STEVO niet verder dan 1-1 tegen SDC '12 Denekamp

STEVO niet verder dan 1-1 tegen SDC '12 Denekamp

geplaatst op: 21-05-2023

Op de valreep moest STEVO zondagmiddag in Denekamp tegen SDC '12 een 1-1 gelijkspel toestaan.  Door dit resultaat moet STEVO volgende week Tweede Pinksterdag op de Peuverweide winnen van ATC  '65 om met de titel in de tweede klasse aan de haal te gaan. Bon.Boys de nummer drie zit op het vinketouw. Mocht STEVO tegen ATC gelijk spelen en de Bon.Boys wint haar wedstrijd, dan zijn de Haaksbergenaren de lachende derde, ofwel de kampioen. 
Het wordt een week duimen draaien in alle drie de kampen. Een prachtige apotheose van deze competitie en verwacht mag worden dat de Peuverweide volgende week zal uitpuilen met belangstellenden. Wie wil hier niet bij zijn. 
Mocht STEVO de titel veilig stellen, dan is dit een prachtig resultaat in een seizoen waarin de ploeg met veel tegenslagen te maken had wat betreft blessures. 
Trainer Otto Krabbe wist toch telkens een representatief team samen te stellen om het gevecht met de bovenste plaats aan te gaan. De laatste wedstrijd moet nu de kers op de taart worden. Heel Geesteren ziet er naar uit. 
Dan de wedstrijd tegen SDC, die meer spannend was dan goed. SDC was niet een tegenstander om door van de kaart te geraken. De nummer laatst in de tweede klasse bood wel taai verzet en STEVO had alle moeite om zich door de verdediging heen te spelen. Meest opwindende moment in de eerste helft was de overtreding die de keeper van SDC op Bram Tibbe beging buiten de zestien. De bal zou ook nog eens met de hand beroerd zijn door de sluitpost. STEVO wilde rood zien, maar de scheids gaf geel en een vrije trap aan STEVO. Aan Daan Kottink zijn deze buitenkansje wel besteed. Feilloos schoof Daan de bal langs de keeper in het doel.  De 0-1 voorsprong bleef heel lang op de borden staan, tot 5 minuten voor tijd. Toen ontsnapte een SDC-er aan de aandacht van Maarten Gelhever in het onderlinge duel. 
Vanaf de zestien werd de bal in de draai langs Luuk Oude Lansink in doel geschoten. Een domper voor STEVO en het was zaak om nu het ene punt over de streep te trekken. Dat lukte prima waardoor STEVO met haar supporters-schare op Tweede Pinksterdag toch nog de kroon op het werk kunnen zetten. Als gezegd is winst is noodzakelijk tegen ATC '65 en met de steun van de 12e man in eigen huis op de vertrouwde Peuverweide bestaat daartoe alle kans. Om 14:00 begint het treffen tussen STEVO tegen ATC '65.

Stand 1ste klasse H

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon