Regio schoolvoetbalkampioenschap  bij STEVO een ware happening.

geplaatst op: 17-05-2023

In een zinderende finale hebben de jongens van de Aloysiusschool uit Geesteren het regio schoolvoetbalkampioenschap op sportpark De Peuverweide gewonnen, de thuishaven van STEVO. Het tweede team van Enschede werd met 1-0 verslagen. De ontlading was enorm bij de spelertjes uit Geesteren toen het laatste fluitsignaal klonk. Slechts één gelijkspel moest worden toegestaan. Dik verdiend de titel voor Aloysiusschool en hun coach Rutger Nijhuis. 
Bij de meisjes werd het team van Dinkelland eerste door Wiekslag uit Tubbergen met 1-0 te verslaan. 
STEVO was woensdagmiddag gastheer voor 48 gemeentelijke kampioenen uit de regio. En dat ging de organisatie goed af. zonder enig wanklank na afloop werd het toernooi afgesloten. 
Jeugdvoorzitter Mark Haverkort van STEVO sprak een openingswoord voor heel veel bezoekers.  Ouders, opa's en oma's en veel voetballiefhebbers waren aanwezig om te genieten van de sportieve confrontaties op de velden en dat onder prachtige weersomstandigheden.
"Een schoolvoetbaltoernooi is altijd een leuke happening. Voetballers in de klas kunnen eindelijk aan hun klasgenoten laten zien dat ze de voetbal-techniek onder de knie hebben. Het blijft niet bij woorden maar ook bij daden. Dankzij de inzet van meer dan 50 vrijwilligers kunnen we dit toernooi, waaraan 48 teams deelnemen, organiseren. Er zullen in totaal 106 wedstrijden gespeeld worden, een vol programma. De winnaars van alle scholen uit Twente zullen strijden om het kampioenschap, het belooft een ware happening te worden", zo zei Mark Haverkort. 
En die happening, dat werd het zekers. 
Na de woorden van de jeugdvoorzitter namen de poulewedstrijden een aanvang, geleid door scheidsrechters uit de club STEVO. 
Gestreden werd om het kampioenschap van Twente, door de winnaars van de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hof van Twente, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. 
Na de vele poulewedstrijden en finales mochten uiteindelijk Aloysiusschool bij de jongens en en Dinkelland bij de meisjes de grote beker als winnaar in ontvangst nemen. Waarnemend burgemeester Jon Hermans van Tubbergen deed de prijsuitreiking en stak daarbij de loftrompet uit over de organisatie. En dat deed ook de afvaardiging van de KNVB bij dit toernooi.
Zeer terecht deze lovende kritiek en ook jeugdvoorzitter van STEVO Mark Haverkort prees alle mensen die het toernooi tot een onvergetelijke gebeurtenis hadden gemaakt. 
De jongens van Aloysiusschool en meisjes van Dinkelland maken zich nu op voor het districttoernooi dat op 31 mei dat wordt afgewerkt bij voetbalvereniging Avanti Wilskracht uit Glanerbrug. We wensen de regio winnaars daarbij veel succes.

Stand 1ste klasse H

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon