Sportlui gehuldigd op jaarvergadering STEVO-jeugd

geplaatst op: 02-06-2019

Het was volle bak zondagmorgen op de jaarvergadering van de STEVO-jeugdafdeling, waar traditioneel de bekendmaking van de sportlui over het afgelopen seizoen door voorzitter Mark Haverkort, het hoogtepunt is. Tijn Rikhof bij de pupillen, Mike Voorhuis bij de junioren, Amy Klaas bij de meisjes en de sportteams STEVO JO13-2 en STEVO JO19-2 waren de uitverkorenen.
De jeugdvoorzitter van STEVO was blij met de grote opkomst en stond allereerst stil bij de leden die de STEVO jeugd in het verleden ontvallen zijn Milo Ikink en Martijn Leus. Ook bij Johan Minkjan, onlangs overleden, werd een moment van stilte in acht genomen.
Mark Haverkort had nogal wat mededelingen voor de in groten getale aanwezigen. Zo is er een wijziging in het kledingbeleid vanaf het nieuwe seizoen. Nu kan clubkleding van STEVO ook in de kantine gekocht worden en niet alleen via de webshop. Met Damsté Advocaten en Recycling Bulters heeft de jeugdafdeling twee nieuwe sponsors weten te strikken.
Vrijdagavond 7 juni is er de seizoen afsluiting voor de jeugdteams vastgesteld.
De kaderavond wordt op vrijdag 28 juni gehouden en op zaterdagmorgen 29 juni moeten leiders en trainers de teamkleding inleveren evenals de consumptiepassen. Verheugd was Mark Haverkort over het feit dat Mark Voshaar zijn trainersdiploma 3 heeft behaald.
Stagiaires van de scholen het ROC en Canisius hebben in het afgelopen seizoen in de keuken gekeken van STEVO. Wie ook een stageplek bij STEVO wil kan contact opnemen met het jeugdbestuur.
De trainingstijden in het nieuwe seizoen worden binnenkort bekend gemaakt via de website en in de digitale infogids. Als laatste werd een belangrijkpunt aangestipt, namelijk het gebruik van mobiele telefoons in de kleedkamer. Dit is ten strengste verboden en het jeugdbestuur zal hier nog meer op letten.
Secretaris Mirjam Harmelink keek terug op een mooi seizoen. STEVO deed met 22 jeugdteams mee aan de competitie, mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers. STEVO JO11-1, JO11-3, JO15-2 en JO17-1 werden kampioen. JO19-2 behaalde een mooie tweede plek in de bekercompetitie.
Het aantal meisjes bij STEVO blijft constant, maar versterking is wel wenselijk.
Er waren vele geslaagde activiteiten voor de jeugd waaronder het Sinterklaasfeest, een bootcamp, het mid-winter zaalvoetbaltoernooi, het FIFA toernooi, de flessenactie en een bezoek aan een thuiswedstrijd van Heracles.
Alle kaderleden hebben met de kerst een attentie ontvangen. Drie personen hebben met succes deelgenomen aan de cursus JVCT.
STEVO wil het jeugdkader nog meer stimuleren om door de KNVB georganiseerde cursussen te volgen.
STEVO JO19-1 kreeg afgelopen seizoen nieuwe shirts van FYON Fysiotherapie, Bakkerij de Kraai deed dat bij STEVO JO15-3 en BOB Bouw bij STEVO MO17. Tybobouw en By Kell hebben de MO13 voorzien van nieuwe shirts tassen en trainingsjasjes.
De Technische Commissie werkt verder aan nieuwe ideeën en verbeteringen. Via interne scouting worden spelers op de voet gevolgd. STEVO is een organisatie die persoonsgegevens verwerkt. Daardoor heeft het te maken met strengere regels die hieruit zijn ontstaan.
Yvette Peterman is aan het jeugdbestuur toegevoegd en beheert de portefeuille van activiteiten. Op de zaterdagmorgen is er altijd een lid van het jeugdbestuur aanwezig om vragen van ouders, leiders of trainers te beantwoorden.
Mirjam Harmelink zei tot slot dat de jeugdopleiding bij STEVO stevig in haar schoenen staat. “Er ligt een duidelijk beleid en er zijn gelukkig nog genoeg vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de uitvoering hiervan, allemaal voor het plezier en de ontwikkeling van onze STEVO-jeugd”
Na een korte pauze en verloting werd afscheid genomen van JO17-1 trainer Albert Olde Rikkert. Mark Haverkort had een passend woordje voor de scheidende trainer.
“Je staat graag op de achtergrond maar dat is totaal onnodig. Vier jaar was je trainer bij STEVO en drie keer werd je kampioen met je team. Je bent een toptrainer. Correct en zorgvuldig heb je je taak uitgevoerd bij STEVO, ook nooit te beroerd om trainingen over te nemen. Van elke wedstrijd maakte je een verslag en de pluspunten en minpunten deelde je met je elftal. De rol die je nu bij MVV ’29 gaat vervullen in de TC is op je lijf geschreven door de vele kennis die je hebt. Bij STEVO staat de deur altijd weer wagenwijd open voor jou”.
Mooie woorden van de jeugdvoorzitter waarna op zijn beurt Albert Olde Rikkert dank uitsprak aan allen met wie hij heeft samengewerkt bij STEVO.
“De randvoorwaarden waren prima en alleen kun je het niet”, zei Albert.
Ook Thijs Masselink nam afscheid als jeugdtrainer bij STEVO. “Jammer, je was fanatiek en gedreven. Je bent ook nog trainer bij KOSC uit Ootmarsum en jouw ambities liggen hoger, maar ook jij bent altijd weer welkom bij deze club”, zei Mark Haverkort.
Hierna gaf de STEVO-jeugdvoorzitter de namen prijs van de sportlui over het afgelopen seizoen.
Bij de pupillen was dat Tijn Rikhof van JO13-1. “Honderd procent inzet, leergierig, motiveert andere spelers en was al vier keer eerder genomineerd, kortom sportman van het jaar moest er een keer van komen”, aldus Mark Haverkort in zijn toelichting.
Bij de junioren was Mike Voorhuis van STEVO JO19-2 de uitverkorene. Ook Mike was al vaker genomineerd. “Positief, helpt waar mogelijk, maakt een onbevangen indruk, is gretig, investeert in zichzelf en wil alleen maar beter worden. Ook in de hogere teams heeft Mike soms al meegedaan. De uitverkiezing van sportman komt hem volledig toe”, zei de jeugdvoorzitter.
Sportvrouw of sportmeisje beter gezegd werd Amy Klaas. Ook hier gold dat ze al vaker op het lijstje stond voor de uitverkiezing. “Altijd aanwezig, vrolijk, positief en een voorbeeld voor andere speelsters”, was de motivatie van Mark Haverkort.
STEVO JO13-2 werd sportploeg bij de pupillen. Het team had het in de najaar competitie moeilijk, maar herstelde zich goed in de voorjaarscompetitie. STEVO JO19-2 werd sportploeg bij de junioren. Het elftal wist de finale van het KNVB-beker toernooi te bereiken waar het verslagen werd door SDOUC JO19-2. Desondanks een prestatie van formaat.
Na de officiële plichtplegingen werd de nieuwe voorlopige team-indeling in het nieuwe seizoen bekend gemaakt, waar de ongeduldige jeugd met smart op zat te wachten.

 

 

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon