STEVO start sterk in de beker. 3-1 Winst op Luctor

geplaatst op: 03-09-2017

STEVO is sterk gestart in het KNVB bekertoernooi. Luctor uit Almelo werd met 3-1 aan de zegekar gebonden. Vooral in de eerste helft was het een genot om naar de mannen van trainer Geert Veldhuis te kijken. Luctor werd van het kastje naar de muur gestuurd  en het was jammer dat het nog lang duurde voordat STEVO op voorsprong kwam.

Al in de 5e minuut had Niels Wigger pech met een bal voorlangs het doel van Luctor. Ingmar Reinerink raakte in de 10e minuut de lat uit een corner. Luctor kwam er totaal niet aan te pas en in de 18e minuut schoot Maarten Gelhever de bal snoeihard op doel. De sluitpost van Luctor redde uitstekend.

Eerst in de 41e minuut was het dan toch raak. Bas Paus, sterk deze middag, zette de bal voor waar Roy Wigger wel raad mee wist. Simpel tikte hij de bal in het doel. Een dik verdiende 1-0 voorsprong en met deze stand gingen beide ploegen ook de rust in.

In de tweede helft zagen we een iets sterker Luctor, maar in verlegenheid bracht het STEVO zelden. Wilco Broekhuis kwam in het veld voor Mark Voshaar en Marijn Hoek voor Maarten Gelhever. In de 52e minuut liet Luctor zich dan eindelijk zien voor het doel van STEVO. De bal rolde net langs de de verkeerde kant van de paal.

STEVO deed het aan de andere kant beter. Een mooie individuele actie van Niels Wigger was de inleiding tot de 2-0. Bas Paus was de afmaker uit de voorzet van Niels. Kansen waren hierna schaars tot aan de 80e minuut. Keeper Luuk Oude Lansink en Wilco Broekhuis begrepen elkaar verkeerd op dat moment en Luctor profiteerde met de aansluitingstreffer.

Voor Wilco Broekhuis het sein om revanche te zoeken, en hoe. Met een prachtig schot schuin voor de goal van Luctor op de rand van de zestien haalde hij de trekker over en de bal verdween onhoudbaar in de verre hoek. Het was de mooiste van de middag en ook de laatste in deze 90 minuten. STEVO won verdiend met 3-1.

Zaterdag gaat het bekertoernooi verder voor STEVO. In Westerhaar moet dan Voorwaarts het volgende slachtoffer worden. Om 15:00 uur begint dit treffen.