Epi Drost

Epi Drost   + 27 mei 1995

Op 27 mei 1995 overleed Epi Drost.

Een schokgolf ging door Twente toen het bericht bekend werd dat Epi plotseling op een veld in Rotterdam was overleden. Epi stierf in het harnas. Hij scoorde voor de oud-internationals een doelpunt, liep terug en zakte in elkaar. Hij was nog maar 49 jaar.

Epi maakte grote furore bij Twente. In de vele glorierijke jaren met de grote namen uit de zestiger en zeventiger jaren was hij de spil van het elftal. We hebben hieronder een aantal links verzameld die u veel vertellen over het leven van de voetballer Epi Drost.

Na zijn actieve carrière werd Epi Drost trainer, eerst als assistent bij natuurlijk FC Twente, maar later ook bij RBC en DS ’79.


In 1990 werd hij trainer bij STEVO.


Het was het tweede seizoen voor STEVO in de hoofdklasse. Hij bouwde in een aantal jaren aan een stabiel elftal. Door zijn inzet bracht het seizoen '93/'94 de grootste triomf uit de clubhistorie. Voor een kleine 4000 toeschouwers werd STEVO pinkstermaandag 23 mei kampioen van de hoofdklasse B in het treffen met Sportclub Enschede. Daarmee behaalde STEVO 1 punt meer dan rivaal en streekgenoot Quick '20. 


Hierna volgde de strijd om het Nederlands kampioenschap bij de zondagamateurs. STEVO start sterk in de uitwedstrijd bij de SV Meerssen:1-2 in het voordeel van de Geesternaren. Thuis tegen TONEGIDO volgt een 3-3 remise na een 0-3 achterstand! Hierna volgt de dramatische thuiswedstrijd tegen SV Meerssen. Meerssen neemt verdiend een 0-2 voorsprong. Terwijl alles al in gereedheid wordt gebracht om Meerssen te huldigen slaat STEVO in de slotfase toe en komt in blessuretijd alsnog langszij: 2-2. 

Daar op dat moment is bovenstaande foto gemaakt. 

Op woensdag 15 juni behaalt STEVO in Voorburg middels een 2-1 overwinning op TONEGIDO de nationale titel bij de zondagamateurs. 

Op zaterdag 18 juni volgt in Katwijk de wedstrijd tegen de kampioen van de zaterdagamateurs Katwijk, de regerend kampioen. Katwijk wint met 2-0. Op woensdag 22 juni wint STEVO in Geesteren met 3-2 van Katwijk, na een 0-2 achterstand, en komt zodoende een doelpunt te kort voor een verlenging.

Het jaar daarop (1995, Bathmen), zijn vijfde seizoen, wist Epi met zijn STEVO de Amstelcup te veroveren. Zie onderstaande foto ...

 

Epi was een bijzonder mens, fijn in de omgang, humoristisch en duidelijk in wat hij wilde.

In zijn actieve tijd genoot hij de reputatie een levensgenieter te zijn. Wie hem beter kende weet dat hij een levenskunstenaar was. Hij wist mensen om zich heen te verenigen en iedereen in zijn waarde te laten.

In het clubgebouw van STEVO hangt sinds jaar en dag een grote foto, zodat hij als het ware waakt over het welzijn van de club die hij de grootste successen wist te geven.

Links

http://www.fctwente.net/clubhelden/drost.php

http://www.voetbalprimeur.nl/artikel_bekijk.php?id=461

http://www.twentefans.nl/held.php?heldID=3

http://www.voetbalstats.nl/nedxi/sp118.html

 
 
 

Stand 1ste klasse H

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon