STEVO Nieuwsarchief

STEVO zaterdagavond thuis tegen Hulzense Boys .

03-04-2024

Na een rustpauze van twee weken komt STEVO zaterdagavond thuis in actie tegen de Hulzense Boys. De laatste wedstrijd tegen DZC '68 zaterdag 23 maart ging verloren, nadat een week eerder nog koploper WHC werd verslagen.
Het blijft moeilijk voor de selectie van trainer Michiel Mensink om de broodnodige punten bijeen te sprokkelen. Dit om aan het eind van de rit rechtstreekse degradatie te ontlopen.  
STEVO krijgt zaterdag opnieuw een kans. 
De tactiek hoe de Hulzense Boys te bestrijden zal waarschijnlijk dezelfde zijn als tegen WHC. 
Er vol voor gaan om drie punten aan het totaal van zestien toe te voegen. Hulzense Boys heeft er inmiddels 24 en staat drie plekken boven STEVO. 
Bij verlies van STEVO wordt de afstand wel erg groot met de ploeg uit Hulzen. Nacompetitie lijkt dan het hoogst haalbare.
In ieder geval weg blijven van de onderste twee plaatsen moet het uitgangspunt zijn voor de resterende 7 wedstrijden. 
Steun van de 12e man kan STEVO zaterdagavond daarbij goed gebruiken. Om 18:00 uur is de aftrap.
Tot dan !!

STEVO laat het afweten tegen DZC '68, 4-2 verlies.

23-03-2024

STEVO kon zaterdagmiddag geen vervolg geven aan het goede resultaat vorige week tegen koploper WHC. In Doetinchem werd een 4-2 nederlaag geleden door de elf van trainer Michiel Mensink tegen de nummer drie van de ranglijst DZC '68. 
Na 90 minuten een verdiende overwinning voor de thuisploeg. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd zag het er totaal niet naar uit dat STEVO geen resultaat zou halen tegen de Gelderlanders.
Het nam brutaal de leiding in de 16e minuut. Joes Masselink mocht een corner nemen en de bal viel op de schouder van Thomas Steggink in het doel. Een flinke opsteker de 0-1 voorsprong  maar niet onverwacht, omdat STEVO de Doetinchemmers goed tegenstand bood. 
Ook keeper Bas Beernink stond weer zijn mannetje met een prachtige redding in de 21e minuut. DZC afwachtend in het begin van de wedstrijd kroop na de 0-1 achterstand wel meer uit zijn schulp en verhoogde ook het tempo. 
De 1-1 gelijkmaker in de 28e minuut werd ingeleid door Thomas Steggink, die de bal knullig verloor op het middenveld en doordat de STEVO verdediging hier niet allert op reageerde, lag de bal binnen vijf seconden achter Bas Beernink.
Een grote tegenvaller op dat moment waar STEVO niet echt in de problemen was geweest. 
De gelijkmaker was ook een ommekeer in de wedstrijd. STEVO begon onrustig te spelen en een echte lijn was niet meer te ontdekken in het spel. Het was tevens een voorbode van wat komen ging. STEVO kon eerst nog standhouden bij enkele gevaarlijke aanvallen van DZC, maar kon niet voorkomen dat met een 2-1 achterstand de kleedkamer moest worden opgezocht. 
Deze tweede goal van DZC was meer een fout van STEVO dan goed spel van DZC. 
Een voorzet over rechts werd namelijk achter de verdediging van STEVO bij de tweede paal in alle vrijheid binnengetikt door een DZC-er. Een kopie van twee tegengoals die STEVO op dezelfde manier moest incassen in het bekertreffen tegen Excelsior '31. 
In de tweede helft kon STEVO geen draai geven aan het mindere spel van het laatste kwartier in de eerste helft. De Invallers Mike Nijkamp en Bram Tibbe konden jammer genoeg ook geen ommekeer bewerkstelligen. 
STEVO ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar creëerde nauwelijks kansen. 
DZC was wel steeds gevaarlijk bij haar aanvallen. Een goal voor de Doetinchemmers kon niet uitblijven, al ging dat deze keer ook weer op eenvoudige wijze doordat een aanval van STEVO onderschept werd, dicht bij het doel van DZC, maar ook nu lag de bal na twee keer knipperen met de ogen aan de andere kant van het veld in de STEVO-goal. 
De 3-1 achterstand was verdiend op dat moment. STEVO rechtte nog wel een keer de rug en wist via Stijn Harmelink onverwacht de stand te verkleinen naar 3-2.
Verder kwam het niet. DZC deed nog wel van zich spreken en nadat eerst nog enkele goede kansen werden gemist, was het in de 77e minuut raak uit een corner. De bal werd met het hoofd verlengd en viel bij de tweede paal zomaar binnen, 4-2. Deze tegenvaller kwam STEVO niet meer te boven. 
Wel had het in de laatste seconden de stand wat draaglijker kunnen maken, maar Joes Masselink die alleen voor de keeper verscheen van DZC lukte het niet om de bal tussen de palen te schieten. Het was tevens de laatste actie in de wedstrijd en het eindsignaal klonk.
Zaterdag komt de Hulzense Boys naar Geesteren. Het klinkt eentonig, maar hier moeten verplicht drie punten aan het totaal van 16 worden toegevoegd. Om 18:00 uur wordt afgetrapt op de Peuverweide.

