Volgende wedstrijd STEVO 1
Zondag 04 Oktober 2020 - 14:00
 vs 

Kaderbijeenkomst STEVO-jeugd druk bezocht

geplaatst op: 14-09-2020

Het STEVO jeugdbestuur, samen met het jeugdkader was vrijdagavond 11 september in het clubgebouw bijeen om een blik te werpen op het nieuwe seizoen, om zaken met elkaar door te spreken en de laatste puntjes op de i te zetten voor een vlot verloop. Ook werd afscheid genomen van kaderleden en werden nieuwe leiders en trainers welkom geheten. 

“Het afgelopen seizoen werd jammer genoeg door de corona crisis abrupt afgebroken en duurde maar een half jaar. Het was daarna een hectische tijd voor het jeugdbestuur”, zei jeugdvoorzitter Mark Haverkort in zijn welkomstwoord.  “Er was veel te regelen door de crisis en er moesten natuurlijk ook weer voorbereidingen worden getroffen voor dit nieuwe seizoen. Gelukkig wordt er weer volop getraind en gaat de competitie gauw beginnen”, aldus de jeugdvoorzitter.

Blij was de preses ook met de aanstelling van de beide nieuwe wedstrijdsecretarissen Lars Busscher en Bent Kuipers.  Joop Klein Haarhuis en Joost Kock, de scheidende wedstrijdsecretarissen, werden lof toegezwaaid voor hun vele en goede werk wat beide heren de afgelopen jaren hadden geleverd.

Sinds 2 jaar heeft de jeugdafdeling een nieuwe vorm van activiteiten waar Yvette Peterman heel druk mee is. De casinoavond in de winterstop  bijvoorbeeld was een doorslaand succes.  
De infogids staat inmiddels weer online op de website van STEVO, evenals de trainingstijden en kleedkamerindeling hierbij.
Het verzoek aan het kader was om het ballenhok netjes te houden en na wedstrijden een kop koffie te gaan drinken met de leiders van de tegenpartij. 
Nu het digitale wedstrijdformulier zijn intrede heeft gedaan wordt dit nog al eens vergeten, zo was te beluisteren. 
Leden van het jeugdbestuur hebben op de zaterdagmorgen velddienst, d.w.z. dat zij het aanspreekpunt zijn bij vragen van de kant van leiders of trainers.  
Alle leiders werden gevraagd om goed toe te zien op het naleven voor wat betreft het gebruik van mobiele telefoons en dat de regels die hiervoor gelden in de kleedkamer goed worden nageleefd.
Elk kaderlid kreeg op de vergadering een jaarkaart uitgereikt voor de wedstrijden op zondagmiddag van het eerste elftal van STEVO. 
Door de coronacrisis zijn er afgelopen seizoen geen sportlui verkiezingen gehouden. De bedoeling en de hoop is er dat er aan het einde van dit nieuwe seizoen wel weer sportmensen en sportteams gehuldigd kunnen worden. Belangrijk is dat de leiders het formulier voor beoordeling van de spelers en teams hiervoor  invullen. 
Wat betreft wedstrijdkleding, de sokken en broeken zijn in de kantine te koop, de leiders zijn in het bezit van een jas. 
Het activeren van de pasfoto op voetbal.nl is mogelijk en gevraagd werd aan het kader om een recente foto te uploaden door de spelers.

Robert Paus van de Technische Commissie bracht zijn dank uit aan alle vrijwilligers die door de week en in het weekend klaar staan voor STEVO om een vlekkeloos verloop van trainingen en wedstrijden te garanderen.  Vooruitkijkend naar het komende seizoen zei Robert Paus dat de teamindeling erg lastig was en een heel gepuzzel. Vooral bij onder de 17 en onder de 15 zit STEVO krap in de spelers. 
Er wordt een keeperstraining gestart voor onder de 19 tot en met onder 11. 
De loop en coördinatietraining krijgt een iets andere opzet. Dit wordt aangeboden aan onder de 15 en aan onder de 13 teams. Justin Beernink zal zich hiermee weer bemoeien. 
Aangeraden werd aan de trainers om de VTON app ook te gebruiken bij het geven van trainingen. 
Leiders kunnen inmiddels ook een account hiervoor aanvragen. Dat kan bij Harry Ekkel. 
Er wordt in de app bijvoorbeeld advies gegeven over de warming up bij wedstrijden.  Kick off set spelmateriaal wordt binnenkort aangeschaft. Dit is dan voor een betere traptechniek bij de  JO11 tm JO13.

De nieuwe wedstrijdsecretarissen Lars Busscher en Bent Kuipers gaven uitleg aan het kader over hun werkwijze. De taken zijn onderling verdeeld en gevraagd werd om zoveel mogelijk te communiceren via de mail en de app. Onder andere over het verplaatsen van wedstrijden en aanvangstijdstippen. Geprobeerd wordt om minimaal twee oefenwedstrijden te regelen  in de zomerstop en winterstop. Het staat de leiders vrij om zelf wedstrijden te regelen. Wel moet er dan overleg plaatsvinden met de secretarissen. Ook 2 baaldagen aanvragen kan.  In overleg is veel mogelijk, zo lieten Lars en Bent weten. De veld bezetting en scheidsrechters zijn te vinden op de website van STEVO. Voor onder de 13 t/m onder de 19 regelt Johan Brughuis de scheidsrechters. 
Om een training af te lassen moet vooraf Martin Döbber geïnformeerd te worden. 

Aan het eind van de bijeenkomst werd met een presentje nog afscheid genomen van verschillende kaderleden. Daarna was er nog een informeel gezellig samenzijn waar het komende seizoen nadrukkelijk werd besproken.

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon