Heino in laatste kwartier geflatteerd naar 3-0.

geplaatst op: 08-10-2017

Het venijn zat hem duidelijk in de staart zondagmiddag in de wedstrijd Heino tegen STEVO. Alles leek erop dat het duel op een bloedeloze 0-0 zou afstevenen. Niet dus, Heino zette aan in het laatste kwartier en scoorde vervolgens drie keer. Geflatteerd deze uitslag, maar daar zullen ze maling aan hebben in Heino. Het gat met STEVO is gegroeid naar zes punten. Heino heeft nu zeven punten en STEVO slechts één.

Het duel in het zonnige Sallandse was over het geheel genomen van een matig niveau. Beide ploegen waren zeker van goede wil om het publiek te vermaken, maar dat lukte slechts sporadisch. STEVO had ook nog pech met het vroegtijdig uitvallen van Mark Voshaar. Mark liep op het eerste oog een lelijke blessure op aan het linker scheenbeen. Ook Thomas Steggink zagen we in de tweede helft niet meer terug. Thomas blesseerde zich in de eerste helft aan de voet en strompelde de laatste twintig minuten over het veld.

In het eerste kwartier van de wedstrijd zochten STEVO en Heino naar de juiste vorm, die ook daarna maar niet werd gevonden. Een mogelijkheid was er voor Niels Wigger die de bal uit een voorzet van Roy Wigger net niet met hoofd kon bereiken. Roy Kreuwel sloeg daarna een bal uit een vrije trap prima uit het doel en even later testte Heino nog het houtwerk van het STEVO doel. Bij deze genoemde wapenfeiten bleef het in de eerste helft.

STEVO en Heino waren gelijkwaardig aan elkaar en dat spelbeeld zette zich in de tweede helft voort. Van de kant af gezien niks spectaculairs en weinig verheffends voor het publiek, of het moet de solo van Roy Wigger zijn geweest langs zes Heinoers. Zijn eindschot mistte jammer genoeg alle richting.

Roy Kreuwel was vervolgens goed op dreef door de bal uit een vrije trap spectaculair naast te tikken, en Ingmar Reinerink had nog de pech dat de bal vanaf zijn voet uit een corner net naast de verkeerde kant van de paal werd getikt.

Dat in het laatste kwartier STEVO een draai om de oren kreeg, daar zag het niet naar uit. Na de eerder genoemde kans van Ingmar Reinerink was Heino aan de andere kant onverwacht dan toch succesvol. Tussen twee verdedigers van STEVO door was het een Heinoer die alleen op Roy Kreuwel afstevende en de 1-0 aantekende.  Met nog een klein kwartier op de klok en de minimale achterstand had STEVO genoeg tijd om de schade te repareren, maar hoe anders was het verdere verloop. Binnen een tijdsbestek  van zeven minuten was de wedstrijd gelopen in het nadeel van STEVO en stond Heino comfortabel op 3-0.

Wel geflatteerd deze uitslag maar de feiten logen er niet om. Heino nestelt zich met de overwinning vast in de middenmoot en STEVO blijft onderin bungelen door het verlies. Met nu twee thuiswedstrijden voor de boeg, BWO en SC Bemmel is er een ideale gelegenheid voor trainer Geert Veldhuis en zijn manschappen om met goede resultaten het zelfvertrouwen op te krikken en aan het thuispubliek te laten zien dat STEVO eerste klas waardig is.