Sneu verlies voor STEVO JO19-1 tegen Hulzense Boys JO19-1

geplaatst op: 09-02-2020

STEVO JO19-1 moest zaterdagmiddag in Hulsen een sneu 2-1 verlies incasseren. In de 90e minuut uit een vrije trap voor Hulzense Boys JO19-1 moest STEVO capituleren. Een gelijkspel was een terecht resultaat zijn geweest voor beide elftallen.

De warrig leidende scheidsrechter kreeg deze middag de meeste kritiek te verduren. Vooral STEVO voelde zich benadeeld. Eerst met een goal in de eerste helft die werd afgekeurd op advies van de grensrechter van Hulzense Boys en ook bij de vrije trap in de laatste minuut voor de thuisploeg waren de meningen verdeeld of het er wel één was.
STEVO moest in het eerste half uur het initiatief voornamelijk aan Hulzense Boys laten. De tegenstander van STEVO kwam ook al vroeg op 1-0. Joes Masselink was nog het dichtst bij een gelijkmaker in de eerste helft. De keeper van Hulzense Boys redde fantastisch op het schot en even daarna werd een goal van Mike Voorhuis afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Rick Nijkamp had vlak voor rust met het hoofd ook nog een mogelijkheid om te scoren, maar ook nu stond de keeper van Hulzense Boys goed op zijn stek.
In de tweede helft startte STEVO voortvarend. Luuk Meinders kreeg de bal in de voeten aangespeeld van Mike Voorhuis en beheerst werd de bal langs de paal in het doel geschoven. Hulzense Boys, dat maar weinig echte kansen kreeg na de voorsprong had wel pech in de tweede helft met een bal die de paal aan de buitenkant schampte.
Het duel ging in de laatste 20 minuten gelijk op en wie als winnaar uit de strijd tevoorschijn zou komen was niet te voorspellen. Iedereen had zich eigenlijk al met een gelijkspel verzoend totdat een vrije trap voor de Hulzense Boys het noodlot over STEVO voltrok. Teleurstelling begrijpelijk alom in het STEVO-kamp, maar desondanks niet getreurd, STEVO JO19-1 heeft in de eerste twee wedstrijden bewezen mee te kunnen in de hoofdklasse. Eerst op 29 februari speelt STEVO JO19-1 weer voor de competitie. GROL komt dan op bezoek.