STEVO kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen

geplaatst op: 09-09-2017

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van STEVO in het clubgebouw zei voorzitter Eddy Droste het belangrijk te vinden dat de leden invloed kunnen uitoefenen op het bestuursbeleid. De bijeenkomst vrijdagavond was daar dan ook een uitstekende gelegenheid voor. De leden kregen volop de kans hun mening te geven over dat wat het bestuur in de toekomst voor ogen heeft met STEVO.

De voorzitter zei in zijn openingsspeech ook trots te zijn op alle vrijwilligers die veel werk verzetten binnen de vereniging en ook op het eerste elftal dat het vege lijf in de eerste klasse wist te redden in een beslissingswedstrijd tegen TVC ’28. Trots ook was hij op de kampioen STEVO 7 en de promovendus STEVO 3.

De verfraaiing van de kantine werd aangehaald door Eddy Droste en de wijziging in het alcoholbeleid. Een brainstormsessie over een omnivereniging op termijn werd met aandacht gevolgd en de voor- en nadelen werden besproken.

"Een omnivereniging of een open club Geesteren, wat gaat dat betekenen voor STEVO “, vroeg Droste zich af. “Vast staat dat de leefbaarheid in Geesteren onder druk staat en er krimp komt. Minder geboorten en wat zijn de gevolgen hiervan voor STEVO. Het is tijd voor een vernieuwde blik”, aldus de STEVO-voorzitter.

Zoals bij STEVO dat op deze jaarvergadering het geval was, zullen ook andere vereniging in Geesteren intern met hun leden spreken over een omnivereniging of een een Open Club Geesteren in de toekomst. Op 21 november is er in zaal Kottink de gelegenheid om samen met alle sporters in Geesteren te discussieren over dit onderwerp.

Bij de opening van de vergadering werd door de voorzitter ook stil gestaan bij de in het seizoen  overleden leden Jos Döbber en Theo Nieuwmeijer. Mensen die veel betekend hebben voor STEVO.

Jaarverslag secretaris

Secretaris Bert Maathuis blikte in een kort, maar bondig jaarverslag terug op het afgelopen seizoen waar de hoogtepunten, STEVO 7 kampioen, STEVO 3 gepromoveerd en STEVO 1 eerste klasser gebleven nogmaals werden benoemd en ook was er een dieptepunt met het afhaken van trainer Jeroen Kiepman aan het eind van de competitie. STEVO nam met 9 senioren teams, 1 zaal team en 1 vrouwenteam deel aan de competitie. STEVO 2 kreeg nog een compliment voor de mooie tweede plek in de eerste klasse na de eerdere degradatie het jaar ervoor uit de hoofdklasse.

De activiteiten die waren georganiseerd werden als een succes bestempeld. Bert Maathuis bedankte  alle aanwezigen voor hun inzet in het voorbijgaande seizoen.

Jaarverslag penningmeester

Penningmeester Leon Kroeze kon aan het eind van zijn financieel jaaroverzicht de leden een batig saldo voorschotelen. “Er staat hier een tevreden penningmeester, wel staan we de komende jaren voor financiële uitdagingen”, zo zei hij. Ondermeer moet al nagedacht worden hoe de toplaag van het kunstgrasveld op termijn bekostigd moet worden.

Kascommissie

De kascommissieleden Leon Oosterik en John Nijhuis konden niet anders vaststellen, dan dat de penningmeester goed werk had afgeleverd. “De cijfers zijn prima gepresenteerd”, zei Oosterik, nadat beide leden de afgelopen week de boeken hadden ingezien.

De kascommissieleden worden voor dit nieuwe seizoen opgevolgd door Gerrit Hoek en Miranda Geerdink.

Nieuwe website

Op de jaarvergadering werd ook de nieuwe website van STEVO gelanceerd. Met een druk op de knop had pr-man Tonnie Lohuis de eer.

Lid van verdienste

Tot zijn eigen verbazing had voorzitter Eddy Droste nog een heuglijke mededeling voor Tonnie Lohuis. En passant werd hij bij de gelegenheid benoemd als lid van verdienste van STEVO voor al het werk dat hij al jaren als pr-man in de club steekt. De STEVO voorzitter memoreerde de werkzaamheden die het werk als pr-man bij STEVO met zich meebrengen en loofde zijn actualiteit op de digitale snelweg.

 

 

Topscorer

Topscorer bij de senioren in het afgelopen seizoen werd Ruben Kraayvanger met 25 doelpunten. Het was al de vierde keer dat Ruben topscorer bij STEVO werd. De Anton Voorhuis Cup, behorende bij de prestatie, werd door Eddy Droste aan Ruben uitgereikt.

Financiele uitdagingen

Vice voorzitter bij STEVO Charel Nijhuis benoemde nog even de financiële uitdagingen waar STEVO voor staat in de komende jaren. Zo moet er ook rekening worden gehouden met eventuele tegenvallers. Vast staat wel dat er geld gereserveerd moet worden voor een nieuwe kunstgrasmat, zo liet Charel weten.

Trainingen

Op de donderdagavond is er bij STEVO een trainingscapaciteit tekort. Voorzitter Eddy Droste zou graag zien, dat er in navolging van STEVO 3 meer senioren elftallen naar de vrijdagavond verhuizen. Dat zou een groot deel van het probleem oplossen.

SMAS

John Nijhuis werd als nieuwe voorzitter van de SMAS benoemd. John is de opvolger van Eric Hutten. Als bekend houdt de SMAS bij STEVO zich bezig met het aantrekken van sponsors, het gelegenheid bieden tot voetbalsport, het beheren en onderhouden van de accommodatie, de exploitatie van het kunstgrasveld en de andere velden en het ter beschikking stellen van de kleedkamers, attributen en het onderhoud van de materialen.  “ In John Nijhuis heeft STEVO een waardig opvolger van Eric Hutten weten te vinden”, aldus Eddy Droste.

Nieuwe gezichten

Er zijn ook nieuwe gezichten bij STEVO. Trainer Geert Veldhuis en zijn broer Ben bij het eerste elftal, trainer Niels Oude Tijdhof bij het tweede elftal en Nick Huis in ’t Veld bij de JO15-1 jeugd. Marcel Huis in ’t Veld gaat Harrie Steggink assisteren bij de keeperstraining.

Kledingprotocol

Wat het kledingprotocol bij STEVO aangaat is het zo, dat de shirts via STEVO en sponsoring gaan en de broek en sokken via de webshop kunnen worden aangeschaft. De inloopshirts kan via sponsoring, maar dan altijd in overleg met coördinator Theo Haarhuis.

Kick Off weekend

Aan het eind van de vergadering werd het Kick Off weekend, 23 en 24 september, aangehaald waar zondags om 12:00 uur een brunch voor het hele kader op het programma staat en voorafgaande aan de wedstrijd van het eerste elftal tegen FC Winterswijk een grande parade van de STEVO jeugdelftallen. Ook na de wedstrijd zal het nog lang gezellig vertoeven zijn op de Peuverweide.

combiglas Hemmer schildersbedrijf Jeugdsponsor Cafe Steggink