geplaatst op: 07-10-2019

Velen kijken er al weken reikhalzend naar uit, de clash van het oosten, ofwel de derby tussen STEVO en TVC ’28. Zondag op de 86ste verjaardag van STEVO is het opnieuw zover.
Deze dag wordt niet gekeken naar de stand op de ranglijst, deze dag gaat het om de eer van het dorp. Niet alleen bij de spelers, maar evenzeer bij de supporters uit beide kampen.
Koploper in de eerste klasse TVC ’28 is in vorm en zal ongetwijfeld met een goed gevoel naar Geesteren komen. STEVO daarentegen is nog niet in goeden doen. De ploeg van trainer Geert Veldhuis kan met twee verliespartijen op rij, met nagenoeg dezelfde ploeg als vorig seizoen, nog niet in haar ritme komen. Een oorzaak hiervoor is moeilijk aan te geven, omdat de spelers wel een tomeloze inzet tonen, maar niet de beloning hiervoor krijgen. Hopelijk gaat de wedstrijd zondag tegen TVC voor een ommekeer zorgen.
De selectie motiveren is niet nodig door de technische staf, er zal een tactisch plan uitgebroed moeten worden deze week om de Tubbergenaren naar een nederlaag te spelen. De statistieken spreken in het voordeel bij de thuiswedstrijden van STEVO tegen TVC. Drie overwinningen en twee gelijke spelen waren de resultaten in de 20e eeuw. Geert Veldhuis en assistent Alfons Kruiper mogen zich echter niet rijk rekenen door deze cijfers. STEVO zal boven zichzelf moeten uitgroeien om het sterke TVC in deze competitie te bestrijden, waarbij de onderlinge sportiviteit hoog in het vaandel moet staan.
Hopelijk worden de supporters zondag op hun wenken bediend met aantrekkelijk voetbal waar nog lang over zal worden nagepraat. Dat kan al snel na de wedstrijd in de gezellige kantine waar DJ Bossel op de verjaardag van STEVO voor de muzikale omlijsting zal zorgen.
Om 18.00 is vervolgens op een groot scherm de interland tussen Nederland en Wit Rusland is te volgen. Voorafgaand aan de derby zullen sponsors van STEVO en TVC bij elkaar komen in de speciaal ingerichte ruimte om een eerste voorspelling te doen van de eindstand.
Sponsor van STEVO Zaal Kottink zal bij deze gelegenheid voor een lekkere hap zorgen, waarvoor grote dank.
Wat nog vermeld moet worden is dat STEVO zondag niet drie maar twaalf punten kan afsnoepen van TVC ’28, omdat ook STEVO 2 thuis om 10:45 uur, STEVO 3 uit om 11:15 uur en STEVO 4 thuis om 10:00 uur de degens gaan kruisen met de Tubbergenaren.
Het zou een fantastisch verjaardagscadeau zijn. Het treffen tussen de eerste elftallen begint om 14:00 uur.

Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon