Volgende wedstrijd STEVO 1
Zondag 24 Oktober 2021 - 14:00
 vs 

STEVO jeugdkader trapt seizoen af met bijeenkomst in clubgebouw

STEVO jeugdkader trapt seizoen af met bijeenkomst in clubgebouw

geplaatst op: 17-09-2021

STEVO jeugdkader trapt seizoen af met bijeenkomt in clubgebouw.

Het STEVO-jeugdkader kwam woensdagavond in het STEVO clubgebouw bijeen om  vooruit te blikken op het komende seizoen. Nieuwe leden werden begroet en van andere leden werd afscheid genomen.

Jeugdvoorzitter Mark Haverkort vond het afgelopen seizoen een vreemd jaar door de corona. “Nu heeft iedereen er weer zin in en het wordt ook weer eens tijd om te gaan voetballen. Ik ben er superblij mee. Bedankt dat jullie allen zijn gebleven. We hebben iedereen nodig. Alles voor een nieuw en mooi seizoen”, zei Mark in zijn welkomstwoord.

De STEVO-jeugd bestaat komend seizoen uit 220 jeugdleden en die worden begeleid door zo’n 110 kaderleden, waaronder veel duo-functies. De F-league bestaat inmiddels al weer uit 18 spelertjes.

De activiteiten commissie onder leiding van Yvette Peterman is uitgebreid naar vier personen. Ideeën voor de commissie werden als welkom begroet. Yvette zorgde overigens ook nog voor een mooi bedrag van 1500 Euro, verkregen bij haar werkgever, waar inmiddels materialen van zijn aangeschaft.

De infogids staat online op www.stevo.nl en alles over de STEVO-jeugd, als teamindeling en trainingstijden is hier te raadplegen.  De leiders en trainers werden opgeroepen om het ballenhok netjes te houden en de telefoon van hun spelers in de kleedkamer uit te laten. Op de zaterdagochtend heeft één bestuurslid velddienst en deze kan op de Peuverweide worden aangesproken mochten er vragen zijn.

De leiders werden verzocht om sociaal met de leiders van de uitploeg om te gaan ofwel, “bied ze een kopje koffie aan”, zei Mark Haverkort. Omdat nu bijna alles rondom wedstrijden digitaal verloopt is het contact tussen de leiders van de elftallen die tegen elkaar uitkomen veel minder geworden en  daardoor ook het sociale contact met elkaar. De koffie voor de leiders van de tegenstander kan via het pasjessysteem afgerekend worden.

Alle jeugdleden krijgen een jaarkaart voor de thuiswedstrijden van het eerste elftal van STEVO. Verder krijgt elk team door afwezigheid bij de coronacrisus een welkom terug cadeau. De versnapering kan in de STEVO-kantine besteed worden.

Spelers van onder de 19/1 en 19/2 helpen bij de lotenverkoop en entreegelden bij de thuiswedstrijden van STEVO 1.

Sokken en broeken van het STEVO-tenue kunnen door de jeugdleden in de kantine worden aangeschaft. Het wasvoorschrift hiervoor zit in de tas met de shirts.

De traditionele jaarvergadering met als hoogtepunt de uitverkiezing van de sportlui  in het voorbijgaande seizoen wordt begin juni gehouden.

De hogere jeugdteams bij STEVO zitten wat krap in de spelers. Daarom is besloten om ook op de vrijdagavond minimaal 1 thuiswedstrijd te spelen om het zaterdagwerk van spelers niet te beinvloeden. Wedstrijdsecretaris Bent Kuipers regelt hiervoor het schema. Om de communicatie tussen leiders, trainers, spelers en wedstrijdsecretarissen soepel te laten verlopen werd geadviseerd om whatsapp groepen aan te maken.

Robert Paus sprak een dankwoord namens de TC aan de aanwezigen en vertelde dat het ontzettend moeilijk was geweest om het kader weer rond te krijgen voor dit nieuwe seizoen. Sommige teams gaan rouleren met ouders in de begeleiding op de wedstrijddag.

Ouders van onder de 15/2 en 15/3 hebben de TC geholpen met de indeling voor deze teams. Robert  Paus toonde zich blij met de ondersteuning en betrokkenheid van deze ouders.

Voor onder de 15 en onder de 13 worden weer coördinatietrainingen georganiseerd met begeleiding van Justin Beernink. Van elk team komen twee spelers in aanmerking.

De keeperstraining bij de jeugd wordt opgedeeld in 3 groepen. Frank Snijders zal de onder 19, onder 17 en onder 15 de kneepjes van het vak bijbrengen. Frank Snijders zal de TC ook ondersteunen met een beleidsplan voor keepers.

Harry Ekkel van de TC zal voor degene die hem nog niet hebben de VTON trainingsapp met de daarbij behorende instellingen aanmaken.

Ralph Stamsnieder werd begroet als nieuw lid van de TC-commissie.

STEVO gaat komend seizoen ook uitkomen met een jongerenelftal in de Beltona competitie. Peter Voshaar, trainer van het JO19-1 elftal heeft hiertoe het initiatief genomen. Samen met Niels Oude Tijdhof, assistent trainer bij STEVO 1, wordt geprobeerd goede resultaten neer te zetten in deze competitie en spelers verder te ontwikkelen.

In de wintermaanden wordt een kaderavond gehouden waar de leiders en trainers gevraagd zal worden naar hun ervaringen in de eerste competitiehelft. De geplande datum is vrijdag 21 januari 2022.

De wedstrijdsecretarissen Bent Kuipers en Lars Busscher gaven uitleg aan de zaal over hun taken bij STEVO. Oefen- en competitiewedstrijden, verplaatsen van wedstrijden, baaldagen, veldindelingen, ontvangen van scheidsrechters en vele andere zaken kwamen aan de orde.

Johan Brughuis vroeg om hulp bij de flessenactie onder de inwoners van Geesteren op vrijdag 24 september. De JO13 en JO11 leden gaan hierbij helpen. Ouders zijn van harte welkom om met auto de actie te ondersteunen.

Op het eind van de bijeenkomst werd nog afscheid genomen van enkele kaderleden. Jeugdvoorzitter Mark Haverkort had voor elk lid een passend dankwoord en een attentie.

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon