Volgende wedstrijd STEVO 1
Zondag 24 Oktober 2021 - 14:00
 vs 

STEVO Nieuws

De Bataven zondag gastheer van STEVO .

13-10-2021

Trainer Otto Krabbe en zijn mannen reizen zondag,  in dit nog prille seizoen, voor de tweede keer af naar het Gelderse. Na SC Bemmel is nu De Bataven gastheer van STEVO. Voetbalvereniging De Bataven is een roemruchte club in het amateurvoetbal met een grote staat van dienst en waar STEVO in het verleden al menig robbertje tegen uitvocht. Tien keer sinds het seizoen 89/90 was STEVO in Gendt de tegenstander van De Bataven. Vier keer werd aan het kortste lont getrokken. Drie keer ging STEVO met de volle buit naar huis en drie keer kwamen beide ploegen een remise overeen. Weinig krachtsverschil is de conclusie gelet op deze uitslagen. Zondag zal blijken wat deze statistieken waard zijn.

De Bataven is deze competitie wisselvallig begonnen. Van Winterswijk werd 0-1 gewonnen, Dalfsen was met 1-3 te sterk in Gendt en Heino won aflopen zondag thuis met 1-0 van de Gelderlanders. Niet waar ze bij De Bataven op hadden gehoopt,  deze start van de competitie. De ambities zullen ongetwijfeld verder rijken dan de tiende plek die het nu bezet. 

STEVO mag niet ontevreden zijn over het verloop deze competitie.  Met een overwinning,  een gelijkspel en een verloren partij staat de gehavende ploeg, door blessures, keurig in de middenmoot van de ranglijst. Een plek die het tegen De Bataven zeker wil vasthouden. Welke tactiek de beste is om De Bataven te bestrijden zal het technische duo Otto Krabbe en Niels Oude Tijdhof deze week op de Peuverweide uitdokteren. Aanmoedigingen zondagmiddag in het in Gendt zijn zeer welkom. Het treffen begint om 14:00 uur.

STEVO 2 blijft verrassen

11-10-2021

(Door trainer Richard de Boer)

Op een zonnige Peuverweide behaalde STEVO 2 de 2e zege van het seizoen en versloeg het goed voetballende DCS met 3-2. 
Het eerste kwartier was aftasten, maar werd al snel duidelijk dat DCS een goed voetballende ploeg was. Dcs vond over hun linkerkant steeds de vrije man en STEVO werd aan die kant bij vlagen overlopen. Robbin Engbers kreeg steeds een overtal tegenover zich. Het was wel een signaal, dat STEVO alles uit de kan moest halen om een goed resultaat te behalen. De eerste waarschuwing van STEVO kwam in de 15e minuut van Mike Voorhuis en 2 minuten later was het Mart Veldscholte, die uit een scrimmage de bal achterwaarts binnen kopte en zo de 1-0 aantekende. Aan het spelbeeld veranderde niets DCS was de beter voetballende ploeg en vond elkaar makkelijker en was dreigend, maar ook geen 100% kansen. Jelle Beernink pakte in de 31e minuut nog een bal uit de linkerhoek maar dat was van Dsc ook het enige wapenfeit, naast dat ze 70% balbezit hadden en dreigend waren. STEVO kwam zelf niet aan voetballen toe via het middenveld met Thijs Assink, Lars Kottink en Bas Paus maar wist bij vlagen wel spelden prikken uit te delen. Waardoor DCS wel bij de les moest blijven. STEVO had intussen een omzetting gedaan en daar had DCS meer moeite om er nog voetballend uit te komen en ging steeds iets vaker de lange bal spelen. Dat speelde Stevo weer in de kaart, want wie wint er een kopduel van Stan Nijhuis en Erik Sonder.? Het antwoord laat zich raden…in de 39e minuut dan toch de 1-1 uit een aanval door het midden kwam de steekpass naar links en STEVO was daar uit elkaar gespeeld, de goede voorzet werd goed afgewerkt en STEVO kon aftrappen na deze 1-1. Voor rust nog een vrije trap van Wout Gehring die in het zijnet ging. STEVO en DCS gingen rusten met een 1-1 ruststand. 

In de 2e helft een voortvarend STEVO, wat in 5 minuten tijd de stand omboog naar een 3-1 voorsprong. In de 46e won Erik Sonder een kopduel en deze bal kwam in de voeten van Bas Paus, die zichzelf goed vrijspeelde en een Steekpass op Mart Veldscholte gaf. Mart bleef koelbloedig en schoof de bal in een 1:1 duel met de keeper onder de keeper door. 
4 minuten later een zelfde soort situatie, Stan Nijhuis won een duel over de grond en speelde gelijk Mike Voorhuis in. Mike speelde zich goed vrij en begon samen met de verdediger van DCS  aan een sprintduel met bal over 40 meter. Mike won dit duel, maar wist ook nog op volle snelheid de bal in de lange hoek te mikken en maakte zo een weergaloze goal. DCSs was even van slag maar herpakte zich snel en begon weer aan hun aanvalsgolven. In de 60e minuut een lange bal door de as, waar Thijs Assink zijn tegenstander even kwijt was en zijn tegenstander hier goed gebruik van maakte en de 3-2 scoorde. Stevo werd verder terug gedrongen op eigen helft, maar Dsc had niet meer de swung van de 1e helft. Bram Tibbe en Mick Velthuis kwamen in het veld voor de leeggespeelde Thijs Assink en Lars Kottink. Stevo stond verdedigend als een huis en kwam bij vlagen iets meer aan het voetballen toe. Mike Voorhuis, die wederom scoorde en hoe, werd vervangen door Jaron Elzinga. Dcs wist het niet meer in het laatste kwartier en ging de lange bal op het centrum van Stevo spelen en speelde daarmee STEVO volledig in de kaart. Want daar stonden de 2 beste koppers en die waren onverslaanbaar gisteren. STEVO kon vanuit de 2e bal gaan spelen en kreeg van daaruit nog een tweetal goede mogelijkheden via Jaron Elzinga. Jelle Linneman kwam nog binnen de lijnen voor Pieter Kottink. Het was nog even billen knijpen, maar uiteindelijk kwam het verlossende fluitje van de goed leidende Scheidsrechter. STEVO won met 3-2 en heeft nu 7 punten uit 3 wedstrijden en begint daardoor onverwachts goed aan de competitie. 

Opstelling: Jelle Beernink, Wout Gehring, Stan Nijhuis, Erik Sonder, Robbin Engbers, Thijs Assink (‘60 Mick Velthuis), Lars Kottink (‘60 Bram Tibbe), Bas Paus, Mart Veldscholte, Mike Voorhuis (‘70 Jaron Elzinga), Pieter Kottink ( ‘85 Jelle Linneman). Bram Paus 019 was ook wisselspeler, top Bram

Sterk collectief levert STEVO één punt op tegen een beter RKHVV 

10-10-2021

STEVO leverde zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen RKHVV een prima prestatie door 1-1 gelijk te spelen. De Huissenaren waren STEVO voetballend de baas, daarover bestond geen twijfel na afloop. STEVO, gehavend, zette daar een dosis gezonde werklust tegenover. Hugo Weerink, Niels Wigger, Mike Nijkamp, Thijs Beernink en Daniel Wigger ontbraken op het appel. Hun vervangers lieten deze middag zien dat ze het niveau ook aan konden en liepen zich de longen uit het lijf om STEVO aan een resultaat te helpen. 
Vooral ook de dit jaar van de A-jeugd overgekomen Gijs Lohuis en Joes Masselink verdienen complimenten voor hun optreden. 
Door het ijzersterke collectief deze middag deed STEVO weer van zich spreken en dat ene punt leverde blije gezichten op bij de spelers en applaus van de supporters na afloop van de wedstrijd. 
Even was er de hoop in de tweede helft, nadat STEVO op voorsprong kwam door een benutte penalty van Daan Kottink, dat er misschien wel een verrassing in de lucht hing. Roy Wigger werd onderuitgehaald binnen de zestien en hier stond maar één straf op. Luttele minuten later was de stand alweer in evenwicht 1-1. 
De goal van RKHVV kwam letterlijk uit de lucht vallen omdat uit deze actie de gelijkmaker eigenlijk niet verwacht werd. Keeper Luuk Oude Lansink keek ook verrast toe. 
STEVO leek eigenlijk na de eerdere voorsprong net zijn draai te hebben gevonden. Het kwam vaker in de zestien van RKHVV en dan was deze 1-1 in de 69e minuut toch een tegenvaller. 
Dat had een minuut later nog vervelender kunnen uitpakken voor STEVO toen de bal op de lat belandde van het doel van deze middag goed keepende Luuk Oude Lansink. Het elftal van trainer Otto Krabbe bleef uiteindelijk tot aan de negentig minuten overeind en met vier punten uit drie wedstrijden is het begin van deze competitie niet onaardig. STEVO staat keurig in de middenmoot in de stand op de ranglijst. Volgende week gaat de reis naar Gendt waar de Bataven de tegenstander is. Heino was dit weekeinde met 1-0 te sterk tegen de Gelderlanders. De aanvang is om 14:00 uur.
 

RKHVV komt zondagmiddag naar de Peuverweide .

07-10-2021

Na het teleurstellend resultaat van afgelopen zondag tegen SC Bemmel wacht STEVO zondag in een thuiswedstrijd opnieuw een krachtmeting. RKHVV uit Huissen is de opponent van de selectie van trainer Otto Krabbe. Een sterke tegenstander, die Tubantia thuis in de eerste wedstrijd met 1-6 het bos instuurde. 
Zondag moest een stapje terug worden gedaan doordat Rohda Raalte, ook geen kleintje in het amateurvoetbal, RKHVV met 1-2 versloeg in Huissen. 
Zowel op de website van RKHVV als van Rohda vinden we geen wedstrijdverslag van dit treffen. 
Of de overwinning van Rohda terecht was blijft dan ook gissen. STEVO zal zondag van haar eigen krachten moeten uitgaan.  
Het heeft in drie helften bewezen tegen de eerste twee tegenstanders het niveau aan te kunnen. Alleen in de tweede helft tegen Bemmel liet de STEVO formatie, als eerder verteld, deels door eigen falen,  het lelijk afweten. Zondag kan deze misstap weer recht gezet worden voor eigen publiek. Iedereen is van harte welkom. De aanvang is om 14:00 uur.

Herkenbare pasfoto op je spelerspas voor 1 november

26-09-2021

Tot 1 november is het nog mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Zorg daarom dat elk spelend lid van STEVO uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto heeft. Dit geldt voor alle zaal- en veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder.

Er is voor deze werkwijze gekozen op verzoek van veel clubs en gebruikers. Dit om te voorkomen dat niet speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal 'te plakken' op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.

Wijzigen vóór 1 november
Sinds het seizoen 2016/'17 werkt het amateurvoetbal met het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken-app. De Wedstrijdzaken-app bevat ook de digitale spelerspas.

Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen via de Voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen. Tot 1 november kan ook de ledenadministrateur de foto’s wijzigen.

Wijzigen na 1 november
Na 1 november kun je contact opnemen met de medewerkers van KNVB Contact als je ontdekt dat een foto niet geschikt is als spelerspasfoto. Zij kunnen bij dit soort noodgevallen een correcte spelerspasfoto toevoegen. Voor leden die nog geen spelerspasfoto op de digitale spelerspas hebben, is het altijd mogelijk om een foto in te stellen, dus ook na 1 november.

Begin oktober het boek van Peter Eidhof Veuroetboer’n

18-09-2021

Begin oktober zal het boek met de titel Veuroetboer’n van Peter Eidhof uitkomen. In het boek worden 22 voetbaltrainers uit het Twentse amateurvoetbal geportretteerd via een uitgebreide monoloog van tussen de vier- en zesduizend woorden, met ook wat fotomateriaal uit het privé-archief van deze trainers.

Onze huidige hoofdtrainer Otto Krabbe is één van de 22 trainers. Daarnaast zijn er ook ex-trainers van STEVO geportretteerd, te weten Wim Adolfsen, Hans Bossink en Geert Veldhuis. 
Dit betekent dat STEVO ook in het boek wordt besproken. Meestal is dat op buitengewoon realistische en doorgaans positieve wijze. 

Het betreffen geen oppervlakkige monologen. De verhalen geven een diepgaande inkijk in de eigen unieke belevingswereld van deze trainers, die in een setting van goeddeels liefhebbers hun spelers moeten drijven tot een uiterste prestatie.
Het is voor elke amateurvoetballiefhebber een aardig werkje geworden. Peter Eidhof (1978) portretteert in dit boek een selectie van de beste amateurvoetbaltrainers van Twente. Deze trainers hebben een UEFA-A diploma en hebben gedurende minimaal tien seizoenen een eerste elftal getraind bij minimaal drie verschillende verenigingen. Beginnend bij de oudste trainers ziet de lezer de beschouwingen langzaam evolueren van vaderfiguur naar visionair, met aan beide zijden uitschieters naar de andere kant.

Auteur Peter Eidhof is vanzelfsprekend trots op zijn boek, maar ook wij clubmensen zullen dat ongetwijfeld zijn omdat STEVO frequent en positief belicht wordt. Begin oktober zal het boek aan de media gepresenteerd worden bij de vereniging van Peter Eidhof EMOS. De pers zal hieraan nog aandacht schenken.  Hoe het boek daarna te verkrijgen is zullen we nog over berichten.

Alle trainers waarover bericht wordt zijn: 

Gerard Schefer

Freek van Oenen

Wim Adolfsen

Gerard Geerdink Johannink

Peter Peters

Hans Bossink

Rob Poell

Rob Snijders

Anton Wennemers

Peter Schulte

Peter Bokma

Walter Weghorst

John Gielink

Geert Veldhuis

Rene Nijhuis

Kenan Durmusoglu

Mete Soygul

Michiel Mensink

Philip Agteres

Remco Hammink

Otto Krabbe

Erik Zandstra


 

STEVO jeugdkader trapt seizoen af met bijeenkomst in clubgebouw

17-09-2021

Het STEVO-jeugdkader kwam woensdagavond in het STEVO clubgebouw bijeen om  vooruit te blikken op het komende seizoen. Nieuwe leden werden begroet en van andere leden werd afscheid genomen.

Jeugdvoorzitter Mark Haverkort vond het afgelopen seizoen een vreemd jaar door de corona. “Nu heeft iedereen er weer zin in en het wordt ook weer eens tijd om te gaan voetballen. Ik ben er superblij mee. Bedankt dat jullie allen zijn gebleven. We hebben iedereen nodig. Alles voor een nieuw en mooi seizoen”, zei Mark in zijn welkomstwoord.

De STEVO-jeugd bestaat komend seizoen uit 220 jeugdleden en die worden begeleid door zo’n 110 kaderleden, waaronder veel duo-functies. De F-league bestaat inmiddels al weer uit 18 spelertjes.

De activiteiten commissie onder leiding van Yvette Peterman is uitgebreid naar vier personen. Ideeën voor de commissie werden als welkom begroet. Yvette zorgde overigens ook nog voor een mooi bedrag van 1500 Euro, verkregen bij haar werkgever, waar inmiddels materialen van zijn aangeschaft.

De infogids staat online op www.stevo.nl en alles over de STEVO-jeugd, als teamindeling en trainingstijden is hier te raadplegen.  De leiders en trainers werden opgeroepen om het ballenhok netjes te houden en de telefoon van hun spelers in de kleedkamer uit te laten. Op de zaterdagochtend heeft één bestuurslid velddienst en deze kan op de Peuverweide worden aangesproken mochten er vragen zijn.

De leiders werden verzocht om sociaal met de leiders van de uitploeg om te gaan ofwel, “bied ze een kopje koffie aan”, zei Mark Haverkort. Omdat nu bijna alles rondom wedstrijden digitaal verloopt is het contact tussen de leiders van de elftallen die tegen elkaar uitkomen veel minder geworden en  daardoor ook het sociale contact met elkaar. De koffie voor de leiders van de tegenstander kan via het pasjessysteem afgerekend worden.

Alle jeugdleden krijgen een jaarkaart voor de thuiswedstrijden van het eerste elftal van STEVO. Verder krijgt elk team door afwezigheid bij de coronacrisus een welkom terug cadeau. De versnapering kan in de STEVO-kantine besteed worden.

Spelers van onder de 19/1 en 19/2 helpen bij de lotenverkoop en entreegelden bij de thuiswedstrijden van STEVO 1.

Sokken en broeken van het STEVO-tenue kunnen door de jeugdleden in de kantine worden aangeschaft. Het wasvoorschrift hiervoor zit in de tas met de shirts.

De traditionele jaarvergadering met als hoogtepunt de uitverkiezing van de sportlui  in het voorbijgaande seizoen wordt begin juni gehouden.

De hogere jeugdteams bij STEVO zitten wat krap in de spelers. Daarom is besloten om ook op de vrijdagavond minimaal 1 thuiswedstrijd te spelen om het zaterdagwerk van spelers niet te beinvloeden. Wedstrijdsecretaris Bent Kuipers regelt hiervoor het schema. Om de communicatie tussen leiders, trainers, spelers en wedstrijdsecretarissen soepel te laten verlopen werd geadviseerd om whatsapp groepen aan te maken.

Robert Paus sprak een dankwoord namens de TC aan de aanwezigen en vertelde dat het ontzettend moeilijk was geweest om het kader weer rond te krijgen voor dit nieuwe seizoen. Sommige teams gaan rouleren met ouders in de begeleiding op de wedstrijddag.

Ouders van onder de 15/2 en 15/3 hebben de TC geholpen met de indeling voor deze teams. Robert  Paus toonde zich blij met de ondersteuning en betrokkenheid van deze ouders.

Voor onder de 15 en onder de 13 worden weer coördinatietrainingen georganiseerd met begeleiding van Justin Beernink. Van elk team komen twee spelers in aanmerking.

De keeperstraining bij de jeugd wordt opgedeeld in 3 groepen. Frank Snijders zal de onder 19, onder 17 en onder 15 de kneepjes van het vak bijbrengen. Frank Snijders zal de TC ook ondersteunen met een beleidsplan voor keepers.

Harry Ekkel van de TC zal voor degene die hem nog niet hebben de VTON trainingsapp met de daarbij behorende instellingen aanmaken.

Ralph Stamsnieder werd begroet als nieuw lid van de TC-commissie.

STEVO gaat komend seizoen ook uitkomen met een jongerenelftal in de Beltona competitie. Peter Voshaar, trainer van het JO19-1 elftal heeft hiertoe het initiatief genomen. Samen met Niels Oude Tijdhof, assistent trainer bij STEVO 1, wordt geprobeerd goede resultaten neer te zetten in deze competitie en spelers verder te ontwikkelen.

In de wintermaanden wordt een kaderavond gehouden waar de leiders en trainers gevraagd zal worden naar hun ervaringen in de eerste competitiehelft. De geplande datum is vrijdag 21 januari 2022.

De wedstrijdsecretarissen Bent Kuipers en Lars Busscher gaven uitleg aan de zaal over hun taken bij STEVO. Oefen- en competitiewedstrijden, verplaatsen van wedstrijden, baaldagen, veldindelingen, ontvangen van scheidsrechters en vele andere zaken kwamen aan de orde.

Johan Brughuis vroeg om hulp bij de flessenactie onder de inwoners van Geesteren op vrijdag 24 september. De JO13 en JO11 leden gaan hierbij helpen. Ouders zijn van harte welkom om met auto de actie te ondersteunen.

Op het eind van de bijeenkomst werd nog afscheid genomen van enkele kaderleden. Jeugdvoorzitter Mark Haverkort had voor elk lid een passend dankwoord en een attentie.
Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon