1994 NL-kampioenschap

1994..... STEVO Nederlands Kampioen

Dit jaartal blijft voor eeuwig het hoogtepunt in de geschiedenis van STEVO.

STEVO werd kampioen in de hoofdklasse en vervolgens in de weken erna Nederlands Kampioen bij de Zondagamateurs.

We nemen u mee terug naar die heroïsche vervlogen tijd.

Voor een kleine 4.000 toeschouwers werd STEVO pinkstermaandag 23 mei kampioen van de hoofdklasse B in het treffen met Sportclub Enschede. Daarmee behaalde STEVO 1 punt meer dan rivaal en streekgenoot Quick '20.

Hierna volgde de strijd om het Nederlands kampioenschap bij de zondagamateurs. STEVO start sterk in de uitwedstrijd bij de SV Meerssen:1-2 in het voordeel van de Geesternaren. Thuis tegen TONEGIDO volgt een 3-3 remise na een 0-3 achterstand! Hierna volgt de dramatische thuiswedstrijd tegen SV Meerssen. Meerssen neemt verdiend een 0-2 voorsprong. Terwijl alles al in gereedheid wordt gebracht om Meerssen te huldigen slaat STEVO in de slotfase toe en komt in blessuretijd alsnog langszij:2-2.

Op woensdag 15 juni behaalt STEVO in Voorburg middels een 2-1 overwinning op TONEGIDO de nationale titel bij de zondagamateurs.

Op zaterdag 18 juni volgt in Katwijk de wedstrijd tegen de kampioen van de zaterdagamateurs Katwijk, de regerend kampioen. Katwijk wint met 2-0. Op woensdag 22 juni wint STEVO in Geesteren met 3-2 van Katwijk, na een 0-2 achterstand, en komt zodoende een doelpunt te kort voor een verlenging.

Katwijk is daarmee ook de algehele kampioen.