STEVO Nieuws

STEVO met 4-1 fors onderuit tegen Achilles  '12.

13-04-2024

Wie bij rust in de wedstrijd Achilles  '12 tegen STEVO had gezegd dat  de ploeg van trainer Michiel Mensink er in de tweede helft vier om de oren zou krijgen werd voor gek verklaard.  Toch gebeurde het. 
De eerste en tweede goal werden ingeleid door STEVO zelf en het was voor Achilles twee keer een koud kunstje om de bal vervolgens  in het net te schieten. 
Die tegenslagen kwam  STEVO niet meer te boven en het lot werd bezegeld met een kopbal uit een corner en een strafschop, veroorzaakt door Bas Beernink. Invaller Bram Tibbe deed nog iets terug, maar verder kwam STEVO niet meer.
Een grote teleurstelling omdat STEVO in de eerste helft goed in de wedstrijd zat. 
STEVO had toen het initiatief en ook de controle. Achterin met Roy Wigger werd heel weinig tot niks weggegeven. Achilles maakte in de eerste helft ook een wat gelaten indruk en creëerde weinig. 
Het gokte om vanuit een snelle omschakeling toe te kunnen slaan. Dat lukte één keer bijna.
Tot aan de zestien voetbalde STEVO vrij aardig, maar daarna ontbrak de creativiteit om ook de  keeper het nakijken te geven. Tot echt grote kansen kwam het dan ook niet.  
De ruststand van 0-0 bood nog wel alle perspectief voor STEVO om  er een succesvolle middag van te maken. 
Die hoop was al gauw vervlogen in de tweede helft. In de 46e minuut kwam STEVO door knullig handelen op achterstand.  Dat kan gebeuren, maar ook de 2-0 werd door STEVO opnieuw zelf ingeleid. Te zacht inspelen van Maarten Gelhever op Mick Velthuis was de directe aanleiding voor de twee nul. 
Met het feit dat STEVO zelf moeilijk scoort was de hoop op een goed resultaat met de 2-0 achterstand wel vervlogen bij de supporters uit Geesteren. Nog erger, uit een corner kopte een speler van Achilles, geheel vrijstaand de bal goed binnen en bij de vierde goal kon keeper Bas Beernink niet anders dan zijn tegenstander onderuit halen. De toegekende strafschop werd feilloos benut. De wedstrijd was hiermee  definitief beslist. 
Invaller bij STEVO, Bram Tibbe, deed daarna nog wel wat van hem verwacht werd,  namelijk scoren. Verder dan dat ene doelpunt kwam STEVO niet meer en Achilles '12 mocht 3 punten  bijschrijven. Door de 4-1 overwinning is Achilles uit het zicht verdwenen van STEVO en lijkt  klassenbehoud bijna zeker voor de Hengeloers.  STEVO blijft in de gevarenzone en moet weg zien te blijven van de laatste en voorlaatste plaats, wat rechtstreekse degradatie inhoudt. 
Nacompetitie lijkt het hoogst haalbare voor trainer Mensink en zijn mannen.  
Zaterdagavond om 18:00 uur is Sparta Enschede de tegenstander op de Peuverweide.

STEVO bindt Hulzense Boys met 2-1 aan de zegekar

06-04-2024

Na 95 minuten een verdiende 2-1overwinning voor STEVO tegen de Hulzense Boys. Even leek het erop dat de overwinning nog in gevaar kwam toen Robbin Engbers met rood het veld moest verlaten, dit nadat hij de bal met de hand uit het doel sloeg in de 80e minuut. STEVO leidde op dat moment met 2-0. De toegekende strafschop werd benut en STEVO kreeg het nog 10 minuten Spaans benauwd, alhoewel de Hulzenaren niet echt die stormloop ontwikkelden wat verwacht werd. 
STEVO bleef vrij eenvoudig overeind en nadert Hulzense Boys op 5 punten met een wedstrijd minder gespeeld. 
Een broodnodige overwinning voor STEVO wat toch weer wat hoop geeft voor het restant in deze competitie. 
De  Peuverweide begint weer een onneembare vesting te worden, zo lijkt het.  STEVO schud in de thuiswedstrijden de schroom van zich af en gaat weer uit van eigen kracht. Een goede gewoonte want een gemotiveerd STEVO is tot veel in staat. 
Een pluspunt tegen Hulzense Boys was ook de goede vorm die Mike Nijkamp liet zien na veel blessureleed in de afgelopen twee jaar. Met zijn goede optreden beloonde hij het publiek ook nog eens met een hoogstandje, een goal van achter zijn standbeen, zelden vertoond op de Peuverweide. Ook Gijs Lohuis verdient een compliment. Hij maakte zijn boomlange tegenstander het voetballen onmogelijk en dat beloonden de supporters met luid applaus tijdens één van zijn vele acties. Ook de overige negen van trainer Michiel Mensink liepen zich bij het toch vrij warme weer de longen uit het lijf en  de beloning hiervoor bleef niet uit.
STEVO verdiende de overwinning vooral omdat het veel vaker voor de goal kwam van de tegenstander. Bas Beernink had aan de andere kant, vooral in de eerste helft een vrij rustige avond. De kleedkamer werd na 45 minuten  opgezocht met een 0-0 tussenstand en STEVO was daar het minst blij mee. 
In de 2e helft bleef de thuisploeg de aanval zoeken en uit één van de voorzetten van Mike Nijkamp hoefde Bram Tibbe alleen maar tegen de bal te lopen om de score te openen. 
Na de 1-0 voorsprong bleef STEVO het doel van Hulzense Boys opzoeken. En nu, even later, kwam er een voorzet vanaf links van de voet van Joes Masselink, die door Mike Nijkamp, als gezegd, met een hoogstandje werd afgerond. 
Van achter zijn standbeen rolde de bal bij de 2e paal binnen. Een geruststellende voorsprong de 2-0, maar Hulzense Boys had vrij kort daarna bijna de aansluitingstreffer op de voet, ware het niet dat Robbin Engbers de bal op de doellijn redde. Een prima actie die hij even later nog een keer overdeed, alleen sloeg hij nu de bal uit het doel met de hand en dat betekende direct rood. De toegekende strafschop werd feilloos benut. 
Met nog 10 minuten op de klok was het billenknijpen voor STEVO, maar een echte stormloop bleef uit en in de 95e minuut konden de handen omhoog bij spelers en begeleiding van STEVO en ook bij de 12e man die weer vol achter de ploeg stond. 
STEVO blijft nog wel in de gevarenzone maar heeft toch weer hoop getankt voor het verdere verloop van deze competitie. 
Volgende week zaterdag gaat de reis naar Hengelo. Dan moet om 14.30 uur Achilles  '12 bestreden worden.

Vlekkeloos verlopen Wesselink-Buunk FiFa 2024 Tournament

31-03-2024

 

Zaterdag 30 Maart deden ruim 80 jeugdleden van STEVO mee aan het Wesselink Buunk FiFa Tournament 2024. In de middag speelden de F-League t/m JO-12 tegen elkaar en daaropvolgend was JO-13 t/m JO-19 aan de beurt. Tussen de spannende wedstrijden door kregen de kinderen drinken en iets lekkers aangeboden.

De organisatie van het toernooi was volledig in handen van Rent 'n Play met ondersteuning van de jeugdactiviteitencommissie van STEVO. 
De voetballertjes genoten volop van de onderlinge confrontaties. 

De finale van de jongste jeugd ging tussen Teun Zanderink en Mees Boermans. De troostfinale werd gespeeld door Jim Nijhuis en Mats Oude Hergelink. Winnaar van het FiFa Tournament 2024 bij de middageditie werd uiteindelijk Teun Zanderink. Op de tweede plek eindigde Mees Boermans, derde Jim Nijhuis en vierde Mats Oude Hergelink. 

De finale van de STEVO-jeugd JO13 t/m JO19 werd gespeeld door Daan Wesselink en Riemer Leus. De troostfinale hier door Sem Kokhuis en Boet Kreuwel. Winnaar van het Wesselink-Buunk Tournament 2024 in deze categorie werd Riemer Leus. Tweede werd Daan Wesselink, derde Sem Kokhuis en vierde Boet Kreuwel. 

De organisatie van STEVO bedankte aan het eind van deze geslaagde aktiviteit alle deelnemers  en de medewerkers van Rent 'n Play voor het vlekkeloze verloop. Sponsor Wesselink Buunk B.V. kreeg ook speciale aandacht voor de ondersteuning.

Er werd nadien teruggekeken op een gezellige, sportieve en geslaagde middag en avond. 
 

STEVO-selectietrainers voor seizoen 2024-2025 bekend

29-03-2024

De technische commissie van de STEVO-jeugd is verheugd te melden dat de selectietrainers voor aankomend seizoen bekend zijn. Nadat onlangs het contract met nieuwe hoofdjeugdtrainer Niels Kreuwel ondertekend is, zijn gisteravond de contracten voor de trainers van JO17-1, JO15-1 en JO13-1 ondertekend.
JO17-1: Aankomend seizoen zal Niels Kroeze het JO17-1 team van STEVO onder zijn hoede nemen. Niels keert na een afwezigheid van 12 jaar terug op het oude nest. In het verleden heeft hij onder andere JO13-1 bij STEVO getraind, en was hij als keeper binnen onze vereniging actief. Daarna is hij achtereenvolgens trainer geweest bij jeugdteams van DETO, PH en TVC'28 en SDC'12. Bij de 2 laatstgenoemde was hij ook trainer van JO17-1. Verder heeft Niels ook het tweede elftal van KOSC getraind. Momenteel is hij trainer van het tweede elftal van Juventa in Wierden. De technische commissie is blij dat Niels, die een ruime schat aan ervaring meebrengt, ons JO17-1 elftal komend jaar van oefenstof gaat voorzien. 
JO15-1: Bjorn Waaijer maakt komend seizoen de overstap van JO13-1 naar JO15-1. Bjorn heeft zich afgelopen seizoen bewezen als een fanatieke jeugdtrainer met een goede kijk op het voetbalspel. Een elftal opbouwen en daarbij oog voor de individuele kwaliteiten van de spelers is iets wat hem kenmerkt.
JO13-1: Dit elftal zal komend seizoen getraind worden door Joes Masselink en Thomas Hilberink. Joes is momenteel nog assistent-trainer bij JO17-1 en Thomas is trainer bij JO11-1. Ze maken gezamenlijk de overstap naar JO13-1. Dit ambitieuze duo, beiden actief voetballer in STEVO 1, zal hun uitgebreide kennis overdragen op de jonge spelers. De technische commissie is blij dat deze echte STEVO-mannen deze rol samen gaan oppakken.
Ten Slot heeft Frank Snijders aangegeven ook volgend seizoen de oudste jeugdkeepers te voorzien van oefenstof.
De komende tijd zal de technische commissie samen met de trainers de invulling van het kader van de elftallen oppakken.
Met deze groep trainers zien we het komende seizoen vol vertrouwen tegemoet!
Technische commissie STEVO jeugd

STEVO JO8-2 is zaterdag kampioen

20-03-2024

Stevo JO8-2 is zaterdag kampioen geworden in de 3e periode. Het eerste duel werd nog verloren, maar daarna werd alles gewonnen. Aangezien de concurrentie allemaal minimaal 2 duels had verloren was een gelijkspel voldoende bij TVC'28 JO8-3. Stevo begon overtuigend en stond snel met 0-3 voor. Het leek nog even spannend te worden toen TVC terug kwam tot 2-4. Stevo zette nog een tandje bij en won uiteindelijk met 2-8. 
Het team werd goed ondersteund door het meegekomen publiek. Veel ouders, broers en zussen en opa's en oma's waren aanwezig om samen het kampioenschap te vieren. 
Na de wedstrijd krijgen ze medailles om, werd een rondrit door Geesteren gemaakt en kregen ze patat en ranja in de kantine. 
Op de foto zien we de kampioenen met leiding en trainingspak sponsor.
Vlnr: Boris Laurens, Tein Geerdink, Jens Timmerhuis, Noud Keppelink, Noud Boerman en Jens Schroder. Liggend Sven Lammerink en Liss Hilberink.
Staand erachter Jan Hilberink van Eikenwandplank.nl als kledingsponsor van de trainingspakken en de trainers/leiders Niels Keppelink en Ralph Geerdink.
Hulptrainer Boaz Masselink ontbreekt op de foto.

STEVO JO8-3 kampioen

16-03-2024

STEVO JO8-3 is zaterdagmorgen kampioen geworden. Alle duels werden gewonnen in de 3e fase. In de kampioenswedstrijd werd TVC 28 met maar liefst 9-0 verslagen, waarna de spelers door het jeugdbestuur gefeliciteerd werden en kregen de kampioenen de medailles omgehangen.

Met fakkels en rookbommen barstte onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek een groot feest los op de Peuverweide.

Daarna werd een rondrit met toeterende auto's  door Geesteren gemaakt en een bezoek gebracht aan sponsor Keuringsstation Oude Avenhuis, waar de kinderen getrakteerd werden op chips en drinken. 

In de kantine kregen de kampioenen ook nog patat en een drankje van STEVO aangeboden. Het feestje waar ook de ouders en begeleiding bij aanwezig waren bleef nog lang aanhouden na dit prachtige resultaat. 

Namens STEVO ook van harte gefeliciteerd.


Op de eerste foto onder van links naar rechts de STEVO talentjes die het kampioenschap mogelijk maakten. 


Staand:

Jorg oude Avenhuis,  Mels Luising, Daan Eshuis, Xedro Luttikhuis. 


Zittend: Cas Lohuis, Jens Hendriks, Dez Stopel, Mats Huis in 't Veld

FC Twente in juni naar De Peuverweide

07-01-2024

In het weekeinde van 21 tot en met 23 juni komt eredivisieclub FC Twente naar sportpark de Peuverweide in Geesteren, om een oefenwedstrijd te spelen tegen de eerste selectie van STEVO.
Voorzitter Eddy Droste van STEVO maakte dit bekend op de nieuwjaarsreceptie, waar ook een groot aantal jubilarissen werden gehuldigd.
De drukke bijeenkomst in het clubgebouw werd met enthousiasme begroet door Eddy Droste, die na zijn nieuwjaarswens tot de aanwezigen, sprak van een geweldig jaar 2023, waarin STEVO 1 een grootse prestatie leverde met het kampioenschap in de tweede klasse, en dit onder moeilijke omstandigheden.
"Deze titel heeft alles overtroffen en maakt me trots.
De verbondenheid binnen onze vereniging is onze grote kracht. Het STEVO DNA is bijzonder en moeten we blijven koesteren."
De prestatie van STEVO 1 dit seizoen in de eerste klasse zijn wat minder maar Eddy Droste sprak zijn vertrouwen uit dat het in de 2e seizoenshelft goed gaat komen.
Ook werd nog even teruggeblikt op het 90 jarig jubileum in oktober van het vorig jaar, waar STEVO een prachtig LED scorebord rond het hoofdveld presenteerde aan de leden.
Met de opbrengst van de activiteit op de Geesterse kermis en de megasteun van sponsor CombiGlas en Auto Haarhuis kon dit gerealiseerd worden.
Het nieuwe kunstgrasveld en de plannen om dit jaar de huidige verlichting te vervangen door LED verlichting werd met trots gebracht door de STEVO-voorzitter.
"2024 is nog een onbeschreven blad, maar ook dit jaar liggen er genoeg kansen om het boek aan het eind van dit jaar met tevredenheid dicht te slaan". zei Droste.
Voordat de jubilarissen hierna gehuldigd werden zongen de aanwezige leden eerst nog het STEVO lied "rood en geel zijn onze kleuren".
Voor 25 jarig lidmaatschap werden Stef Harmelink, Leon Oosterik, Milco Gehring, Kevin Rekers, Mike Freriksen, Dion Zwiers, Miranda Geerdink, Marnique Wesselink, Elger Brummelhuis, Tom Busscher, Tom Lohuis en Joost Kuipers gehuldigd.
Henk Geerink, Richard Harmelink, Clemens Wigger en Marcel Wildemors kregen voor 50 jaar lid zijn van STEVO de versierselen opgespeld door Eddy Droste.
De traditionele snert aan het eind van de nieuwjaarsreceptie liet eenieder zich goed smaken.

Licht aan!, daar kun je mee thuiskomen..

04-11-2023

Nu de dagen korter worden, is het tijd om de fietsverlichting weer eens na te kijken en in orde te maken. Van uw eigen fiets én van de fiets van uw kind(eren). Goede verlichting en reflectie op de fiets zijn van levensbelang. Alleen wanneer andere verkeersdeelnemers jou kunnen zien, kunnen ze rekening met je houden. Naast fietsverlichting kan ook kleding ervoor zorgen dat je zichtbaar bent als fietser.

Een lichtgekleurde jas valt beter op in het donker dan een zwarte. Helemaal mooi is het als er reflecterende strepen op een jas zitten. Iets om aan te denken als uw kind 's morgens de deur uitgaat.
ook wordt er, nu het weer donkerder begint te worden, weer meer gecontroleerd door de politie op goed werkende verlichting. zorg dat uw verlichting in orde is om bekeuringen te voorkomen.

De regels voor vaste fietsverlichting:
 

wit of geel licht voor, rood licht achter;
de lampen moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen;
de lampen mogen niet knipperen.
Een fiets met 2 voorwielen moet aan de voorkant 2 witte of gele lampen hebben.

Regels voor losse lampjes op een fiets
 

wit of geel licht voor, rood licht achter;
de losse lampjes mogen alleen op het bovenlichaam. Dus niet op uw hoofd, armen of benen;
u mag losse lampjes bevestigen aan uw kleding of op uw tas;
losse lampjes moeten goed zichtbaar zijn. Er mag dus niets voor of overheen hangen;
losse lampjes moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen, ze mogen niet knipperen en niet te veel bewegen.
Regels voor reflectie op een fiets

Een fiets op 2 wielen moet de volgende reflectie hebben:

een rode reflector (niet driehoekig) op de achterkant van de fiets;
gele reflectoren op de trappers;
witte of gele reflectoren op de wielen (velgen) of banden.
Een fiets met meer dan 2 wielen, die breder is dan 0,75 meter en 1 voorwiel heeft, moet ook zijn voorzien van een naar voren gerichte witte reflector.
Stand 1ste klasse H

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon