STEVO JO19-1 laat tanden zien in vierde divisie.

geplaatst op: 06-10-2018

Het STEVO JO19-1 elftal van Mark Voshaar laat duidelijk haar tanden zien aan het begin van de competitie in de vierde divisie. Tegen de leeftijdsgenoten van Rigtersbleek bleef STEVO met 4-1 aan de goede kant van de score.  De overwinning viel misschien iets te hoog uit, maar op basis van de inzet was de winst zeker niet onverdiend. Vooral in de eerste helft liet STEVO zien goed mee te kunnen met de wat meer gelouterde tegenstander Rigtersbleek. In het eerste kwartier leek het er zelfs op op dat STEVO een gemakkelijke middag tegemoet zou gaan.

Al vroeg in de wedstrijd kwam het op 1-0 door Jelle Linneman, die een geweldige actie beloond zag met een doelpunt.  Jelle kwam op links goed door en zette zijn actie door op de achterlijn waar hij twee spelers van Rigtersbleek omspeelde en daarna ook nog eens de keeper. Een mooie opsteker deze 1-0 voor STEVO en onverdiend was de voorsprong zeker niet op dat moment. STEVO kreeg hierna nog meer goede mogelijkheden, maar deze werden jammer genoeg niet in doelpunten omgezet.

Rigtersbleek was tot dan toe zelden gevaarlijk, maar de eerste keer dat ze zich voor het doel lieten zien van de thuisploeg was het meteen raak met de hulp van verdediging van STEVO. De 1-1 gelijkmaker kwam eigenlijk uit de lucht vallen. STEVO moest opnieuw aanzetten en Rigtersbleek kwam nu ook nog eens wat beter in haar spel. Toch was het STEVO dat voor rust weer op voorsprong kwam.  Een handsbal binnen de zestien van Rigtersbleek werd bestraft met een strafschop en met dat buitenkansje wist Jan Wesselink zich wel raad. Jan schoot de bal onberispelijk binnen en met de 2-1 voor  STEVO zochten beide ploegen vervolgens de kleedkamer op.

Na de pauze was er weinig krachtsverschil tussen STEVO en Rigtersbleek. De Enschedeers lieten misschien wel het wat betere voetbal zien, maar het was STEVO die haar mogelijkheden in doelpunten omzette. Eerst Mart Wienk die de bal breed legde op de zestien meter aan Rick Nijkamp, die weinig moeite had om de keeper van Rigtersbleek kansloos te laten.

Met de  3-1 stond STEVO comfortabel op voorsprong. Rigtersbleek probeerde nog wel wat aan de achterstand te doen met onder andere een bal op de paal, maar het was opnieuw STEVO die zijn voorsprong verder uitbreide. Mart Wienk scoorde de allesbeslissende 4-1 en in deze stand kwam geen verandering meer tot aan de negentig minuten. Met de ruime overwinning op Rigtersbleek heeft STEVO JO19-1 een droomstart in de vierde divisie.

Vier punten uit twee wedstrijden is gewoon een heel goed resultaat voor de nieuwkomer. Volgende week moet STEVO het sterke Longa ’30 bedwingen, dat deze zaterdag TVC ’28 met 1-2 versloeg en door dit resultaat zeven punten uit 3 wedstrijden vergaarde. Een hele opgave voor Mark Voshaar en zijn mannen maar zeker geen onoverkomelijke. We wensen STEVO JO19-1 alle succes in Lichtenvoorde.