STEVO zondag thuis tegen Rohda Raalte.

geplaatst op: 26-11-2019

Na het onverwachte verlies tegen Tubantia staat STEVO zondagmiddag voor de zware taak om Rohda Raalte de punten afhandig te maken. De Sallanders staan vierde op de ranglijst achter Orion, BVC '12 en De Bataven. De Gelderse ploegen heersen tot nu toe vooral in deze competitie.
Rohda wil ook graag meedoen om de titelstrijd en die ambities worden telkenjare aan het begin van het seizoen weer uitgesproken. Aan het eind van de rit komt Rohda dan net weer tekort voor het kampioenschap en promotie, wat frustrerend moet zijn voor de bestuurders en selectie.
STEVO gaat voor handhaving in de eerste klasse. Dat is de laatste jaren goed gelukt. Ook nu staat STEVO boven de rode streep maar het seizoen verloopt moeizamer dan gedacht. Blessures bij enkele vaste krachten en ook een schorsing spelen STEVO danig parten.
Tegen Rohda Raalte kan STEVO altijd redelijk goed uit de voeten en dan vooral thuis. Sinds het seizoen 95/96 kwam STEVO zeven keer op de Peuverweide uit tegen Raaltenaren. Vier keer was er winst, twee keer werd gelijk gespeeld en één keer werd verloren in het seizoen 2007/2008. De laatste twee thuiswedstrijden leverden een gelijkspel op waarvan die van vorig seizoen, met tien man, een hele prestatie was.
Ingmar Reinerink werd in deze wedstrijd vlak voor rust met twee keer geel van het veld gestuurd. Na een 1-2 achterstand in de tweede helft maakte Niels Wigger de gelijkmaker.
Zondag tegen Rohda Raalte moet geprobeerd worden om alle drie punten die er te verdienen zijn thuis te houden, hoe moeilijk dat ook zal gaan worden. Niet onbelangrijk is dat Maarten Gelhever in de verdediging terug keert na een schorsing. Doordat Roy Damhuis ook uit de roulatie is met een blessure wordt de ervaren verdediger Maarten node gemist achterin.
Hopelijk weten onze supporters zondagmiddag massaal de weg naar de Peuverweide te vinden waar om 14:00 uur het beginsignaal zal klinken.

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon