STEVO toont veerkracht in de 2e helft tegen  BVC '12

geplaatst op: 27-09-2020

STEVO heeft zondagmiddag op de Peuverweide tegen BVC '12 in de tweede helft eindelijk zijn ware gezicht weer eens laten zien en veerkracht getoond. Na een 0-2 achterstand bij rust stond er na 90 minuten een 3-2 overwinning op het scorebord.
Ja eindelijk konden de handen weer eens de lucht in bij de supporters van STEVO. Het was lang geleden. Kunnen we het nog wel na al die nederlagen in de voorbereiding en vorige week in de eerste competitiewedstrijd tegen TVC '28. Dit was de grote vraag in de laatste weken bij velen die de rood-gelen een warm hart toedragen. Het bevestigende antwoord van de ploeg van trainer Otto Krabbe kwam in de tweede helft tegen BVC. Alle schroom werd afgeworpen en toen bleek ook dat STEVO het nog wel degelijk kan.
Het spook op de Peuverweide ontwaakte volledig uit zijn slaap en BVC werd de duimschroeven aangedraaid. De voorwaartsen van trainer Krabbe werden regelmatig in stelling gebracht, zoals de supporters dat graag zien. Bij tijd en wijle was het weer ouderwets smullen van de aanvalsgolven van STEVO.
De supporters willen thuis spektakel en vermaakt worden en dat is in de tweede helft tegen BVC volledig gelukt. Blije gezichten dan ook na afloop bij de spelers en STEVO-aanhang.
Vergeten was de eerste helft waarin STEVO nog wel redelijk begon, maar moest toezien dat de doelpunten wel heel makkelijk werden weggegeven. Bij de  Nijmegenaren leefde na de 0-2 voorsprong waarschijnlijk de gedachte dat het kat in het bakkie was deze middag. Dus niet, want op de Peuverweide kan het spoken en juist op tijd kreeg STEVO de vleugels waarnaar het zocht.  Eerst Ingmar Reinerink die bij een corner naar voren werd gedirigeerd en op aangeven van Roy Wigger succesvol met het hoofd afrondde.
Het smaakte naar meer en STEVO ging nu ook nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker.
Die kwam van de voet van Maarten Gelhever. Op zo'n twintig meter van het doel liet hij de keeper van BVC volledig kansloos. Al het venijn werd in het schot gelegd en Maarten ging volledig uit zijn dak na de treffer.
STEVO wilde meer dan een gelijkspel en de spelers op de flanken Mauro Plegt en Roy Wigger werden veelvuldig in stelling gebracht. BVC zette hier maar weinig tegenover in de tweede helft. Bij één van de zoveelste aanvalsactie werd Roy Wigger beloond. Eerst nog kon de keeper van BVC redding brengen op zijn inzet, maar bij het loslaten van de bal was Roy er als de kippen bij om het leer alsnog over de doellijn te werken.
De baas op de Peuverweide was weer STEVO en de 3-2 voorsprong kwam niet meer in gevaar in de resterende tijd. De overwinning op BVC smaakt naar meer. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd voor STEVO. Het Huissense RKHVV komt naar Geesteren.
Deze tegenstander moet ook bestreden worden met het voetbal wat STEVO in de tweede helft liet zien tegen BVC en waar we in al die jaren groot mee zijn geworden. Dan kan ook deze hobbel genomen worden.
De aanvang is zondagmiddag om 14:00 uur.