STEVO zaterdagmiddag in Doetinchem tegen DZC '68.

20-03-2024

STEVO zaterdagmiddag in Doetinchem tegen DZC '68
Na het spektakel op de Peuverweide afgelopen weekend tegen koploper WHC, zijn deze week bij de selectie van trainer Michiel Mensink alle ogen gericht op DZC '68, de tegenstander van STEVO komende zaterdagmiddag in Doetinchem. 
Het is al de derde keer dat STEVO in dit seizoen de opponent is van de Gelderlanders. 
In Geesteren moest STEVO het met 2-3 afleggen tegen DZC. In het bekertreffen in Doetichem won STEVO na strafschoppen. 
In Geesteren viel op dat DZC zeer snel kan handelen vanuit de omschakeling. Op je hoede zijn hiervoor en de restverdediging vooral niet verwaarlozen is het advies. De Doetinchemmers zijn derde op de ranglijst en wonnen 10 van de zeventien wedstrijden, 3 keer werd gelijk gespeeld en 4 keer verloren. Het zal ongetwijfeld zwaar worden om alle punten mee terug naar Geesteren te nemen, maar met de juiste instelling als tegen WHC zal het zeker geen appeltje eitje worden voor DZC '68. 
De hoop is dat de trouwe STEVO supporters de weg naar Sportpark Zuid in Doetinchem weten te vinden om de elf in het veld van STEVO te ondersteunen. In iets meer dan een uur ben je met de auto op de plaats van bestemming. 
Om 15:00 uur is de aftrap.
Tot zaterdag !!

STEVO speelt koploper WHC naar 2e nederlaag dit seizoen

17-03-2024

Voor een groot aantal toeschouwers op de Peuverweide heeft STEVO zaterdagavond koploper in de eerste klasse WHC de tweede nederlaag van dit seizoen bezorgd. 
In het meer dan aantrekkelijke duel trok STEVO verdiend met 3-2 aan het langste eind. 
De 3-0 voorsprong in het eerste half uur opgebouwd, bleek uiteindelijk voldoende voor de 3 punten, die de ploeg van trainer Michiel Mensink zo hard nodig heeft. Ook al doordat de concurrentie onderin ook met winst van het veld stapte deze zaterdag. Het wordt onderin een spannend slot van deze competitie, waar nog van alles mogelijk is. De onderste vijf ploegen zitten in de gevarenzone en willen zo snel mogelijk weg van deze gevaar plekken, al zal dat voor de nummer laatst SV Dalfsen wel heel moeilijk worden. 
Dan de wedstrijd van STEVO tegen WHC. 
STEVO greep WHC vanaf de aftrap bij de strot en was niet geïmponeerd door de koploper. 
De eerste beste hoekschop in de eerste minuut was gelijk raak. Joes Masselink legde de bal precies voor de voeten van Thomas Steggink en deze rondde goed af, 1-0. 
Het gaf STEVO zelfvertrouwen en de opdracht om hoog druk te zetten op de tegenstander was waarschijnlijk niet wat WHC had verwacht. 
Het initiatief lag in het eerste half uur volledig bij STEVO en WHC kreeg maar geen vat op de Mensink elf. 
Het afjagen was gedurfd maar pakte goed uit. De 2-0 van Joes Masselink was hier ook een gevolg van. 
Werd het een keer gevaarlijk voor het STEVO doel, dan stond daar keeper Bas Beernink die andermaal een wereldpartij keepte. 
In de 35e minuut werd de dadendrang van STEVO de bezoekers opnieuw te machtig en Roy Wigger verhoogde de stand naar 3-0. 
Het vele publiek genoot met volle teugen en voor STEVO was het zaak om met deze geruststellende voorsprong aan de tweede helft te beginnen. Dat lukte helaas niet. In de laatste seconden van de eerste helft gaf Stijn Harmelink in de zestien zijn tegenstander een duw wat door de leidsman werd bestraft met een strafschop. Er was volop discussie of de actie wel of geen penalty was, maar dat hielp STEVO niet. 
WHC schoot raak en zocht met toch met wat meer vertrouwen de kleedkamer op.
STEVO kreeg de opdracht in de rust om vol door te gaan voor zover mogelijk. 
WHC probeerde de bakens te verzetten door STEVO gelijk onder druk te zetten in de tweede helft.  Dat lukte gedeeltelijk. Tot aan de 60e minuut had STEVO het even moeilijk, al had Joes Masselink een prima kans om de voorsprong weer uit te breiden. Schuin voor doel ging de bal vanaf zijn voet maar net langs de verkeerde kant van de paal.
De kopsterke Bram Tibbe kwam in het veld voor de leeg gespeelde Thomas Steggink en STEVO kon zich toch weer onder de druk van WHC uitvoetballen. Mick Velthuis onder andere schoot binnen een minuut twee keer op paal en lat.  
Een waar spektakel speelde zich af op dat moment en daar waar WHC voor de goal verscheen van STEVO, stond daar de niet te passeren Bas Beernink. Hoewel, een kwartier voor tijd moest hij uiteindelijk toch nog één keer de gang naar het net maken om de bal eruit te halen. 
De minimale 3-2 voorsprong deed STEVO bibberen en er ontspon zich een wedstrijd af van "leven en dood". 
Voor open doel kon WHC de bal niet in doel schieten en de ingevallen Mike Nijkamp had aan de andere kant pech dat zijn kanonskogel maar net over de lat ging. 
Gijs Lohuis haalde de bal vlak voor tijd uit een corner van de lijn en WHC kreeg in de extra tijd, 7 minuten, nog eens vier corners op rij waar Bas Beernink zich steeds vol in de strijd gooide en STEVO stand hield.
De Peuverweide ontplofte na het laatste fluitsignaal en de supporters klapten zich de handen stuk voor de grootse prestatie deze avond van STEVO. Negen punten uit de laatste vier wedstrijden behaalde het.   
Nu is het zaak om de stijgende lijn voort te zetten, hoe moeilijk dit ook zal worden volgende week zaterdagmiddag in Doetinchem waar de nummer drie DZC '68 het volgende slachtoffer moet worden van het hongerige STEVO. 
Om 15.00 uur is de aanvang en we rekenen op veel support uit Geesteren.

Zaterdag 30 maart Wesselink-Buunk FIFA 2024 toernooi bij STEVO

14-03-2024

De STEVO jeugdafdeling organiseert zaterdag 30 maart in de STEVO-kantine het Wesselink-Buunk FIFA 2024 toernooi. Alle STEVO-jeugdspelers vanaf de F-league tot en met de JO19 mogen mee doen.
Mocht je het leuk vinden om mee te doen geef je dan zo snel mogelijk op via je leider en of trainer van je team.

Zaterdag 30 maart is er geen competitie, dus voor iedereen is er de mogelijkheid om je vaardigheden van dit spel te laten zien  
In de middag van 12.00 tot 16.00 uur is het de beurt aan de F-league tot en met JO12 om met elkaar de degens te kruisen op de Play Station.

De JO13 tot en met de JO19 spelen het toernooi vanaf 16.00 uur tot en 20.00 uur.

Opgave voor dit toernooi kan tot uiterlijk 25 maart .
De organisatie hoopt op veel deelnemers voor dit prachtige Wesselink-Buunk FIFA 2024 toernooi.
De prijzen worden na afloop uitgereikt door de organisatie.
Toeschouwers zijn ook van harte welkom.

Vriendelijke sportgroet de Jeugd Aktiviteitencommissie STEVO

STEVO ontmoet koploper WHC zaterdag op de Peuverweide

13-03-2024

Zaterdagavond om 18.00 uur staat de Peuverweide in het teken van de wedstrijd STEVO tegen koploper WHC. Op het oog een makkelijke wedstrijd voor WHC dat slechts één nederlaag en één gelijkspel moest toestaan in zestien wedstrijden dit seizoen. 
STEVO wist in Wezep in de eerste helft goed tegenstand te bieden en de ruststand van 0-0 bood perspectief. In de 2e helft ging het volledig mis en stond er een 3-0 nederlaag op de borden na 90 minuten waaronder een eigen goal van STEVO. 
STEVO is na de winst op Grol één plaats opgeschoven in de stand. De ploeg van trainer Michiel Mensink staat nu derde van onderen, wat recht geeft op nacompetitie. De zesde stek van onderen is pas een veilige haven. Nog een lange weg te gaan dus. 
WHC zal zaterdag op flinke tegenstand moeten rekenen van de STEVO-elf op de vertrouwde Peuverweide, waar het flink kan spoken als het moet gebeuren bij de hoofdmacht. 
Het zelfvertrouwen wat de ploeg heeft getankt tegen Grol moet nu een vervolg krijgen. 
STEVO zal er vol op moeten vliegen met de steun van het publiek. Afwachten heeft geen zin. Na afloop moet de vaststelling zijn dat er, ongeacht de uitslag, alles aan gedaan is om resultaat te halen. We wensen alle betrokkenen bij de eerste selectie zaterdagavond veel succes. Met het thuisvoordeel en support van onze 12e man moet STEVO in staat zijn voor een verrassing te zorgen.
De wedstrijd is ook live te zien op YouTube en dan WHC media groep.

STEVO weet weer wat winnen is, 2-3 bij en tegen Grol

10-03-2024

Enerverend en meeslepend was de tweede helft van STEVO tegen Grol, waarin de ploeg van trainer Michiel Mensink een 2-1 achterstand moest goed maken. STEVO ging er vol voor met alle risico's van dien, maar de wilskracht en het karakter werden beloond. 
Na 90 minuten voetbal stapte STEVO met de volle winst 2-3 van het veld en bezorgde Grol een enorme kater, na de geruststellende 2-0 voorsprong, die het had opgebouwd na 30 minuten in de eerste helft. 
Bij STEVO was de ontlading groot aan het eind, omdat een overwinning beslist noodzakelijk was om Grol niet uit het oog te verliezen in de stand op de ranglijst.
Zeker een compliment waard deze overwinning en het resultaat geeft hoop voor het verdere verloop van de competitie. 
Wegblijven van de onderste twee plaatsen, wat rechtstreekse degradatie inhoudt, moet vooreerst het doel zijn. 
STEVO begon aan het duel tegen Grol met een tegenvaller, doordat Stijn Harmelink met een blessure moest afhaken en ook Sep Nijland kreeg in de eerste helft met een blessure te maken en verliet het veld.
Robbin Engbers en Mick Velthuis draafden op en toonden zich waardige vervangers. 
Mick Velthuis was zelfs verantwoordelijk voor de 2-1 aansluitingstreffer op aangeven van Thomas Steggink. De 2-2 en 2-3 kwamen op naam van Roy Wigger, die in de tweede helft weer wat van zijn oude glans liet zien. 
De eerste helft was weinig aantrekkelijk voor de toeschouwers en de krachtsverschillen te verwaarlozen. 
De kansen of mogelijkheden voor beide ploegen waren ook in evenwicht, alleen wist Grol deze kansen wel twee keer te verzilveren. 
Gelukkig kon STEVO pal voor rust moed verzamelen voor de tweede helft, door de aansluitingstreffer te maken, 2-1.  
STEVO begon goed aan de tweede helft en wist al snel kansen te scheppen. 
Wel moest het oppassen voor de omschakeling van Grol, maar Bas Beernink liet zondagmiddag andermaal zien een zeer betrouwbare sluitpost te zijn. 
STEVO voerde naarmate de wedstrijd vorderde  de druk meer en meer op en het verscheen menig keer voor het doel van Grol. 
Roy Wigger werd een plaag voor de verdediging van de thuisploeg en ook Joes Masselink maakte het de verdedigers van Grol knap lastig. 
De levendige tweede helft sprak meer en meer in het voordeel van STEVO en de aanvalsdrift werd twee keer beloond door Roy Wigger. 
Op karakter en wilskracht trok STEVO de 2-3 over de streep en het moet nu voortborduren op dit resultaat, te beginnen volgende week zaterdag thuis tegen koploper WHC. 
In Wezep kon STEVO in de eerste helft aardig mee tegen WHC, maar liet de kansen onbenut. In de tweede helft sloeg WHC toe en moest STEVO een 3-0 nederlaag slikken, waaronder ook een eigen goal. 
De Aanvang is zaterdagavond om 18.00 uur op de Peuverweide

STEVO zondag uit naar GROL in Groenlo .

06-03-2024

Grol uit Groenlo op sportpark Den Elshof is de tegenstander zondagmiddag voor de eerste selectie van STEVO. Het is de nummer negen in de stand op de ranglijst met 17 punten uit 15 wedstrijden. Zeven meer dan STEVO dat één wedstrijd minder gespeeld heeft en voorlaatste staat. Opnieuw een zware taak na de tegenvaller van afgelopen zondag tegen NEO waar op meer was gerekend. 
De inzet in deze wedstrijd werd niet beloond. Kansen die er kwamen werden jammer genoeg niet benut. Een euvel waar STEVO dit seizoen veel last van heeft. Het geluk wat een koploper vaak wel heeft ontbreekt STEVO als ploeg in de gevarenzone. 
Tegen Grol, een vereniging met ruim 1200 leden, wacht STEVO als boven gezegd ongetwijfeld een heet middagje. Een afwachtende houding kan het zich niet meer veroorloven. Waarschijnlijk is het beste om van eigen krachten uit te gaan en de tegenstander onbevangen tegemoet te treden. Tegen NEO liet STEVO zien dat het aardig mee kan tegen een hoger geplaatste tegenstander. Groenlo ligt op 64 km van Geesteren, 50 minuten met de auto. Een afstand die te doen is voor onze supporters. Hopelijk mogen we velen van hen begroeten in het Gelderse. Om 14.30 wordt er afgetrapt.

NEO verslaat STEVO thuis met 0-3 .

03-03-2024

Alle goede bedoelingen ten spijt moest STEVO zondagmiddag op de Peuverweide, voor veel publiek, de winst aan tegenstander NEO laten. 
Het werd 0-3 voor de Bornenaren. Geflatteerd, omdat STEVO aardig opgewassen was tegen NEO maar door eigen fouten in de eerste helft zomaar met 0-2 achter kwam. 
NEO mocht voetbaltechnisch dan wat meer inhoud hebben, STEVO zette daar een portie gezonde werklust tegenover en daar hadden de gasten het toch heel moeilijk mee. 
STEVO begon goed aan de wedstrijd en had al snel twee hoekschoppen te pakken, die veel te laag voor het doel kwamen en makkelijk voor NEO te verdedigen waren. Ook later nog twee keer diezelfde lage corners. Misschien een aandachtspuntje voor trainer Mensink. De bal uit een corner moet hoog voor de goal. 
Het krachtsverschil was in de eerste twintig minuten te verwaarlozen. 
De 0-1 voorsprong voor NEO kwam ook wat onverwacht. Een aanval over links werd niet goed verdedigd en de lage voorzet voor de goal van Bas Beernink werd eenvoudig over de doellijn gewerkt, waarbij ook hier de gasten veel te vrij stonden.  
STEVO kwam na de achterstand in een mindere fase en NEO profiteerde optimaal van een totaal misverstand  tussen keeper Bas Beernink en Sep Nijland. Beiden lieten de bal bij een aanval van NEO aan elkaar over en dat was een grote misrekening die door NEO pijnlijk afgestraft werd, 0-2. 
Thomas Steggink had voor de thee nog pech dat zijn kopbal uit een hoekschop net naast de verkeerde kant van de paal belandde. 
De ruststand van 0-2 was niet onoverkomelijk zo was de gedachte rond het veld bij de supporters. 
In de tweede helft speelde STEVO opportunistisch en het kon NEO de duimschroeven flink aandraaien. Veel grote kansen kwamen er niet ook al doordat STEVO veel te gehaast te werk ging. Daan Kottink en Joes Masselink hadden wat meer rust moeten bewaren bij hun mogelijkheden. STEVO bleef tot aan de laatste minuut vechten voor een resultaat, maar dat werd in de 88e minuut definitief teniet gedaan toen NEO de 0-3 op de borden schoot. Een teleurstelling voor het vele publiek uit Geesteren dat toch meer had verwacht.
Wanhopen hoeft de ploeg van trainer Michiel Mensink nog niet al wordt het met de week moeilijker om zich uit de gevarenzone te spelen. 
Volgende week zondag reist STEVO af naar GROL in Groenlo. Om 14.30 uur wordt hier afgetrapt.
Stand 1ste klasse H

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon