STEVO verliest in slotfase met 1-2 van Winterswijk

geplaatst op: 24-09-2017

STEVO heeft zondagmiddag op een zonovergoten hoofdveld van de Peuverweide de openingswedstrijd van de competitie met 1-2 verloren van FC Winterswijk. Dat gebeurde in blessuretijd, toen Stijn Harmelink volgens de scheidsrechter een ontoelaatbare overtreding beging binnen de zestien meter. Stijn blokkeerde zijn tegenstander, die maar wat graag naar de grond ging en de leidsman hiermee verleide tot het geven van een strafschop. Keeper Roy Kreuwel zag de bal in de verkeerde hoek gaan en Winterswijk vierde de victorie.

Lang leek het erop dat STEVO in de attractieve wedstrijd de punten in eigen huis zou houden. Tot aan de rust waren beide ploegen grotendeels aan elkaar gewaagd en de stand was logisch 0-0. Alleen in de eerste minuten kregen STEVO en Winterswijk een mogelijkheid voor het doel. Het tempo lag vrij hoog in de eerste helft en dat kreeg een vervolg in de tweede helft.

Winterswijk was in de 47e minuut dicht bij een goal. De bal verdween uit een aanval in het zijnet. Aan de andere kant werd Hans Brunninkhuis onderuit gehaald in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Niels Wigger had weinig problemen om vanaf 11 meter de bal in het doel te jagen.

STEVO had daarna de wedstrijd redelijk onder controle. Het laatste kwartier kwam Winterswijk dan toch meer en meer opzetten en nadat eerst nog Hans Brunninkhuis de bal op de lat schoot, was het daarna Winterswijk dat op 1-1 kwam. De net ingekomen invaller bij Winterswijk draaide goed weg bij zijn STEVO tegenstander en laag in de verre hoek verdween de bal in het doel.

De wedstrijd bleef na de 1-1 het aanzien meer dan waard, maar alles leek er op dat STEVO en Winterswijk zich tevreden moesten stellen met dat ene punt. En dan toch voor STEVO in de 91e minuut dat vervelende moment, waarbij Stijn Harmelink in de ogen van de scheidsrechter een te zware overtreding beging in het strafschopgebied. Velen hadden hun bedenkingen over deze beslissing, maar Winterswijk profiteerde dankbaar en ging er met de 1-2 overwinning van door.

De druiven waren zuur voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis, dat zo lang uitzicht had op een goed resultaat. De accu moet de komende week weer worden opgeladen voor het uitduel zondag bij De Zweef in Nijverdal dat met 1-0 van Heino verloor. In de voorbereiding kon STEVO op het toernooi van MVV ’29 de ploeg uit Nijverdal goed aan. Zondag zal De Zweef ongetwijfeld uit een ander vaatje tappen in hun thuiswedstrijd.