Tevredenheid op jaarvergadering STEVO-jeugd .

geplaatst op: 02-06-2024

De STEVO jeugdafdeling heeft een goed jaar achter de rug. "Door de vele kampioenen zijn er nog nooit zoveel medailles uitgereikt in één seizoen", zei jeugdvoorzitter Mark Haverkort zondagmorgen in een bomvolle STEVO kantine  waar de jeugdleden en haar kader bijeen kwamen.
Er waren door de leiders en trainers heel veel uren in gestoken om tot deze successen te komen. Stil werd gestaan bij de ontvallen jeugdleden in het verleden en in het bijzonder deze keer bij Bram Wesselink, twee weken geleden bij een tragisch ongeval. 
Mark deelde ook mee dat op zaterdag 16 juni de leiders de tenues kunnen inleveren en de nieuwe kleding weer kan worden meegenomen. 
Voor de JO 12-13-15-17 en 19 is er op vrijdagavond 7 juni de seizoensafsluiting. 
Zondag 9 juni is dan de afsluiting voor de F-league en de JO11.
Het Henk Droste wordt gehouden op zaterdag 15 juni. 
Het kaderfeest is op vrijdag 5 juli. 
In de technische commissie gaat Rick Huis in 't Veld de jongste lichting onder zijn hoede nemen, de F-League en de JO08. 
Niels Kreuwel zal bij de techniektraining worden bijgestaan door enkele oudere jeugdspelers.
De trainersstaf voor volgend seizoen bij de selectieteams is rond. Niels Kreuwel gaat de JO19-1 trainen. Niels Kroeze doet dat bij de JO17-1 en Bjorn Waaier bij de JO15-1. Thomas Hilberink en Joes Masselink nemen de JO13-1 onder handen. 
De infogids zal binnenkort weer op de website verschijnen.
Mark Haverkort gaf ook nog uitleg wat de taken zijn van de TC bij de STEVO jeugd. Na de inleiding van de jeugdvoorzitter nam secretaris Mirjam Harmelink de microfoon ter hand en evalueerde het seizoen met de onderstaande tekst.

“Het seizoen 2023-2024 ligt alweer achter ons. Het was opnieuw een bijzonder seizoen, en dat op een positieve manier.  De STEVO-jeugd zien genieten van het voetbalspel, dat is waarvoor je het doet als bestuur. 
STEVO is in het seizoen 2023-2024 stabiel gebleven in het aantal jeugdleden. Om alle jeugdspelers te begeleiden hebben we voldoende kader nodig. In totaal zijn dit jaar weer circa 100 personen actief geweest bij de jeugd. 
De sportieve resultaten zijn per team heel divers. Dankzij de wekelijkse inzet van betrokken begeleiding - coördinatoren, leiders, trainers, wedstrijdsecretariaat, scheidsrechters, kunnen onze  jonge jeugdleden met plezier voetbalen en zich door ontwikkelen. Daar mogen we met zijn allen enorm trots op zijn.

De bal ging afgelopen seizoen rollen op 2 september van het vorige jaar.
STEVO ging van start  met 6 junioren teams, 10 pupillenteams en een STEVO F-Leaque. Na de winterstop is daar nog JO8-3 bijgekomen. 
De F-leaque  heeft op de woensdagavond en zaterdagochtend flink kunnen oefenen en is in het afgelopen seizoen aangevuld met nieuwe opkomende talenten. 

Op zaterdag 1 juni hebben wij in samenwerking met de KNVB finales van het bekervoetbal mogen organiseren op ons Sportpark De Peuverweide met mooie voetbalmomenten, veel publiek en spanning alom.

Kampioenen:
Trots zijn wij op onze kampioenen dit seizoen: In het najaar STEVO JO19-2 en STEVO JO17-2 en in het voorjaar JO12-1. Bijna alle JO8 - JO9 - JO10 - teams werden poule winnaar of eindigde bovenaan in de ranglijst. Alle spelers, leiders en trainers gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Sponsorcommissie
Het bestuur bedankt alle sponsors voor hun steun in welke vorm dan ook. Dankzij onze sponsorcommissie zijn veel teams voorzien van nieuwe kleding.

Trainerswisseling
Voor het komende seizoen zullen enkele trainers  wisselingen gaan plaatsvinden. STEVO neemt afscheid van Peter Voshaar en Ruben Kraaijvanger en verwelkomt Niels kroeze.

Activiteiten STEVO-jeugd
STEVO vindt het belangrijk om als vereniging jeugdspelers ook op  een andere manier bezig te houden. De accommodatie-commissie heeft daarom buiten het voetballen om diverse activiteiten georganiseerd. De commissie is dit seizoen uitgebreid met enkele moeders. De georganiseerde activiteiten zijn enthousiast ontvangen.

Tot slot:
Al met al kunnen we zeggen dat de STEVO-jeugdafdeling een prima seizoen heeft gedraaid op tal van onderdelen en eveneens uitstekend heeft gepresteerd zowel in de competitie als ook in de beker. Verder zijn mooie zaken gerealiseerd, zoals de vervanging van de bovenmat van het kunstgrasveld.
STEVO is trots dat we als club onze jeugd kunnen laten door ontwikkelen, ieder op hun eigen niveau en dat we vriendschappen zien ontstaan binnen en buiten het veld. 
Voor nu en in de toekomst vindt STEVO het belangrijk dat sporten laagdrempelig blijft voor de jeugd van Geesteren. Wij zullen als jeugdbestuur ons daar altijd voor blijven inzetten. Om dit te kunnen blijven doen zijn wij ook afhankelijk van ouders en vrijwilligers, en zullen dit met elkaar en voor elkaar moeten blijven doen. Iedere vrijwilliger binnen STEVO heeft als dank met de kerst een attentie van het bestuur ontvangen.

Het jeugdbestuur en Technische Commissie hebben intensief samen gewerkt dit seizoen, iedereen had een duidelijk takenpakket. Het jeugdbestuur is altijd aanspreekbaar voor het kader en de leden.
Na dit seizoen nemen we afscheid van Yvette Peterman als bestuurslid en danken haar voor de inzet bij STEVO”.


Verloting
Na het uitvoerige jaaroverzicht van Mirjam Harmelink werd als gebruikelijk voor de jeugdleden een verloting gehouden. Maar liefst 21 prijzen werden verloot. 

Afscheid
Op de vergadering werd afscheid genomen van jeugdtrainer Peter Voshaar van de JO19-1.  Enthousiast, betrokken, fanatiek, druk en lekker coachen waren kenmerken die genoemd werden door Mark Haverkort. 
Peter Voshaar is sinds 2013 trainer bij de jeugd van STEVO en vanaf augustus 2020 tot heden trainer van de JO19-1. Voorheen was Peter ook al trainer bij de JO17en de JO19 en ook bij het STEVO Beltona-elftal O23. 
Tussentijds maakte Peter nog een uitstapje naar MVV ’29, waarvan hij ook lid is en eveneens trainer. Een mooi aandenken aan STEVO werd hem uitgereikt voor zijn inzet.

Dat gold ook voor Yvette Peterman die na 6 jaar afscheid nam als bestuurslid. 
Yvette Peterman is sinds 2015 STEVO-lid en in 2017 ook bestuurslid waar ze heel fanatieke de activiteiten bij de jeugd coördineerde. Verder heeft ze als leidster de JO13 en JO17 meiden begeleid en maakte ze deel uit van de kledingcommissie.
Ook Yvette kreeg van jeugdvoorzitter Mark Haverkort bloemen en een afscheidscadeau.

Trainer van JO15-1 Ruben Kraaivanger gaat STEVO verlaten als jeugdtrainer. Ruben werd van pupillen trainer een selectietrainer van JO15-1. Van 2013 tot 2017 trainde Ruben de pupillen, toen nog E1 en daarna D4.
Vervolgens vielen de JO11-1 en JO15-1 onder zijn hoede. Ruben heeft ook bij de senioren van STEVO nog een taak als leider. Ruben was niet aanwezig op de vergadering en zal tzt zijn aandenken ontvangen. 

Sportlui.
Het hoogtepunt op de jaarvergadering was ook deze keer de uitverkiezing van de sportmensen over het afgelopen seizoen. 

Boet Kreuwel van STEVO JO13-1 was dat bij de pupillen. Boet werd geprezen voor het respect voor zijn medespelers en ook altijd voor de scheidsrechter in het veld. “Boet is positief ingesteld en heeft als keeper heel wat punten weten te redden voor zijn team”, zei Mark Haverkort. 

 

 

Rens Busscher werd sportman bij de junioren. Rens was al 3 keer eerder genomineerd. Als eerste jaars JO17 heeft Rens zich sterk ontwikkeld en is een echte versterking gebleken met zijn verdedigende capaciteiten, zo werd gesteld. 

STEVO JO11-2 werd sportteam bij de pupillen. "Dit team geeft nooit op. Week in week uit zijn ze enthousiast bezig. Ze hebben veel plezier in het spelletje en zijn in hun fanatisme niet te temmen. Een supergave groep", vertelde de jeugdvoorzitter over dit team. 

Bij de junioren was het talentvolle STEVO JO17-1 elftal sportteam.
In de hoofdklasse hebben ze prima gepresteerd. Het zijn echte voetbal liefhebbers. Een voorbeeld zoals het hoort. Nooit te beroerd om spelers af te staan aan andere teams. Kortom de  uitverkiezing werd terecht genoemd. 

Na deze officiele handelingen werd de voorlopige teamindeling uitgereikt aan de jeugdleden en werd de vergadering afgesloten met iedereen een fijne vakantie toe te wensen. 


 

Stand 1ste klasse H

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon