag BVC ’12 het vuur na aan de schenen te leggen.

Het is een hele rit naar Beek en Ubbergen, maar trouwe supporters stap in de auto, neem vrouw en kinderen mee, maak er een leuk dagje uit van en steun STEVO en passant vanaf 14:00 uur op het sportpark van BVC aan de Alde Weteringweg 1 in Beek Ubbergen. De selectie zal er alles aan doen om jullie niet teleur te stellen. Tot zondag.     

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon