STEVO wint ook 2e bekerwedstrijd. 0-4 tegen Voorwaarts Westerhaar

geplaatst op: 09-09-2017

STEVO heeft ook haar tweede bekerwedstrijd gewonnen. In Westerhaar tegen VV Voorwaarts werd het 0-4 voor de formatie van trainer Geert veldhuis. Deze stand was overigens al bij rust bereikt.

STEVO startte voortvarend tegen Voorwaarts en na een kwartier had de keeper van Voorwaarts al drie keer de gang naar het net gemaakt. Hans Brunninkhuis zette met een stiftje over de keeper STEVO op 0-1 in de 10e minuut. Wilco Broekhuis scoorde even later vanaf 11 meter nadat Thomas Steggink onderuit was gehaald in de zestien meter.

Voorwaarts liet zich gewillig naar de slachtbank leiden en kwam er nauwelijks uit. STEVO bepaalde de wedstrijd en na 15 minuten was het Thomas Steggink die uit een voorzet van Bas Paus met het hoofd succesvol was, 0-3. Voorwaarts keek het met lede ogen aan hoe STEVO op hun helft de bal liet rondgaan en kansen creëerde. In de 31e minuut was het opnieuw raak. Roy Wigger zette van de zijkant voor en Hans Brunninkhuis maakte zijn tweede van de middag, 0-4.

STEVO had geen kind aan Voorwaarts en de vraag was hoe hoog de stand zou oplopen deze middag. Dat bleek achteraf mee te vallen voor Voorwaarts want na de ruststand van 0-4 voor STEVO was de tweede helft het aanzien eigenlijk niet waard. STEVO creëerde nog wel enkele honderd procent mogelijkheden, maar vooral Thomas Steggink had het vizier niet meer op scherp staan.

Voorwaarts kwam er af en toe uit, maar voor groot gevaar zorgde de ploeg geen enkele keer. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars en het publiek verlangde naar het einde.  In de 0-4 voor STEVO kwam geen verandering meer. Volgende week zaterdag speelt STEVO haar laatste bekerwedstrijd tegen DETO Vriezenveen.  De aanvang is om 15:00 uur. De winnaar van deze wedstrijd zal zeer waarschijnlijk verder bekeren.