STEVO verspeeld onnodig 2 punten tegen RKZVC .

geplaatst op: 28-04-2024

Totaal onnodig heeft STEVO zondagmiddag in Zieuwent 2-2 gelijk gespeeld tegen RKZVC.
75 Minuten lang had STEVO weinig te duchten en stond het verdiend op een 0-1 voorsprong. STEVO verzuimde echter om de minimale voorsprong uit te breiden en binnen vijf minuten verraste RKZVC met twee doelpunten. Met nog 10 minuten op de klok wist de ploeg van trainer Michiel Mensink er toch nog een punt uit te slepen. Alle lof voor Joes Masselink die twee wonderschone doelpunten afleverde deze middag. Beide van buiten de zestien in de rechterbovenhoek van het doel van RKZVC.
Een teleurstellend resultaat de 2-2, gezien de verhoudingen in het veld.
Toch was er ook iets positiefs te vermelden na het duel. STEVO heeft met dat ene punt in ieder geval rechtstreekse degradatie afgewend. Nacompetitie zal zeer waarschijnlijk uitsluitsel moeten geven of STEVO ook volgend seizoen eerste klasser blijft.
Wanneer STEVO op de 9e plek eindigt dan is het verzekerd van twee thuiswedstrijden in deze nacompetitie, die in totaal 3 wedstrijden omvat. Zover is het nog niet, eerst de drie wedstrijden tegen Winterswijk, SVZW en DOS '37 proberen tot een goed einde te brengen. Dan eerst wordt de definitieve balans opgemaakt.
Als gezegd had STEVO zondag de drie punten mee terug moeten nemen uit Zieuwent. STEVO had op enkele momenten na weinig te duchten van de thuisploeg. STEVO speelde ook niet overweldigend maar had wel de controle en aanvallend liet het ook duidelijk meer zien.
In de afwerking wil het helaas maar niet vlotten. Individuele kwaliteiten van Joes Masselink zorgden ervoor dat STEVO eerst in de tweede helft  tot scoren kwam.
En dan twee keer van afstand steenhard in de bovenhoek, waarvoor hij de handen op elkaar kreeg van de supporters uit Geesteren.
Af en toe kon RKZVC in de omschakeling gevaarlijk stichten voor het doel van Bas Beernink, met de beste mogelijkheid in de 45e minuut.
In de tweede helft kwam STEVO dan verdiend op voorsprong en het wachten was nu op meer doelpunten met de wind mee. Die kwamen er maar niet en vanaf minuut 75 legde RKZVC de  bal zomaar twee keer in het doel van STEVO.
Eerst uit een corner en daarna uit een scrimmage.
Verbazing alom in het STEVO-kamp en het moest nu wel met alle risico's van dien, op zijn minst een gelijk spel uit het vuur slepen, wat lukte door genoemde man van de wedstrijd voor STEVO, de linksbuiten Joes Masselink.
Volgende week is STEVO vrij. Zondag 12 mei komt STEVO in actie tegen FC Winterswijk. Aanvang 14:00 uur in Winterswijk.
Vermeldenswaardig is nog dat Roy Wigger uitviel met een knieblessure. Hoe erg zal deze week blijken. Hopelijk valt het mee en kan hij tegen Winterswijk weer aansluiten.