STEVO zet stijgende lijn voort. 1-3 winst tegen Quick 1888.

geplaatst op: 11-03-2018

STEVO heeft ook tegen Quick 1888 de stijgende lijn van de laatste weken kunnen doortrekken. In Nijmegen werd het 1-3 voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis. De score had veel hoger kunnen uitvallen als STEVO wat zorgvuldiger met de kansen was omgegaan in voornamelijk de tweede helft. Het was ook het enige minpuntje deze middag. En even nog in de tweede helft was het bij een 0-3 stand oppassen toen Roy Damhuis met twee keer geel werd weggestuurd en STEVO met tien man verder moest. Quick scoorde daarna snel tegen, maar daar bleef het ook bij.

STEVO was gretig tegen de Nijmegenaren en dat betaalde zich verdiend uit in drie punten. In het eerste half uur was het nog een redelijke gelijkwaardig duel. Het spel golfde op en neer en beide ploegen creëerden wat kansjes. De eerste echte grote kans was voor Quick, dat de bal op de lat kopte uit een vrije trap. STEVO deed het daarna beter aan de andere kant. Hans Brunninkhuis legde de bal panklaar op het hoofd van Hugo Weerink, die de  sluitpost van Quick het nakijken gaf. De junior bij STEVO speelt alsof hij al jaren in de hoofdmacht uitkomt en toont geen enkele vrees in de duels. De acties van Hugo Weerink zijn vaak niet van gevaar ontbloot en het zelfvertrouwen is groot bij dit talent, zo was ook tegen Quick 1888 te zien.

Tevreden gezichten alom bij STEVO bij rust en met de 0-1 voorsprong op de borden. Hier is wat te halen deze middag, zo moet de gedachte zijn geweest bij de spelers en technische staf. En dat bleek eens te meer in de tweede helft. De start was al veel belovend met een kans voor Niels Wigger en er kwamen meer en meer goede mogelijkheden.

De 0-2 voor STEVO kwam voort uit een snelle tegenstoot. Niels Wigger onderschepte de bal, en bediende neef Roy op maat. Alleen voor de keeper van Quick maakte de rappe aanvaller van STEVO geen fout. Wie dacht dat Quick nu het startsein zou geven voor een groot tegenoffensief kwam bedrogen uit. Het was voornamelijk STEVO wat de klok sloeg en de kansen regen zich aaneen. Af en toe  kwamen de Nijmegenaren voor het doel van keeper Roy Kreuwel, maar niet meer dan dat.

Quick 1888 werd bij de 0-3 voor STEVO helemaal dol gespeeld en het was opnieuw Roy Wigger die doel trof uit een mooie aanval. Het idee bij de STEVO-mensen langs de kant leefde, dat een monsterscore tot de mogelijkheden behoorde. Zover kwam het jammer genoeg niet, omdat Roy Damhuis met twee keer geel werd weggestuurd door de leidsman en STEVO heel even moest omschakelen naar wat een wat behoudender concept. De tegengoal viel ook nog eens vrij vlot daarna. Echter het pleit voor de ploeg van Geert Veldhuis dat het niet in paniek raakte na het deze tegenvaller. Met tien man bleef het eenvoudig overeind en kreeg  veruit de beste kansen op meer doelpunten dan de drie die het er al had. Jammer was wel dat deze kansen niet verzilverd werden. Drie, misschien wel vier keer had STEVO nog kunnen, moeten scoren uit de honderd procent mogelijkheden.

Quick beruste meer en meer bij de nederlaag die er aan zat te komen naarmate de tijd vorderde en met gebogen hoofd strompelde de thuisploeg naar de kleedkamer bij het laatste fluitsignaal. Bij STEVO heerste heel begrijpelijk euforie en voorzichtig is de weg omhoog ingeslagen. De goede lijn volgende week zondag tegen koploper Longa ’30 op de Peuverweide doortrekken is nu het credo. Aanvang 14:00 uur.