Volgende wedstrijd STEVO 1
Zondag 24 Maart 2019 - 14:00
 vs 

ODE AAN HARRY.

geplaatst op: 16-10-2018

Column.

ODE AAN HARRY

Het bezoeken van uitwedstrijden van het vlaggenschip van STEVO heeft vaak iets weg van een vakantie naar een ver tropisch oord. Met name de wedstrijden tegen de wat “stadsere” clubs. Wanneer nadien gevraagd wordt naar de belevenissen wordt vaak geantwoord dat het fantastisch was, maar dat toch maar weer eens duidelijk is geworden dat het nergens beter is dan bij ons. Zo ook afgelopen zondag tegen BVC uit Beek-Ubbergen.
Een accommodatie ver buiten de bebouwde kom van een dorp dat grotendeels uit inwoners bestaat die financieel goed bedeeld zijn maar betrekkelijk weinig op hebben met de plaatselijke club. Geen opzwepend muziekje bij de opkomst van de elftallen, geen omroeper, geen pupil of team van de week en buiten een paar leden van een damesteam geen kantinebezoekers. En met ongeveer 25 meegereisde supporters waren de Geesternaren ook al in de meerderheid. In ieder geval qua fanatisme.
Maar BVC had zondag wel Harry. Zoals eigenlijk iedere club met een beetje historie nog wel een of meerdere Harry’s heeft, al dan niet op leeftijd. Bij STEVO heten ze Louis, of Pascal, of Herman, of noem ze maar op.
Harry is een krasse zeventiger die zich voorstelde als gastheer van BVC en ons (STEVO voorzitter en secretaris) in de rust keurig zat op te wachten in de bestuurskamer met twee thermoskannen koffie. En aangezien er verder niemand was en Harry geen koffie dronk, betekende dat een volle thermoskan voor ieder van ons beiden. Op onze vraag of er verder nog iemand kwam, antwoordde Harry dat er geen bestuur was. Nou ja, in ieder geval geen voorzitter. Die had er pas geleden een 4-jarige termijn opzitten en was er “dus” mee gestopt. Er was nog wel een secretaris. En een penningmeester. Maar die was er bijna nooit. Voor het penningmeesterschap hoefde je namelijk bijna nooit op de club te zijn volgens Harry. Al bekroop ons het gevoel dat hij zich wel enigszins ongemakkelijk voelde bij die laatste opmerking.

Enigszins verbaasd vroegen we ons vervolgens af wie dan de zaken regelde bij de club. Er moest toch (bijvoorbeeld) ook iets van een technische commissie zijn? Harry lachte enigszins verlegen en u voelt ‘m al aankomen: ook daar hadden ze Harry al bijgetrokken.

Gezien de opmars van BVC ‘12 de laatste jaren bestond het vermoeden dat het hier een fusieclub betrof die met wat lokaal kapitaal opgestuwd was in de vaart der volkeren zoals wel meer kleinere verenigingen de laatste jaren. De “C” zou wel staan voor “combinatie” en de “12” voor 2012. Dat bleek echter een misrekening van formaat. BVC staat voor Beekse Voetbalclub en de “12” stond voor 1912. In 2012 was dus het 100-jarig bestaan gevierd. Toen we na de rust de bestuurskamer uitliepen wees Harry weemoedig naar een vergeelde elftalfoto aan de muur van een kampioensteam uit de vijftiger jaren. In ons enthousiasme over de – voor STEVO – gunstige ruststand hadden we die nog niet opgemerkt. Harry wreef tijdens het langslopen over de foto waarbij het leek of alle teamleden zijn bloedeigen kinderen waren.

Uiteraard zat Harry ons ook na de wedstrijd weer keurig op te wachten in de bestuurskamer waar we onder het genot van een drankje de wedstrijd nog eens beleefden. Topgozer die Harry!

Moraal van het verhaal: Laten we vooral heel erg zuinig zijn op onze Harry’s. Gelukkig hebben wij er bij STEVO nog redelijk veel en zijn we niet afhankelijk van één. Aan ons allen om ervoor te zorgen dat dit zo blijft.

B.M.

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon