Dik verdiende 3-0 winst van STEVO op koploper Longa ‘30

geplaatst op: 18-03-2018

Op een ijzig koude Peuverweide behaalde STEVO zondagmiddag een dik verdiende 3-0 overwinning op koploper Longa ’30. Alleen in de beginfase van de eerste helft toonde Longa aan dat ze goed kunnen voetballen. Daarna lieten ze zich voortdurend aftroeven door een scherp spelend STEVO dat streed voor elke bal. Bovendien gingen de mannen van trainer Geert Veldhuis veel beter met het windvoordeel om in de tweede helft dan Longa dat deed in de eerste vijfenveertig minuten. Zelden kwam de bal uit hun corners voor het doel en veel passes van de Lichtenvoorders kwamen niet bij de juiste man. Nee, het zit de koploper niet mee na de winterstop.

Hoe anders is dat bij STEVO, dat uit de laatste vijf wedstrijden elf punten haalde. Precies op tijd is het besef daar wat er gevraagd wordt om niet onder de rode streep te belanden. De altijd rustige trainer Geert Veldhuis heeft de juiste snaar weten te raken bij de spelers en alle lof daarvoor. Ook tegen Longa kwam STEVO als gezegd weer goed voor de dag. Het gaf de gasten van begin af aan geen enkele ruimte en hoewel Longa toen nog STEVO technisch de baas was, wist het hieruit geen voordeel te halen. Twee mogelijkheden tellen we voor Longa in de eerste helft, één uit een corner en één uit een vrije trap. Dat was het dan ook.

STEVO creëerde ook nog niet veel, maar daar waar mogelijk ging het wel nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Die kwam er van het hoofd van Niels Wigger bij de tweede paal uit een prachtige voorzet vanaf de zijkant. Een opsteker de 1-0 voor STEVO en in die voorsprong kwam tot aan de rust geen wijziging meer.

Met het windvoordeel in de tweede helft kende STEVO weinig problemen met Longa. De Lichtenvoorders wilden wel, maar konden blijkbaar niet beter deze middag. Geen enkele kans noteren we in het tweede bedrijf. STEVO liet zich de voorsprong niet meer ontnemen en gaf Longa geen enkele ruimte voor de opbouw.

In de 58e minuut wist STEVO opnieuw te scoren. Maarten Gelhever zette zich achter een vrije trap en de bal vanaf zijn voet belandde bij Ingmar Reinerink, die fraai afrondde. Longa zag het gelaten aan en er was weinig aan af te zien, dat ze de 2-0 achterstand nog wilden ombuigen. STEVO wilde wel meer en de verdiende 3-0 liet niet lang op zich wachten. Niels Wigger schoot de bal uit een vrije trap prima op de goal van Longa. De keeper liet het leer los en Roy Wigger wist de bal precies op het hoofd van Hans Brunninkhuis te leggen, die goed raak kopte.

De wedstrijd was met deze ruime voorsprong, en nog een kwartier op de klok, gespeeld. Longa geloofde het verder wel. STEVO deed nog verwoede pogingen om het saldo verder op te krikken, maar in de 3-0 stand kwam geen wijziging meer. Zeer verdiend deze overwinning, die een vervolg moet krijgen komende zondag in Bemmel. Daarna speelt STEVO op eerste Paasdag thuis tegen Schalkhaar.

Op de foto Roy Wigger in het duel met een speler van Longa.