Verkeerd gekozen strijdplan doet STEVO 2 de das om in de derby

geplaatst op: 08-11-2021

Trainer Richard de Boer over de derby tegen TVC '28 2

Soms wil je een tegenstander verrassen door iets anders te spelen en accenten anders te leggen. Maar dat kan een trainer zo zien, maar dan moet het nog wel uitvoerbaar zijn. Dit bleek niet het geval. Tvc’28 bleek goed voorbereid en na 30 minuten keek STEVO tegen een 3-0 achterstand aan en werd het totaal overklast. Er was nog een kans voor Ruben Bekhuis op 2-1, maar daar gooide heel Tvc’28 zich voor de bal. Dit had nog een ommekeer kunnen zijn. Ook de 3 wissels voor de rust hadden niet het gewenste resultaat en het kwaad leek reeds geschiet.

Tijdens de wedstrijd bleek Keeper Jelle Beernink niet fit en hij werd in de rust vervangen door veldspeler Bram Tibbe. In de 2e helft stond het iets beter en had Stevo iets meer grip op Tvc’28, maar Tvc’28 liet dit toe en het leidde verder niet tot grote kansen. Één grote kans had STEVO nadat het 1 op 1 ging spelen. een bal van Mick Velthuis kwam na een lobje over de keeper nog op de lat, dit had een omslagpunt kunnen zijn. Tvc’28 had de wedstrijd onder controle en liep uit naar 6-0. Gelukkig kon Mike Voorhuis de eer nog redden, hij kopte in de ‘82e minuut de 6-1 binnen.

Een flinke kater en weer een grote nederlaag voor STEVO 2. Dinsdag de koppen bij elkaar en vooruit kijken naar de volgende reeks van 4 wedstrijden voordat het winterstop is.