STEVO 2-2 gelijk tegen SDC '12 in bekertreffen

geplaatst op: 06-09-2021

STEVO heeft zondagmiddag thuis op de Peuverweide 2-2 gelijkgespeeld in haar eerste bekertreffen tegen tweede klasser SDC '12 uit Denekamp. Een terechte remise. Beide elftallen zijn volop in de voorbereiding in de aanloop naar de competitie en deden weinig voor elkaar onder.

Trainer Otto Krabbe is  volop zoekende naar de sterkste opstelling  met zijn STEVO en SDC moest noodgedwongen enkele basisspelers missen. Het was zondagmiddag zomers warm op de Peuverweide en STEVO zag in de beginfase een van verdediger Roy Damhuis als voorzet bedoelde bal in het doel verdwijnen van SDC. De goal werd jammer genoeg  afgekeurd omdat Thijs Beernink in de baan van het schot stond. Roy Wigger had even daarna ook nog pech in de afwerking. SDC deed het beter en kwam wel op een 0-1 voorsprong. Hugo Weerink van STEVO kon deze tegenvaller niet verkroppen en wist  in de 8e minuut al de 1-1 gelijkmaker aantekenen. De wedstrijd ging hierna gelijk op en eerst in de 28e minuut had SDC pech met een bal op de lat van het doel van STEVO.

Roy Damhuis omspeelde na deze grote kans voor de Denekampers drie man, maar in de afwerking liet de verdediger van STEVO het volledig afweten. Alleen voor de keeper wist Roy de bal niet tussen de palen te schieten.

Na de 1-1 ruststand bracht invaller Mike Nijkamp de stand in de tweede helft al vrij vlot op 2-1. Daarna gebeurde er maar heel weinig op de zonovergoten Peuverweide. Beide ploegen zochten wel de aanval maar tot echt grote kansen kwamen ze zelden, totdat een bevlieging van SDC,  niet meer verwacht,  wel het gewenste resultaat opleverde en STEVO alsnog een 2-2 gelijkspel moest toestaan. Uiteindelijk een terechte uitslag waar trainer Otto Krabbe op mag voortborduren naar de volgende bekerwedstrijd, uit tegen Den Ham, volgende week zaterdag om 15.00 uur.