Volgende wedstrijd STEVO 1
Donderdag 26 Mei 2022 - 14:00
 vs 

STEVO Nieuwsarchief

STEVO 2 staat na 100 minuten met lege handen.

09-05-2022

Door trainer Richard de Boer

STEVO 2 staat na 100 minuten met lege handen, maar verdient de complimenten voor de inzet, strijd en passie. 
STEVO 2 begon met 2 spelers van 019-1, Sepp Nijland en Stan Harmelink in de basis aan de wedstrijd tegen een ervaren en goed voetballend Rkhvv. Rkhvv had de bal, lieten we de bal en dat dwongen ze ook af. Het eerste half uur was voor Rkhvv en had STEVO voetballend weinig in te brengen, maar durfde STEVO ook niet terwijl er genoeg mogelijkheden lagen om te voetballen. Bas Beernink en de verdediging bleef overeind ook al creëerde Rkhvv een behoorlijk aantal kansen. Het laatste kwartier kroop STEVO bij balbezit iets meer uit zijn schulp en kwam vaker op de helft van Rkhvv. Had het een penalty moeten hebben na een bekende rush van Pieter Kottink. Dan totaal onverwacht nog de 0-1 voor STEVO, een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Bas Paus. Die dacht niet na en haalde verwoestend uit. Stevo ging rusten met een 0-1 voorsprong. 
De 2e helft was het eenrichtingsverkeer, STEVO stond onder druk en kwam niet meer onder de druk vandaan. Stefan Steggink was na een uur leeg en werd vervangen door Stan Olde Olthof. Het was wachten op de 1-1 en die kwam in de 66e min. uit een penalty. Rkhvv voerde de druk nog meer op en had Stevo volledig in de grip. Rkhvv creëerde legio kansen, maar of Bas Beernink zat er tussen of een been of ander lichaamsdeel stond wel in de weg. STEVO streed met man en macht voor dat ene  punt. Rkhvv kreeg nog een penalty, maar die werd gemist. Nog steeds 1-1 en kans op resultaat. Jelle Linneman en Stef Paus kwamen nog in het veld voor Pieter Kottink en Bas Paus. STEVO leek overeind te blijven en het punt eruit te slepen, vooral na een miraculeuze redding van Bas Beernink had je het gevoel dat gaat lukken. Uiteindelijk in de 98e minuut de 2-1 voor Rkhvv, voetballend terecht. Maar als je zolang strijd voor een punt, dan is dat enorm zuur. 
STEVO 2 blijft knokken voor hoofdklasse behoud in de nog 4 resterende wedstrijden. 
Opstelling: 
Bas Beernink, Marijn Hoek, Sepp Nijland, Gijs Dierink, Stan Harmelink , Bas Paus (80e Step Paus), Remon Colleije, Stefan Steggink (60e Stan Olde Olthof), Pieter Kottink (70e Jelle Linneman), Mike Voorhuis, Jaron Elzinga.
 

STEVO zondag thuis tegen FC Winterswijk

05-05-2022

Na de flinke oorwassing tegen RKHVV, speelt de selectie van trainer Otto Krabbe zondagmiddag thuis op de Peuverweide tegen FC Winterswijk. Opnieuw geen gemakkelijk opgave door de afwezigheid van basisspelers, maar om op voorhand al excuses te bedenken voor een minder resultaat tegen de Winterswijkers dat gaat te ver. 
STEVO zal zondag met de beschikbare spelers ballen moeten tonen en tot het uiterste gaan om drie punten aan het totaal van nu 14 toe te voegen. 
Zes finales staan er nog op de rol en daarna weet STEVO hoe de zaken er  daadwerkelijk voor staan. Rechtstreekse degradatie lijkt afwendbaar met negen punten voorsprong op de nummer laatst Tubantia. 
STEVO heeft BVC  ’12 en SV Dalfsen nog steeds in het vizier en wil het nacompetitie ontlopen, dan moet het deze twee opponenten achter zich laten. 
Spannende weken liggen voor ons en de steun van de supporters is onontbeerlijk nu. Daarom kom allemaal naar de Peuverweide zondagmiddag. 
FC Winterswijk, de nummer vijf op de ranglijst heeft minder zorgen en zal ontspannen afreizen naar Geesteren.  
STEVO is de kat in het nauw en moet nu laten zien dat het met de druk van moeten winnen om kan gaan. Een misstap in deze thuiswedstrijd kan het zich eigenlijk niet meer veroorloven. 
De spelers die het veld worden ingestuurd door trainer Otto Krabbe zullen zich het snot voor de ogen  moeten werken om tot een goed resultaat te komen.  Succes aan allen die betrokken zijn. 
Om 14.00 uur is de aftrap.
 

STEVO 2 verliest nipt van koploper Longa’30 2 .

02-05-2022

Door trainer Richard de Boer.

STEVO had een goede dag nodig om van koploper Longa’30 te winnen.  STEVO begon op het harde hobbelige veld overtuigend en was op zoek naar de voetballende oplossing, maar kreeg daardoor ook een goal en een grote kans tegen. Gekozen werd daarna voor de lange bal en het spelen op de 2e bal. Er ontstond een wedstrijd waarbij STEVO geen kansen creëerde en Longa’30 had uit kunnen lopen naar 2 of zelfs 3-0 als dit wederom door Bas Beernink en een redding van de doellijn niet gebeurde. 

Een 0-1 ruststand, dus nog steeds kans op resultaat en dit met elkaar ook zo besproken in de rust. Inzakken en daardoor de ruimte klein makend was het devies en daardoor ruimte creërend achter hun verdediging. 

In de 2e helft kreeg STEVO gelijk al een domper te verwerken, maar het elftal toonde veerkracht na de ongelukkige 0-2. Dan een fase waarbij het aftasten was, STEVO liet de bal aan Longa’30 en zij wisten minder goed om te gaan met de kleinere ruimte. Uiteindelijk moest STEVO toch meer vooruit om iets te forceren. Julian Colleije kwam in het veld voor Remon Colleije en ging met 4 spitsen spelen. De ruimtes werden groter en de druk van STEVO nam toe zonder echt gevaarlijk te worden. Nog een wissel Stefan Steggink verving Mike Voorhuis en ging vol op de aanval in het laatste kwartier. Longa’30 moest achteruit, maar bleven gevaarlijk naar voren met veel dreiging. Alleen maakte Longa’30 het niet af en bleef STEVO in de wedstrijd. Jelle Linneman en Stan Harmelink kwamen in de 80e minuut in het veld voor Jaron Elzinga en Pieter Kottink. Achterin 1 op 1, Stan Nijhuis nog mee naar voren en zo stond  STEVO met Bas Beernink, 3 verdedigers, 2 middenvelders en  5 aanvallers opgesteld en werd beloond met de aansluitingstreffer van Jelle Linneman op aangeven van Stefan Steggink. 1-2 met nog 5 minuten te spelen leverde nog 1 grote kans op, maar Bas Paus wist dit buitenkansje niet te verzilveren. Alles geprobeerd, keihard gewerkt maar niets gekregen helaas. 

Opstelling: 
Bas Beernink, Stan van Heumen, Gijs Dierink, Stan Nijhuis, Pieter Kottink (80e Stan Harmelink) Ruben Bekhuis, Remon Colleije (65e Julian Colleije), Bas Paus, Jaron Elzinga (80e Jelle Linneman), Mike Voorhuis (75e Stefan Steggink), Thijs Beernink.
 

Flinke afstraffing voor STEVO  tegen RKHVV, 6-1.

01-05-2022

In Huissen kreeg STEVO zondagmiddag een flinke afstraffing. Met maar liefst 6-1 kreeg  de ploeg van trainer Otto Krabbe  aan de broek. Aan de hoge uitslag was weinig af te dingen. RKHVV was STEVO technisch veruit de baas. De vlotte combinaties van de Huissenaren was het gehavende STEVO te machtig. 
In de eerste helft viel ook nog Mauro Plegt uit met een blessure en liep Hugo Weerink met klachten in het veld en viel uit in het laatste gedeelte van de tweede helft. Verder was de afwezigheid van Joes Masselink, vakantie,  en Niels Wigger, blessure, een gevoelige aderlating. 
Het was roeien met de riemen voor trainer Otto Krabbe en tegen een sterke tegenstander als RKHVV, dat hoofdklasse aspiraties heeft, viel dat allemaal niet mee deze middag. 
STEVO werkte hard, maar moest duidelijk zijn meerdere erkennen. Al vroeg in de wedstrijd was het raak voor RKHVV en vrij vlot daarna lag de tweede al in het net achter Luuk Oude Lansink, 2-0.  
Een sprankje hoop was er voor STEVO en de weinige supporters uit Geesteren  toen Roy Wigger op goed aangeven van Stijn Harmelink de aansluitingstreffer maakte, 2-1. Er lagen toch kansen voor STEVO deze middag om de verdediging van RKHVV te omspelen,  maar te vaak werd hiermee te slordig omgegaan. 
Vlak voor rust was de marge weer twee voor RKHVV, toen de bal uit een vrije trap door de muur langs de binnenkant paal werd binnengeschoten. Deze tegenslag kwam STEVO niet meer te boven en RKHVV kon het surplus aan kwaliteit in de tweede helft verder uitbouwen tot een 6-1 einduitslag. Grote man bij RKHVV was Marco Corba met drie goals. 
Roy Wigger en Koen Haverkort hadden nog wel een grote kans om de stand wat draaglijker te maken, maar dat geluk zat ook niet mee deze middag. 
Gauw vergeten deze wedstrijd en de voorbereiding starten op het duel van volgende week thuis tegen FC Winterswijk. Vier punten is het verschil met de veilige plek elfde plek. Het kan nog steeds. Hoop doet leven. We rekenen op onze supporters zondag. Om 14:00 uur is de aftrap op de Peuverweide. 

STEVO  uit naar RKHVV Huissen.

28-04-2022

Een verre uitwedstrijd  voor STEVO komende zondag. In Huissen in Gelderland is RKHVV de tegenstander, de nummer vijf op de ranglijst.  Na de derby tegen TVC opnieuw kansen voor de ploeg van trainer Otto Krabbe om punten aan het totaal van veertien toe te voegen. 
In de drie wedstrijden die in Huissen werden gespeeld kwam STEVO één keer tot een 2-2 gelijkspel en werd twee keer met 2-0  verloren. Zondag de kans voor STEVO om deze statistieken een positiever aanzien te geven. In Geesteren, eerder dit seizoen,  kwam STEVO tot een 1-1 gelijkspel. Eigenlijk moet gezien de stand op  de ranglijst STEVO zondag met 3 punten huiswaarts keren, maar dat zal een hele klus worden tegen deze sterke tegenstander. Niet verliezen zou al ook mooi zijn. 
Elke wedstrijd momenteel is voor STEVO een finale en daarvan moeten er nog zeven gespeeld worden. 
Aan het eind van de rit staat iedereen daar waar die hoort te staan op basis van de prestaties in het afgelopen seizoen. 
We hopen in ieder geval dat STEVO in het resterende deel van de competitie alsnog uit de as herrijst en de dans ontspringt in het gevecht om degradatie.  
In Huissen tegen RKHVV wordt zondagmiddag om 14:00 uur afgetrapt.
 

Geweldige teamprestatie STEVO 2

25-04-2022

Door trainer Richard de Boer.

STEVO moest het opnemen tegen DVC’26 uit Didam en wist vooraf dat dit een zware tegenstander was. Thuis werd nog verloren met 0-3. 

STEVO schoot uit de startblokken en scoorde na 3 minuten al de openingstreffer. Pieter Kottink wist Thijs Beernink te vinden en Thijs schoot prima binnen. Daarna was het aftasten DVC’26 had wat meer de bal, maar werd niet gevaarlijk. STEVO was af en toe zoekende in de organisatie en kon net als DVC’26 geen kansen creëren. Er was nog een mogelijkheid voor Stevo toen Thijs Beernink Jaron Elzinga diep stuurde. Jaron leek daardoor 1 op 1 met de keeper te komen, maar de bal was net te hard. Een onveranderd spelbeeld in de 1e helft, DVC’26 had de bal en Stevo loerde op de counter. In de 40e minuut dan toch de 0-2 op het scorebord. Uit een ingooi van Bram Tibbe kwam de bal bij Gijs Dierink, Gijs wist de bal buitenkant voet te steken op Thijs Beernink, die de bal geweldig afwerkte en zijn 2e goal maakte. Een prima ruststand voor STEVO , alleen was de wedstrijd uiteraard nog niet gespeeld.   

De 2e helft een agressiever DVC’26 met veel meer druk dan in de 1e helft.  STEVO moest steeds verder achteruit en kreeg in 46e minuut al gelijk een kans van DVC’26 te verwerken. Maar de wekelijks in vorm zijnde Bas Beernink wist deze kans goed te verwerken. Een wissel in de 55e minuut Julian Colleije kwam erin voor Marijn Hoek, die in de 1e helft door de enkel was gegaan. In de 58e minuut dan toch de 1-2 en DVC’26 wist door deze aansluitingstreffer de druk nog verder op te voeren. STEVO kwam er in die fase niet meer aan te pas en wist met kunst en vliegwerk de 1-2 te verdedigen. STEVO had het moeilijk, maar wist de rug te rechten en te knokken voor de winst. Mike Voorhuis kwam erin voor de moe gestreden Jaron Elzinga en ging 4:4:2 spelen om de druk eraf te krijgen. STEVO kreeg iets meer grip op het middenveld en de echte grote kansen bleven uit voor DVC’26. In de laatste 10 minuten kwamen Stefan Steggink en Kelvin Linneman in het  veld voor Thijs Beernink en Pieter Kottink. STEVO kreeg de kansen via Thijs Beernink, Mike Voorhuis, Stefan Steggink en Ruben Bekhuis om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar liet dit na, Daardoor werd het billen knijpen tot aan het bevrijdende eindsignaal. Een opgelucht STEVO ging met 3 punten van het veld en bracht de 1-2 voorsprong over de eindstreep. 

Opstelling en Clemens   Wigger dit keer met 11 basisspelers 😉: 
Bas Beernink, Bram Tibbe, Gijs Dierink, Stan Nijhuis, Marijn Hoek (55e Julian Colleije), Ruben Bekhuis, Mick Velthuis, Bas Paus, Pieter Kottink (80e Kelvin Linneman), Thijs Beernink (80e Stefan Steggink), Jaron Elzinga (70e Mike Voorhuis).
 

STEVO en TVC delen terecht de punten 1-1

24-04-2022

De derby tussen STEVO en TVC '28 eindigde zondagmiddag op de Peuverweide in een terechte 1-1. STEVO had in het laatste gedeelte van de 2e helft nog wel de meeste drang om de wedstrijd winnend af te sluiten, had ook kansen daartoe aangespoord door het thuispubliek, maar de 1-1 bleef op de borden staan.

Spelers en het in grote getale aanwezige publiek hadden wel vrede met de uitslag. TVC probeerde in de wedstrijd voetballend alles op te lossen en STEVO hanteerde veelal de lange bal naar voren. Uitgespeelde kansen waren er niet zoveel in de eerste helft voor beide ploegen. Niels Wigger schoot een keer de bal net over de lat en TVC kopte de bal op de lat uit een corner.

Het spel golfde wat op en neer en uit één van de aanvallen van TVC in de 41e minuut greep de verdediging van STEVO niet daadkrachtig genoeg in. Mart Groothuis van de Tubbergenaren schoot de bal laag over de grond in de verre hoek van het doel van Luuk Oude Lansink, 0-1. Een domper voor STEVO, maar het ging niet bij de pakken neerzitten en kwam goed uit de kleedkamer voor de tweede helft.

Roy Wigger schoot de bal in de 47e minuut steenhard net over de lat van het TVC doel. De elf van trainer Otto Krabbe hadden in de 2e helft toch de meest aanvallende inspiraties, maar moest oppassen dat het zich niet liet verrassen door de counter van TVC. Vooral in de laatste 20 minuten werd STEVO dreigender voor de goal van TVC en nadat eerst nog de bal uit een corner op de kruising belandde, was het kort daarna wel raak. Hugo Weerink op links legde de bal panklaar voor Mauro Plegt, die geheel vrijstaand bij de 2e paal de bal voor het inschieten had.

Ook na de 1-1 bleef STEVO de aanval zoeken, maar tot de winnende treffer kwam het niet meer. Al met al een een terechte uitslag en zo was ook te horen in beide kampen na afloop. De hoop is er dat beide ploegen ook volgend seizoen weer de derby mogen spelen. Voor STEVO wordt het nog een hele klus om dat te bewerkstelligen, maar het punt tegen TVC moet vertrouwen geven richting volgende week wanneer RKHVV in Huissen de tegenstander is.

Zondag op de Peuverweide de derby STEVO tegen TVC '28

21-04-2022

Voor STEVO en TVC '28 is komende zondag een speciale dag. De derby tussen beide ploegen staat namelijk weer op de rol en dat doet bij menig voetballiefhebber uit de gemeente Tubbergen het hart sneller kloppen. 
Even is de stand op de ranglijst voor wat het is, al zal TVC heel wat ontspannender naar de wedstrijd toeleven dan het elftal van trainer Otto Krabbe, dat zich eigenlijk geen puntenverlies kan veroorloven. 
TVC is zo goed als in veilige haven en heeft de blik nog steeds naar boven gericht, hoewel het  laatste weken bij de Tubbergenaren ook niet zo soepeltjes verloopt als dat in het begin van de competitie wel het geval was. 
STEVO is in acute nood en ligt aan de beademing. Het zal een hele klus worden om ook volgend seizoen eerste klasser te zijn. Wellicht kan een goed resultaat tegen TVC het tij keren. Hoe het verloop ook zal zijn zondag, het publiek is op voorhand altijd winnaar bij de derby tussen STEVO en TVC. Het belooft een prima weertje te worden, alle reden dus om zondagmiddag massaal het hoofdveld van de Peuverweide te omzoomen. Om 14:00 uur is de aftrap.
 

STEVO onderuit bij Heino.

17-04-2022


STEVO is er Paaszaterdag niet in geslaagd punten over te houden aan het duel met Heino. De thuisploeg won verdiend met 3-0.
Heino hield STEVO in de 1e helft vanaf het begin onder druk en dat resulteerde in een paar grote mogelijkheden in het eerste kwartier. Met name de corners vormden een gevaar en het was aan de slordigheid in de afwerking van Heino te danken dat het 0-0 bleef. Er viel één grote kans voor STEVO te noteren: Joes Masselink schoot vanaf rechts rakelings voorlangs.
Na een half uur viel dan toch de openingstreffer. Hoge bal vanaf de recherkant van STEVO werd goed aangenomen door Stan Heetkamp die Luuk oude Lansink met een schuiver in de verre hoek kansloos liet. Dit was ook de ruststand.
Direct na rust leek STEVO terug in de wedtrijd te komen. Eerst was het nog de spits van Heino die 1-op-1 met Luuk de bal naast schoof. Vervolgens was het echter Roy Wigger met een hard schot in het zijnet en een voorzet op Mart Velscholte kwam niet aan waar voor eigen succes gaan wellicht de betere optie was geweest.
En waar op de gelijkmaker van STEVO was gehoopt, scoorde Heino de 2-0. Goed uitgespeelde aanval in de 66e minuut die werd afgerond door Jesse Kruiper.
En nadat Sten Rosendal in de 76e minuut ook nog een hoge voorzet ongehinderd binnenknikte met het hoofd was de wedstrijd wel gespeeld. Laatste kwartier had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden.
De koppies moeten weer omhoog. Volgende week wacht in Geesteren de derby met TVC, dat de laatste weken ook niet echt in vorm is. Hopelijk kunnen er dan weer 3 punten bijgeschreven worden. Sowieso lijkt het een bijzonder spannend slot van de competitie te worden.
STEVO strijdt met Tubantia, BVC en Dalfsen om de veilige 11e plek. Nummer 14 degradeert rechtstreeks en de nummers 12 en 13 spelen nacompetitie.
Stand 1ste klasse E

 
Combiglas Woertman natuursteen Jeugdsponsor Fyon