STEVO Nieuwsarchief

NEO verslaat STEVO thuis met 0-3 .

03-03-2024

Alle goede bedoelingen ten spijt moest STEVO zondagmiddag op de Peuverweide, voor veel publiek, de winst aan tegenstander NEO laten.
Het werd 0-3 voor de Bornenaren. Geflatteerd, omdat STEVO aardig opgewassen was tegen NEO maar door eigen fouten in de eerste helft zomaar met 0-2 achter kwam.
NEO mocht voetbaltechnisch dan wat meer inhoud hebben, STEVO zette daar een portie gezonde werklust tegenover en daar hadden de gasten het toch heel moeilijk mee.
STEVO begon goed aan de wedstrijd en had al snel twee hoekschoppen te pakken, die veel te laag voor het doel kwamen en makkelijk voor NEO te verdedigen waren. Ook later nog twee keer diezelfde lage corners. Misschien een aandachtspuntje voor trainer Mensink. De bal uit een corner moet hoog voor de goal.
Het krachtsverschil was in de eerste twintig minuten te verwaarlozen.
De 0-1 voorsprong voor NEO kwam ook wat onverwacht. Een aanval over links werd niet goed verdedigd en de lage voorzet voor de goal van Bas Beernink werd eenvoudig over de doellijn gewerkt, waarbij ook hier de gasten veel te vrij stonden.
STEVO kwam na de achterstand in een mindere fase en NEO profiteerde optimaal van een totaal misverstand  tussen keeper Bas Beernink en Sep Nijland. Beiden lieten de bal bij een aanval van NEO aan elkaar over en dat was een grote misrekening die door NEO pijnlijk afgestraft werd, 0-2.
Thomas Steggink had voor de thee nog pech dat zijn kopbal uit een hoekschop net naast de verkeerde kant van de paal belandde.
De ruststand van 0-2 was niet onoverkomelijk zo was de gedachte rond het veld bij de supporters.
In de tweede helft speelde STEVO opportunistisch en het kon NEO de duimschroeven flink aandraaien. Veel grote kansen kwamen er niet ook al doordat STEVO veel te gehaast te werk ging. Daan Kottink en Joes Masselink hadden wat meer rust moeten bewaren bij hun mogelijkheden. STEVO bleef tot aan de laatste minuut vechten voor een resultaat, maar dat werd in de 88e minuut definitief teniet gedaan toen NEO de 0-3 op de borden schoot. Een teleurstelling voor het vele publiek uit Geesteren dat toch meer had verwacht.
Wanhopen hoeft de ploeg van trainer Michiel Mensink nog niet al wordt het met de week moeilijker om zich uit de gevarenzone te spelen.
Volgende week zondag reist STEVO af naar GROL in Groenlo. Om 14.30 uur wordt hier afgetrapt.

NEO komt zondag naar de Peuverweide

28-02-2024

Na de euforie van afgelopen zondag, bij alles wat STEVO lief is, zijn deze week alle ogen al weer gericht op de volgende tegenstander, NEO uit Borne.
Een ploeg van een heel ander kaliber dan SV Dalfsen, de nummer laatst in de eerste klasse.
NEO is vierde in de stand op de ranglijst en wist afgelopen weekeinde RKZVC nog met een 6-0 nederlaag huiswaarts sturen.
Het hoeft geen betoog dat STEVO een zware middag te wachten staat op het hoofdveld van de Peuverweide.
STEVO kon NEO in de eerste wedstrijd in Borne tactisch aardig verrassen en sleepte een 1-1 gelijkspel uit het vuur.
Op de Peuverweide willen de supporters graag een aanvallend STEVO elftal zien, dat er vol tegen aangaat. Of trainer Michiel Mensink er ook zo over denkt, zullen we zondag zien en welke tactiek deze keer door hem uit de hoge hoed wordt getoverd.
Winst is, hoe moeilijk dat ook zal worden, noodzakelijk om de aansluiting te houden met de andere ploegen onderin.
Iedereen zal het beste uit zichzelf moeten halen en dan is een verrassing niet uitgesloten.
We rekenen daarbij op veel ondersteuning van onze supporters. Om 14:00 uur is de aftrap.

STEVO uit tegen SV Dalfsen .

21-02-2024

Het is erop of eronder voor STEVO komende zondag in Dalfsen, waar de plaatselijke SV bestreden moet worden, de nummer laatst op de ranglijst. STEVO is voorlaatste en wil het aansluiting houden met de ploegen daarboven, dan moet er gewonnen worden.
RKZVC net boven STEVO heeft al 5 punten meer, maar ook 1 wedstrijd meer gespeeld.
Verlies voor STEVO tegen Dalfsen en winst van RKZVC bij NEO zou desastreus zijn.
Bij winst voor STEVO en verlies voor RKZVC, dan ziet de wereld er al weer heel anders uit.
Kort gezegd het is één minuut voor twaalf zondag voor de ploeg van trainer Michiel Mensink. Het bekerduel tegen Excelsior '31 en ook het oefenduel tegen Vroomshoopse Boys leverden maar liefst 11 tegengoals op.
Het hoeft geen betoog dat de verdediging dicht getimmerd moet worden tegen SV Dalfsen.
En van daaruit moet een tactisch plan bedacht worden Dalfsen te bestrijden. Trainer Michiel Mensink, assistent Niek Leus en de selectie hebben deze week alle tijd om een goed doordacht plan met elkaar te bespreken.
Steun van onze supporters is zondag zeer welkom bij dit spannende duel dat om 14:00 een aanvang neemt.
Alle betrokkenen heel veel succes !

Mick Velthuis bezorgt STEVO de volle winst op SV Dalfsen

25-02-2024

Het was invaller Mick Velthuis met twee goals die STEVO zondagmiddag de volle winst bezorgde in het kelderduel tegen SV Dalfsen, eindstand 0-2.
Bittere noodzaak ook voor de ploeg van trainer Michiel Mensink. Dit om enigszins aansluiting te houden met de ploegen net boven de voorlaatste plaats, waar STEVO zich nog bevind.
De overwinning op Dalfsen was aan het eind verdiend op basis van vooral de tweede helft, waarin STEVO duidelijk de betere ploeg was. Ook in het eerste kwartier was STEVO goed bezig, maar kon dat nog niet in doelpunten omzetten. Dalfsen werd na die goede eerste fase van STEVO meer gelijkwaardig zonder dat het tot goede kansen kwam.
STEVO kreeg die kansen wel en met name Hugo Weerink had er twee moeten maken met zijn hoofd. Het waren eigenlijk niet te missen kansen.
De middenveler sloeg zichzelf dan ook twee keer begrijpelijk voor de kop voor deze missers.
Dalfsen had eerst in de 18e minuut een verraderlijk schot op keeper Bas Beernink,  die de bal goed pareerde.
Voor STEVO had Thomas Steggink de bal nog een keer voor het inschieten, maar ook Thomas had het vizier niet scherp staan.
Beide ploegen grossierden in de eerste helft in foutieve passes en het was al met al een matige vertoning tot aan de thee, waarin STEVO op voorsprong had moeten staan.
De tweede helft verliep beter voor STEVO, ook al was het niet hoogstaand. Nadat Joes Masselink  de keeper van Dalfsen in verlegenheid bracht met een hard schot, moest Maarten Gelhever het veld met een blessure verlaten. Zijn vervanger Mick Velthuis had er zin aan en stond binnen tien minuten twee keer op de goede plek om de keeper van Dalfsen kansloos te laten.
Niet onverdiend die 0-2 voorsprong op dat moment. STEVO bleef het betere van het spel houden en had de score eigenlijk nog wat hoger moeten laten uitvallen.
Thomas Steggink en Joes Masselink hadden de kansen daartoe.
SV Dalfsen speelde met de moed der wanhoop en creëerde nog één grote kans uit een corner waar Sep Nijland en Bas Beernink de redders in nood waren.
Het bleef 0-2 voor STEVO na 90 minuten en mag daarmee geloof houden dat het nog geen gelopen koers is wat betreft een eventuele degradatie in dit seizoen.
Volgende week komt het sterke NEO naar de Peuverweide, dat RKZVC met 6-0 afdroogde deze zondag.  De nummer vier op de ranglijst moet desondanks het volgende slachtoffer worden van de dadendrang van STEVO.
Het duel begint zondagmiddag om 14:00 in Geesteren.

Bekeravontuur voor STEVO ten einde

15-02-2024

Voor STEVO is het bekeravontuur woensdagavond geëindigd in Rijssen op Sportpark De Koerbelt, de thuishaven van Excelsior '31. Het werd 7-3 voor de thuisploeg en die stand viel iets te hoog uit, gezien de tegenstand die STEVO wel degelijk bood in dit treffen.
Het begon allemaal zo mooi voor de ploeg van trainer Michiel Mensink. Binnen het kwartier stond STEVO op een 0-2 voorsprong. Beide goals kwamen van de voet van Joes Masselink. Eerst een bal dia via een speler van Excelsior over de doelman in de goal belandde en de tweede uit een strafschop, die Joes zelf creëerde na een individuele actie en de overtreding daarna op hem binnen de zestien meter.
De supporters van Excelsior begonnen te morren, maar werden toch nog de mond gesnoerd, nadat Simon Seppenwolde van Excelsior nog voor rust drie keer het net van het STEVO doel wist te vinden.
De achterhoede van STEVO zag er telkens niet goed uit bij deze goals.
Direct na rust was het opnieuw raak voor de Rijssenaren en de wedstrijd leek gespeeld met de voordelige stand van 4-2.
Excelsior liet de teugels nu ook wat vieren en STEVO zette daarentegen nog een keer aan. Thomas Steggink zorgde voor de 4-3 aansluitingstreffer en er leefde zowaar weer hoop bij STEVO.
Excelsior had door dat er meer gevraagd werd om STEVO definitief op de knieën te krijgen en met de snelle voorwaartsen liep het uit naar 6-3.
Maarten Gelhever schoot in de laatste seconden ook nog in eigen doel, waardoor de 7-3 eindstand enigszins geflatteerd was.
Het bekersprookje is daarmee uit. Komende zaterdag oefent STEVO in Vroomshoop tegen de Boys. Aanvang 12.00 uur.
Op de video schiet Joes Masselink STEVO naar 0-2 uit een strafschop tegen Excelsior "31.

STEVO bekert woensdag tegen Excelsior '31

13-02-2024

Woensdagavond 14 februari komt STEVO weer in actie. Dan staat het bekertreffen tegen Excelsior 31 op de rol in Rijssen, aanvang 20.00 uur. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen deze twee voetbalteams, Excelsior uit de vierde divisie en STEVO uit de eerste klasse.

Excelsior’31 werd opgericht 30 mei 1931. In haar bestaan is de vereniging, met meer dan 1900 leden, uitgegroeid tot één van de grootste in het zaterdagvoetbal in Nederland. Met ongeveer 85 teams neemt de club deel aan de competitie. In de Reggehal, de Stroekeld en Reggesteyn, spelen 16 zaalvoetbalteams. In 2013 is de club gestart met damesvoetbal en binnen 1 seizoen is de vereniging bijna 100 dames rijker. Daarnaast is er ook ruimte voor G-voetbal en 35/45+ voetbal.
Sinds 1965 speelt Excelsior op Sportpark De Koerbelt, samen met SC Rijssen.

Aan de andere kant hebben we ons STEVO, de voetbalvereniging uit Geesteren.
STEVO heeft ook een rijke geschiedenis en was in 1994 zelfs Nederlands kampioen bij de zondagamateurs.
Ook wonnen de rood-gelen al eens de districtsbeker Oost in 1995.
STEVO is de underdog woensdag in dit treffen, maar zal vast en zeker volop strijd leveren voor de overwinning in deze bekerwedstrijd.

Laten we afwachten en zien welk team als winnaar uit de bus komt.
Voetbal zit altijd vol verrassingen !
STEVO-supporters, moedig onze jongens massaal aan in Rijssen.

STEVO speelt zaterdagmiddag om 12.00 uur een oefenwedstrijd in Vroomshoop tegen de Vroomshoopse Boys.

STEVO slechts één punt tegen SVZW .

27-01-2024

Het venijn zat hem duidelijk in de staart zaterdagmiddag in Wierden, waar STEVO het opnam tegen SVZW, eindstand 2-2.
In blessuretijd werd één punt veilig gesteld door Daan Kottink, die uit een hoekschop van Joes Masselink raak kopte.
Even daarvoor in de 90e minuut had SVZW brutaal de leiding genomen, daar waar STEVO zelf allang op voorsprong had moeten staan. Met name in de eerste helft reeg STEVO de kansen aaneen, maar alleen Mick Velthuis wist het net te vinden.
In de eerste 5 minuten van het duel kreeg STEVO tot vier keer toe de mogelijkheid de score te openen.
SVZW voetbalde afwachtend en liet het initiatief aan STEVO. De ploeg van trainer Michiel Mensink ging daar goed mee om en draaide SVZW de duimschroeven flink aan.
Thomas Steggink, Roy Wigger en Mick Velthuis lieten jammer genoeg na om hun kansen in de beginfase in doelpunten om te zetten.
SVZW kreeg één goede kans, maar daar ging duidelijk hands aan vooraf wat de scheidsrechter wegwuifde.
STEVO was niet geïmponeerd door SVZW en een doelpunt moest toch een keer vallen. Mick Velthuis was uiteindelijk de gevierde man, nadat hij de bal over de keeper van De Zwaluwen binnenschoot.
De blijdschap over het doelpunt was van korte duur toen een aanval van SVZW over rechts, en de voorzet daaruit, door Gijs Lohuis in eigen doel werd getikt, 1-1. Een flinke domper maar STEVO was niet echt van de kaart. Tot aan de rust kreeg het nog een honderd procent kans. Mick Velthuis had de bal voor het intikken, echter schoot Mick de bal tegen de voeten van de keeper.
STEVO ging zeker met gemengde gevoelens de kleedkamer in door de vele gemiste kansen.
Na rust werd Mike Nijkamp ingebracht voor Hugo Weerink die vlak voor de thee een flinke tik op de ledematen kreeg.
STEVO begon ook in de 2e helft scherp en liet zich gelijk alweer voor het doel zien van SVZW. De wedstrijd ging naarmate de wedstrijd vorderde in de tweede helft meer gelijk op en STEVO moest nu ook terug. Bas Beernink stond echter zijn mannetje met flinke reddingen.
Op het eind van de wedstrijd liet STEVO zich weer gevaarlijk zien voor de goal van SVZW en dan met name uit enkele corners had er meer ingezeten.
Alles leek erop dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen. En dan gebeurt in de 90e minuut wat zo vaak gebeurt, als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het wel.
Met de 2-1 voorsprong van SVZW leek STEVO met een kater af te druipen naar Geesteren. De goden waren ons deze keer dan toch goed gezind toen Daan Kottink met het hoofd uit een hoekschop van Joes Masselink alsnog de dik verdiende 2-2 gelijkmaker binnenkopte.
Het ene punt werd bejubeld maar was een schrale troost, in een wedstrijd waar STEVO zichzelf tekort heeft gedaan deze middag.
Eerst woensdag 14 februari komt STEVO weer in actie. Dan staat het bekertreffen tegen Excelsior 31 op de rol in Rijssen. aanvang 20.00 uur.

STEVO zaterdagmiddag tegen SVZW.

26-01-2024

STEVO staat zaterdagmiddag voor de zware opgave om punten te verzamelen tegen SVZW uit Wierden. De ambities van de Wierdenaren zijn alom bekend. De ploeg is al jaren bezig om door te stoten naar een  hoger niveau in het amateurvoetbal. Dat wil tot nog toe maar weinig vlotten, hoezeer de ploeg zich telkenjare ook versterkt.
Dit seizoen is koploper WHC uit Wezep al weer uit zicht en lijkt een stapje hoger via de nacompetitie voor SVZW het hoogst haalbare.
STEVO heeft  problemen van andere orde. Het vecht tegen degradatie en het zal een hele klus worden om boven de streep te komen waar klassenbehoud zeker is.
Het ene puntje tegen DOS '37 afgelopen zaterdag schiet niet op en trainer Michiel Mensink zal een tactiek uit de hoge hoed moeten toveren die STEVO punten gaat opleveren in de komende weken.
SVZW lijkt op voorhand de grote favoriet in het duel van zaterdag. Opperste concentratie wordt gevraagd van de STEVO elf in het veld.
Vanuit een gesloten verdediging zal het moeten proberen toe te slaan. Een hele klus maar niet onoverkomelijk.
Om 14.45 wordt afgetrapt in Wierden voor deze spannende wedstrijd.
De reis is niet zo ver en dus een mooie gelegenheid voor de supporters om de STEVO mannen te ondersteunen.
Wie weet wat dat STEVO dan nog kan opleveren. Alle betrokkenen succes zaterdag.

STEVO OP DE VALREEP NAAST DOS '37

20-01-2024

Voor pakweg 300 toeschouwers speelde STEVO zaterdagavond op het kunstgrasveld van De Peuverweide met 1-1 gelijk in de derby tegen DOS '37.
Joes Masselink scoorde in blessuretijd uit een penalty, nadat Hugo Weerink onderuit was gehaald in het strafschopgebied.
Een terecht gelijkspel voor de ploeg van trainer Michiel Mensink. Hoewel DOS '37 misschien iets makkelijker voetbalde, was  het toch vooral STEVO dat het meest het doel van de tegenstander bestookte.
Het euvel van doelpunten maken wreekte zich ook nu weer. In de eerste helft had STEVO zeker mogelijkheden om op voorsprong te komen. DOS wilde ook wel maar keeper Bas Beernink van STEVO hoefde maar weinig in actie te komen. Joes Masselink, Thomas Steggink en ook verdediger Jan Wesselink, uit een vrije trap, hadden het geluk niet aan STEVO zijde. Beide ploegen zochten met 0-0 de kleedkamer op na 45 minuten.
STEVO trok ook in de 2e helft fel van leer in de beginfase. En als zo vaak in het voetbal, wanneer jezelf niet scoort, dan valt de goal aan de andere kant.
In de omschakeling speelde DOS het goed uit en keeper Bas Beernink was kansloos in de 54e minuut.
STEVO nam nu wat meer risico na de achterstand en het kwam heel goed weg bij opnieuw een snelle uitval van DOS.
Bas Beernink voorkwam een zeker doelpunt bij deze actie.
De tijd leek tekort voor STEVO om de stand nog een ander aanzien te geven.
In blessuretijd kreeg het uiteindelijk dan toch nog wat het verdiende. Hugo Weerink, ouderwets op dreef na een mindere periode, werd onderuitgehaald gehaald binnen het strafschopgebied en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip.
Joes Masselink is een zekerheid bij dit soort buitenkansjes. De 1-1 in de extra tijd was terecht. STEVO schiet helaas niet veel op met dat ene punt, maar krikt wel het zelfvertrouwen op.
Komende zaterdag opnieuw een mooi affiche voor het elftal van Michiel Mensink. In Wierden moet dan SVZW bestreden worden. Om 14.45 uur is de aftrap.
Op de video scoort Joes Masselink uit de penalty.