STEVO heeft coronacrisis goed doorstaan

STEVO heeft coronacrisis goed doorstaan

geplaatst op: 28-08-2021

STEVO heeft de coronacrisis goed doorstaan. “Met hulp van de overheid, de onvoorwaardelijke steun van de sponsoren, niemand heeft opgezegd, de contributie van de leden en de opbrengst van de actie Rondje voor de Club is STEVO niet in de financiële problemen gekomen. Zonder hulp hadden we er heel anders voorgestaan. Dit voelt als een warme deken. Je wilt dan ook iets terugdoen. De Come Back Days, gepland voor dit weekeinde, kunnen door de coronamaatregelen  helaas geen doorgang vinden. Jammer maar alle begrip daarvoor. Dank aan allen die iets voor STEVO doen. Samen leggen we de stenen voor een stabiele vereniging”, zei voorzitter Eddy Droste tijdens de goed bezochte algemene ledenvergadering , vrijdagavond in het clubgebouw”.

Een bijzondere algemene vergadering. Nooit eerder had het bestuur twee seizoenen in één vergadering met de leden besproken. “De competitie heeft lang stil gelegen. Het heeft er voor velen ingehakt. Voor STEVO betekend het nu vooruitkijken naar een mooie toekomst. Persoonlijk voelt het als een grote carrousel en ik ben er eerlijk gezegd wel klaar mee. We moeten nu weer genieten en elkaar treffen op de Peuverweide. Allemaal welkom op deze avond waar jullie invloed kunnen uitoefen op het gevoerde beleid”, aldus Eddy Droste in zijn openingswoord waar even stil werd gestaan bij het overlijden in het afgelopen seizoen van Jan Kokhuis en Henk Ophof, leden met een rood geel hart. 

Secretaris Bert Maathuis had een beknopt verslag, omdat er maar weinig activiteiten plaatsvonden in de coronacrisis. “De competitie is afgelopen seizoen niet beëindigd en er springt maar één gebeurtenis uit , het treffen tussen TVC ’28 en STEVO in Tubbergen waar kansloos met 0-2 werd verloren.”

Penningmeester Leon Kroeze vertelde dat de begrotingen van de afgelopen twee jaar de prullenbak in kunnen. De kantine inkomsten zijn fors gedaald, de sponsorinkomsten en contributies zijn wel gelijk gebleven. Met de coronasteun, contributies en subsidie voor het project Fit en Vitaal kon STEVO het hoofd boven water houden. Ook het gebaar van de trainers om een deel van de vergoeding te laten vallen kreeg veel waardering van de penningmeester. Het kunstgrasveld van STEVO kan nog 3 tot 4 jaar mee, dan moet het vervangen worden. Hiervoor is gespaard en ook de gemeente zal een bijdrage leveren aan een nieuw kunstgrasveld. Leon Kroeze vond het moeilijk een begroting voor het komende jaar te maken. Wel wordt rekening gehouden met een volledig seizoen kantine inkomsten. “We kunnen tegen een stootje”, aldus de scheidende penningmeester. 
Leon Kroeze nam na 6 jaren afscheid als penningmeester op de jaarvergadering. “Niet altijd gemakkelijke jaren maar we hebben weer vet op de botten en ben trots op de club zoals we er nu voorstaan. Dank aan allen voor het vertrouwen in de afgelopen jaren’’, zo beëindigde penningmeester Leon Kroeze zijn jaarverslag.

De kascommissie Marco Dijkhuis en Ruben Kleijssen waren zeer tevreden over de uiteenzetting van de financiële zaken bij STEVO en de penningmeester. Ze stelden vast dat STEVO er goed voor staat. 
Stef Arkink neemt de plaats in voor Ruben Kleijssen in het komende seizoen. Marco Dijkhuis gaat nog een jaar door als kascommissielid.  

Voorzitter Eddy Droste deed het pijn dat Leon Kroeze geen penningmeester meer is na dit seizoen. “Je hebt je jaren ingezet voor de jeugd en senioren. We staan er florissant voor als nooit eerder, dat is een verdienste van jou. Je bent duidelijk en transparant met de hand op de knip. Je hebt onze penningen goed op orde gekregen, dank daarvoor. Gelukkig blijf je STEVO in de toekomst steunen op vele vlakken”. Met een boeket bloemen en luid applaus vanuit de zaal werd afscheid genomen van Leon als penningmeester.  Max Heerdink en Roy Damhuis gaan komend seizoen de financiële zaken bij STEVO beheren. 

Bij de bestuurswisseling werd voorzitter Eddy Droste, secretaris Bert Maathuis, Mark Haverkort jeugdzaken, Alexander Oosting facilitaire zaken en Coen Droste PR en Algemene zaken herkozen. 

Eddy Droste deelde na de pauze aan de leden mee dat er binnenkort gesprekken gevoerd worden met alle commissies binnen de verenigingen. STEVO is verder een samenwerking aangegaan met sporthal De Ransuil. Paulien Bos, Lian Wesselink en Martin Döbber zijn nauw betrokken bij deze samenwerking. Plannen voor een multifunctionele accommodatie worden verder uitgewerkt. 

Geesteren wil het gezondste dorp van Twente worden met het project Fit en Vitaal. Ook hier  wordt door STEVO met andere verenigingen druk aan de weg getimmerd. Vele praatsessies met verenigingen in Geesteren zijn al achter de rug. “We doen het voor onze toekomstige generaties”, zei Eddy Droste. 

Het STEVO bestuur heeft met de leden voor om een leven lang voetballen bij STEVO. Hoe werven, binden en behouden is het motto. Tussen 2015 en 2021 hebben 261 leden afscheid genomen van STEVO. STEVO wil graag weten wat de drijfveer is geweest en wat daar aan te doen. 

Het voetballen van de senioren op zaterdag wordt onder de loep genomen. “We lopen niet weg voor ontwikkelingen in het voetbal”, aldus Eddy Droste. Voor eind september moet kenbaar gemaakt worden aan de KNVB of je wil overstappen. Het is nu mogelijk om horizontaal over te stappen. STEVO zal met het eerste elftal komend seizoen in ieder geval niet overstappen. De toekomst zal volgens het STEVO-bestuur moeten uitwijzen hoe voetballen op zaterdag leeft onder de seniorenleden. STEVO heeft momenteel één seniorenelftal op zaterdag. 

De uitreiking van de Anton Voorhuiscup  aan de topscorer van de senioren werd dit jaar toch gedaan op de jaarvergadering ondanks een halve competitie. “Een halve competitie, dan ook een halve beker”, zo zei Eddy Droste. Ruben Kraaivanger nam de halve beker in ontvangst voor het 29 keer doel treffen. 

STEVO-voorzitter Eddy Droste sloot de vergadering af met dankbare woorden aan alle aanwezigen. “Samen moeten we zorgen voor bevlogenheid en geborgenheid bij de mooiste club en familie van Nederland. Laten we proosten op een mooi seizoen”

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon