Volgende wedstrijd STEVO 1
Donderdag 26 Mei 2022 - 14:00
 vs 

STEVO Nieuws

Erevoorzitter Herman Huis in ’t Veld overleden

20-05-2022

Bij STEVO hebben we tot groot verdriet vernomen dat erevoorzitter Herman Huis in’t Veld gisterenavond (19 mei 2022) is overleden. Een buitengewoon aimabel mens, trouwe supporter van de club en verbinder pur sang is niet meer in ons midden. En dat doet pijn.

“Niet alleen voor de voetbalvereniging STEVO is het overlijden van Herman een groot verlies. Herman heeft namelijk onbeschrijfelijk veel betekend voor Geesteren. Hij was bijzonder geëngageerd met ons dorp! Als kartrekker bij vele mooie projecten wist hij de verschillende partijen te binden tot één dorp”, aldus het bestuur van STEVO.

Nadat Herman reeds een hele lange periode in het bestuur zitting had genomen, nam hij de voorzittershamer in 2001 over van inmiddels wijlen voorzitter Henk Droste. Vol passie voor STEVO heeft hij belangrijke pijlers gelegd onder de huidige vereniging.

Herman was al geruime tijd ziek, maar was zolang hij het nog kon aanwezig bij de wedstrijden op ons complex de Peuverweide. Daarnaast sloot Herman ook nog steeds aan bij de vele vergaderingen vanuit MijnDorp2030. Niet voor niets noemde burgemeester Haverkamp van Tubbergen Herman in januari 2020, tijdens het uitreiken van de door hem meer dan verdiende koninklijk onderscheiding, ‘collega-burgemeester’.

Als gevolg van het overlijden van Herman Huis in ’t Veld zijn alle STEVO wedstrijden komend weekend, in overleg met de KNVB, afgelast dan wel doorgeschoven. 

Een passende stilte op Hermans Peuverweide het komende weekend! Want in stilte en verdriet staan wij stil bij het overlijden van deze STEVO-icoon.

In onze gedachten zijn wij bij de naaste familie, die we namens alle STEVO leden condoleren met dit zware verlies en heel veel sterkte toewensen de komende tijd.

 

Bestuur STEVO

STEVO zondag naar titelkandidaat Rohda Raalte

17-05-2022

Kampioen worden tegen STEVO. Het kan Rohda Raalte zondagmiddag overkomen tegen de ploeg van trainer Otto Krabbe. De Raaltenaren willen graag naar de hoofdklasse en uitgerekend tegen STEVO kan dat bewerkstelligd worden. Al enkele jaren lukte het net niet, maar komend weekeinde wil Rohda de kroon op het werk zetten. STEVO in hevige degradatienood zal dat feestje moeten verpesten, hoe zeer we Rohda de promotie ook gunnen. 
Voor STEVO is het tegen Rohda wel zo’n beetje de laatste kans om nacompetitie te ontlopen.  STEVO speelt hierna nog tegen SV Dalfsen en Tubantia waarvan de Hengelonaren inmiddels al gedegradeerd zijn. Als BVC ’12 en Dalfsen ook in slechte doen blijven, dan kan STEVO nacompetitie nog ontlopen. Het moet dan wel vier punten goed maken op SV Dalfsen, waarvan er drie in het rechtstreekse duel gepakt kunnen worden op zondag 29 mei in Geesteren. Als Dalfsen zondag wint van BVC ‘12 en STEVO verliest van Rohda dan rest de ploeg van Otto Krabbe alleen nog nacompetitie. Aan dit scenario willen we nu nog niet denken. Eerst maar eens proberen om in Raalte een goed resultaat neer te zetten. Kom zondag ook kijken en ondersteun ons eerste elftal. Om 14:00 uur is de aanvang op sportpark Tijenraan, waar het ongetwijfeld heel druk zal worden in verband met de kampioenskansen van Rohda.   
 

Zondagmorgen 29 mei Jaarvergadering STEVO-jeugd

17-05-2022

Hierbij nodigt het jeugdbestuur van R.K.v.v. STEVO de jeugdleden en kader uit voor de jaarvergadering op zondagmorgen 29 mei a.s. in de STEVO- Kantine.  Aanvang 10.00 uur.

Zoals altijd kijken we even terug op het afgelopen seizoen.
Tevens  zal  de Fair Play cup aan de junioren en pupillen worden uitgereikt en zal het sportteam voor de junioren en pupillen van het seizoen 2021 – 2022 bekend worden gemaakt.

Tijdens de jaarvergadering zal er afscheid worden genomen van enkele leden van de Technische Commissie.

Na afloop van de vergadering ontvangen de jeugdspelers de nieuw “voorlopige teamindeling“ voor het seizoen 2022-2023

Wij rekenen op een grote opkomst tijdens de jaarvergadering en zien jullie graag op 29 mei.

Met vriendelijke sportgroet,

Jeugdbestuur R.K.v.v. STEVO
 

Wedstrijd STEVO 2 duurde 5 minuten te lang.

16-05-2022

Vorige week was het Rkhvv dat ver in blessuretijd de winnende maakte, deze zondag was het Bon Boys dat de 2-2 maakte in de 90e minuut. 

In de eerste helft een gelijkopgaande wedstrijd, waarin erg weinig gebeurde. Bon boys had iets meer de bal, maar werd net als STEVO niet gevaarlijk voor de goal. Het spel speelde zich voornamelijk af tussen beide 16m. De beide keepers hadden niet heel veel te doen. Toch scoorde STEVO vlak voor rust de totaal onverwachte 1-0. Jaron Elzinga zette de bal voor van rechts en de bal kwam in de 5m in een scrimmage terecht waar Mike Voorhuis en Stefan Steggink waarin betrokken. Uiteindelijk wist Stefan de bal achter de keeper te krijgen en de 1-0 te maken. 

2e helft een heel ander spelbeeld. Bon boys voerde het tempo op en STEVO kon dat het eerste kwartier nog bijbenen. STEVO kreeg nog een mogelijkheid over rechts via Stefan Steggink, maar de bal kwam niet goed voor de goal en Pieter Kottink schoot de bal nog op de paal. STEVO moest in die fase al achteruit en Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van STEVO. Toch was het STEVO dat in de 58e minuut via Ruben Bekhuis de 2-0 maakte. Daarna was het alleen nog maar Bon boys dat veelal de bal had. Jelle Linneman kwam erin voor Stef Paus. STEVO probeerde wel te voetballen maar kwam niet meer in de 16m. Aan de andere kant was het Bas Beernink die wederom STEVO in de wedstrijd hield, anders had de 2-2 al eerder op het scorebord gestaan. In de 71e minuut dan toch de aansluitingstreffer voor Bon Boys. Dat gaf Bon Boys het vertrouwen dat er meer in zat en ging op zoek naar de gelijkmaker. STEVO kon de ruimtes naar voren niet meer belopen en zo werd besloten om helemaal in te zakken en daar de ruimtes klein te maken. Bas Beernink had in die fase wederom een aantal goede reddingen. Het mocht uiteindelijk niet baten. In de 90e minuut dan toch de 2-2 en die was gezien het spelbeeld volledig terecht, maar ontzettend zuur voor STEVO. Nog 3 finales te gaan voor STEVO 2 om de na competitie te ontlopen. 

Opstelling: Bas Beernink, Stef Paus (60e Jelle Linneman), Gijs Dierink (85e Jan Hemmer), Marijn Hoek, Ruben Bekhuis, Remon Colleije, Stefan Steggink, Pieter Kottink, Mike Voorhuis en Jaron Elzinga. Job Kokhuis maakte de selectie compleet.
 

Voorwaarts wint met 1-3 bij STEVO

15-05-2022

De ploeg van trainer Otto Krabbe zit in de hoek waar de klappen vallen. De ommekeer wil maar niet komen. Er was zondagmiddag alle hoop dat op de Peuverweide wat te halen viel tegen Voorwaarts Twello, die eigenlijk om des keizers baard speelden. 
Tot aan de 75e minuut was de stand nog 1-1 en STEVO creëerde steeds weer mogelijkheden. Het werkte hard voor een beter resultaat dan de gelijke stand, maar dode spelmomenten doen STEVO vaak de das om dit seizoen. Ook vanmiddag weer twee keer. 
STEVO kwam op voorsprong door Thijs Beernink in de derde minuut. De 1-1 vlak voor rust kwam voort uit een corner en de 1-2  uit een vrije trap in het laatste kwartier van de tweede helft.  Uiteindelijk werd het 1-3 in blessuretijd voor de Twellonaren en heeft STEVO nu nog drie finales te gaan om klassebehoud veilig te stellen. 
Rohda Raalte, Tubantia en SV Dalfsen moeten naar een nederlaag worden gespeeld. Dan nog is niks zeker over lijfsbehoud, alleen kan STEVO nacompetitie niet meer ontgaan.  De maand juni is hiervoor gereserveerd. Tubantia is na vandaag gedegradeerd maar verkast volgend seizoen naar het zaterdagvoetbal. 
De pijn over degradatie  zal dus niet gevoeld worden bij de Hengelonaren.  STEVO wil graag eerste klasser blijven,  maar het heeft nog een lijdensweg te gaan om dat te realiseren. De vele blessures dit seizoen spelen duidelijk mee in de situatie waar STEVO zich in bevind. Trainer Otto Krabbe  heeft bijna nooit in een vaste opstelling kunnen spelen en het is wekelijks een hele puzzel het elftal rond te breien. Frustrerend moet dat zijn voor de trainer en zijn staf. De onvoorwaardelijke steun van onze supporters wordt verwacht in de laatste  drie wedstrijden. Te beginnen volgende week in de uitwedstrijd tegen Rohda Raalte waar om 14.00 uur de aftrap is.

Poule-indeling wijkvoetbal Geesteren bekend

11-05-2022

Poule-indeling wijkvoetbal Geesteren bekend.

De loting voor het wijkvoetbaltoernooi in Geesteren heeft  plaatsgevonden en ook het wedstrijdschema is bekend. Dinsdag 7 juni is de eerste speeldag.

De organiserende commissie heeft nog wel enkele  aandachtspunten: 

-Het spelen met scheenbeschermers is verplicht bij de wedstrijden
-Er mogen alleen personen meedoen, die in de desbetreffende wijk(en) woonachtig zijn! 
-Mocht iemand om wat voor reden dan ook uit mogen komen in 2 wijken, moet er vooraf een keuze worden gemaakt in welke wijk die meedoet

De organisatie wil ook nogmaals benadrukken dat wijkvoetbal ''Van en Voor iedereen is!'' 
Dus ook niet-voetballers kunnen meedoen. Probeer ook deze mensen actief te benaderen in jouw wijk.

Tot slot wordt geadviseerd om aandachtig het wedstrijdreglement doornemen, zodat niemand op het wijkvoetbaltoernooi voor verrassingen komt te staan.

De wijkvoetbalcommissie Paul Gehring, Ben Steggink, Ben Kottink, Peter Haverkort en Jan Telgenhof Oude Koehorst wensen iedereen succes op het toernooi en met het samenstellen van de wijkteams 

Bijgaand de pouleindeling en het wedstrijdschema.

Jaarvergadering en seizoensafsluiting STEVO-jeugdafdeling.

11-05-2022

Jaarvergadering en seizoensafsluiting STEVO-jeugdafdeling

Het einde van het voetbalseizoen 2021-2022 is in zicht en wordt afgesloten met een jaarvergadering voor de jeugdafdeling en enkele activiteiten.

Onder de datums om alvast te noteren:

*Zondagmorgen  29 mei Jaarvergadering jeugd in de STEVO-kantine.
Aanvang 10.00 uur met verkiezing van sportman/ vrouw en sportteam van de pupillen en junioren

*Zaterdag 11 juni afsluiting jeugd f-leaque t/m JO11 op De Peuverweide.  Aanvang 15.00 uur

*Vrijdagavond 17 juni afsluiting JO13 t/m JO17 “De Peuverweide.  Aanvang 18.30 uur

*Zaterdag 18 juni  voetvolleytoernooi  met JO19

*Vrijdagavond 24 juni kaderfeestavond  op De Peuverweide. (uitnodiging volgt)

*Zaterdag 25 juni Henk Droste toernooi  op De Peuverweide. Deelname door alle STEVO JO8 – JO9 teams en de F-leaque.

*Zaterdagmorgen 2 juli inleveren kleding en materiaal vanaf 10.00 uur

Met vriendelijk groet,

R.K.V.V. STEVO– Jeugdbestuur

STEVO in zinderende slotfase naar 3-1 winst.

08-05-2022

STEVO heeft zondagmiddag weer eens laten zien waarin het groot in is geworden. In een zinderende slotfase op de Peuverweide, bij de stand 1-1, werd puur op wilskracht,  FC Winterswijk naar een 3-1 nederlaag gespeeld. 
Op basis van de inzet over 90 minuten ook zeer verdiend. Willen winnen, zo was de hele wedstrijd te zien tegen de Achterhoekers. Misschien niet altijd het beste voetbal dat STEVO op de mat legt, maar deze keer wel wel weer met een ongelooflijke drang om een wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten. 
Dat hadden we de laatste weken wel gemist, ook al door allerlei oorzaken waar de buitenwacht geen weet van heeft.  
Het spook dat lang afwezig was op de Peuverweide liet zich zondagmiddag weer in vol ornaat zien. Het publiek kon dit zeer waarderen. 
Een gehavend elftal voor trainer Otto Krabbe tegen Winterswijk, opnieuw, maar met vervangers die tot het uiterste gingen. Bram Tibbe, Mick Velthuis en Mart Veldscholte gingen tot het uiterste en lieten zich van hun beste kant zien. Evenals de rest van de selectie en ook de invallers later in de wedstrijd, wat uiteindelijk leidde tot een mooie 3-1 overwinning. Of het genoeg is aan het eind van de rit zal zich moeten uitwijzen, maar die er bij waren hebben een mooie voetbalmiddag gehad. 
FC Winterswijk kwam al vroeg op een 0-1 voorsprong en wie gedachten kan lezen hoeft niet te vragen wat er in de hoofden van de STEVO supporters langs de lijn omging.  De spelers in het veld konden gedachten lezen deze middag en zorgden voor de grote ommekeer. STEVO liep zich  op deze warme zondagmiddag de longen uit het lijf en dat is wat de supporters ook zo kunnen waarderen.  
Na de achterstand kwam STEVO op stoom en het gevoel dat de gelijkmaker zou vallen kwam uit. Tien minuten voor rust op aangeven van Roy Wigger maakte Hugo Weerink de 1-1.  STEVO bleef de aanval zoeken, maar tot aan de thee bleef de gelijke stand gehandhaafd. 
Na rust een spelbeeld waar Winterswijk wat beter aan de bal was, maar tegen de dadendrang van STEVO niet bestand was. Wel bleef Winterswijk lang overeind en ook moest  Luuk Oude Lansink een enkele keer handelend optreden, maar STEVO had zijn zinnen gezet op 3 punten en die kwamen er ook, dit nadat de keeper van de gasten zich achter een vrije trap schaarde maar niet snel genoeg zijn honk terugvond. Roy Wigger vond dat honk wel, en rap als hij is was het voor hem een koud kunstje de bal neer te leggen waar hij hoort, tussen de palen. 
Nog geen minuut later in de slotminuut deed Roy nog een duit in het zakje en kon STEVO sinds lange tijd weer 3  punten aan het totaal toevoegen. 
Wat deze overwinning waard is zal over enkele weken blijken. Nacompetitie lijkt het hoogst haalbare. Dat de ploeg van trainer Otto Krabbe het nog kan, daar hoeft geen twijfel over te bestaan. Komende donderdag wacht  in Arnhem opnieuw een krachtmeting tegen MASV.  Het zou mooi zijn dat de stijgende lijn tegen Winterswijk kan worden doorgetrokken, maar realistisch is ook dat het een loodzware wedstrijd wordt.  Om 20.00 uur is de aftrap.

Pubquiz STEVO overtreft alle verwachtingen .

07-05-2022

"Eindelijk weer een pubquiz", zo zei Bert Wesselink van de organisatie STEVO 7 in zijn welkomstwoord aan de ruim 150 deelnemers, verdeeld over 28 teams, vrijdagavond in de STEVO-kantine. 
Door corona ontbrak de activiteit twee jaar op de kalender. 
En wat was het een mooie pubquiz. Het uiterste van het denkvermogen werd gevraagd van de aanwezigen in de vragenrondes over  muziek, sport, politiek en andere categorieën. Het team Beauty en Brains van Laurens Harmelink en zijn compagnons bleken uiteindelijk over de meeste kennis te beschikken op de voet gevold door het team van Dennis Kokhuis. 
Naast het serieuze gedeelte was er volop gelegenheid om de avond gezellig door te brengen met grappen en grollen. Een hapje en drankje maakten de avond compleet. Zelfs het clublied Rood en Geel werd ingezet door voorzitter Eddy Droste en uit volle borst meegezongen door de deelnemers. 
Het was tegen de klok van twaalf toen de prijzen verdeeld werden. Heel tevreden toonde spreekstalmeester Bert Wesselink zich over de activiteit, die ongetwijfeld  volgend jaar weer wordt gehouden.
Op de foto's de winnende teams.
Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon