Volgende wedstrijd STEVO 1
Zondag 28 April 2019 - 14:00
 vs 

STEVO 1 neemt afscheid van gewaardeerde krachten

geplaatst op: 23-07-2018
Het eerste elftal van STEVO kwam zondagmiddag in het clubgebouw bijeen om officieel afscheid te nemen van vier selectiespelers en van assistent-trainer Ben Veldhuis. Silas Prijs terug naar Kloosterhaar, Rik Kokhuis, Mark Voshaar en Wilco Broekhuis zijn gestopt bij STEVO 1 en Ben Veldhuis kiest een andere weg in het voetbal en wordt in het nieuwe seizoen opgevolgd door Alfons Kruiper.

STEVO Voorzitter Eddy Droste was aanwezig om de genoemde vijf toe te spreken en te bedanken voor de grote bijdrage die zij hebben geleverd aan de prestaties bij het eerste elftal. “Afscheid nemen doet eigenlijk zeer. Jullie nemen afscheid van een familie, de familie STEVO. De één na een wat kortere periode dan de andere, maar afscheid hoort ook bij een voetballeven. Jullie hebben prestaties geleverd, vorig seizoen nog bij het veilig spelen in de eerste klasse. Grote klasse en dank daarvoor”.

Assistent trainer Ben Veldhuis was geen onbekende voor STEVO in het verleden. Samen met hoofdtrainer en broer Geert Veldhuis, kwam Ben vorig seizoen naar de Peuverweide. Eddy Droste: “Je hebt vroeger als speler van HSC ’21 tegen STEVO in de hoofdklasse mooie duels uitgevochten op de Peuverweide. Je integreerde bij STEVO in het afgelopen jaar alsof je al tijden lid was. Je bent een vakman en je voelde je één met de jongens. Namens het team en de supporters dank voor je inbreng. We komen elkaar beslist weer tegen en misschien wel als trainer bij onze club’’

Silas Prijs neemt na één jaar weer afscheid van STEVO en gaat terug naar zijn vorige club en grote liefde Kloosterhaar. “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. We waren vorig seizoen blij met je keuze om voor STEVO te kiezen. Je bent een rustige jongen, een sierlijke voetballer, die liever zijn voeten laat spreken dan verbaal nadrukkelijk aanwezig te zijn. Het is jammer dat je STEVO weer verlaat, maar wensen je veel succes bij je oude club VV Kloosterhaar”, zo zei de STEVO voorzitter.

Ook Wilco Broekhuis nam afscheid van zijn STEVO en gaat verder in het trainersvak, waar hij graag wil weten waar zijn grenzen liggen. Volgend seizoen is dat als assistent trainer bij het eerste elftal van VC Fleringen. Eddy Droste roemde de prestaties van Wilco Broekhuis. “Jarenlang was je een steunpilaar bij STEVO. Je schipperde soms tussen het eerste en tweede elftal. Je liefde voor het voetbal, de passie en de wil om het eerste elftal te halen hebben je veel gebracht. Veel belangrijke goals, met name penalty’s heb je gemaakt. Ook heb je downs meegemaakt bij STEVO 1, maar je mag met trots terugkijken op een mooie carrière. Wij zijn trots dat wij er deel van hebben kunnen uitmaken. We gaan je ook missen als persoon. Ontzettend bedankt”.

“Met pijn in het hart nemen we afscheid van jou bij ons eerste elftal”, zo begon Eddy Droste zijn dankbaarheid uit te spreken aan het adres van Mark Voshaar. “Jij bent een echt mensenmens. Jij maakt mensen blij. Wekelijks neem je leerlingen vanuit je werkkring mee naar STEVO om hen het plezier van voetbal te laten beleven. Hoe anders was dat een tijdje geleden toen je zelf door een mysterieus virus werd getroffen. Dat heeft er ingeslagen, bij jou en bij STEVO. Dan besef je wie je vrienden zijn, vrienden die met je meeleven. Je hebt geknokt om er bovenop te komen. Wat een prestatie. Een diepe buiging is op zijn plaats, ook voor je carrière bij STEVO. Even tussentijds een uitstapje naar Quick ’20 maar daarna snel weer teruggekomen. Hoofdklasse, eerste klasse en tweede klasse, je hebt ze allemaal meegemaakt. Je was een belangrijke pion in het geheel en een belangrijke pion als mens. Nu wordt je trainer bij STEVO JO19-1 en ga je trainerscursussen volgen. Ook dat gaat goed komen. Je hebt kwaliteiten Mark, jij bent STEVO. Enorme veel dank zijn we jou verschuldigd voor alles wat je onze club gegeven hebt”.
 
Mark Voshaar op zijn beurt sprak mooie woorden aan het adres van diverse personen die hem zeer dierbaar waren en zijn bij STEVO, de spelers, maar ook de begeleiding bij het eerste elftal die veel voor hem betekenden. Voor sommigen had hij die betekenis in een persoonlijke brief geschreven, waar het verzoek was van Mark om deze thuis door te lezen. Hans van Bentheim, Huub Kreuwel, Harry Steggink en Nico Harmelink, waar Mark een speciale band mee had en ook sponsor Gerrit Kreuwel van CombiGlas met altijd een kratje bier na een overwinning.  Mark Voshaar zei trots te zijn dat hij met genoemde personen heeft mogen werken. “Ik heb fantastische jaren gehad bij STEVO”. Ook STEVO voorzitter Eddy Droste werd lovend toegesproken door Mark. “Ik ben trots hoe jij deze club uitdraagt”. Als laatste werd aanvoerder van STEVO 1 Roy Kreuwel toegesproken door Mark. “Ik ben blij dat ik jarenlang met jou heb mogen spelen. We hadden soms een andere kijk op het voetbal, maar het respect voor elkaar was er altijd”.

Als laatste werd afscheid genomen van Rik Kokhuis. Jarenlang was hij speler van STEVO 1 en besloot een paar jaar geleden te stoppen en verder te gaan in STEVO 3. “De honger naar STEVO 1 bleef en aan het begin van het seizoen maakte je weer deel uit van de selectie. Blessureleed hield je een tijdje aan de kant, maar was daarna was je een belangrijke schakel in de ploeg. Je bent een kanjer en super gast. Alle begrip dat je op de zondag meer thuis wilt zijn bij je vrouw en kinderen. Bedankt voor je bijdrage in het voorbijgaande seizoen”, zo zei STEVO voorzitter Eddy Droste.

Allen kregen een attentie aangeboden van het STEVO-bestuur en de spelersgroep. Na het officiële gedeelte bleef de selectie en verdere aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje nog geruime bij elkaar om met name te praten over wat het nieuwe seizoen gaat brengen, waarin de verwachtingen positief zijn.  

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon