Karakterploeg STEVO wint verdiend met 5-3 van PH

geplaatst op: 16-02-2014

STEVO-PH 2014. Wat een karakter toonde STEVO zondagmiddag in Almelo tegen PH. De wil om te winnen was er vanaf minuut ččn en dat viel PH misschien wat rouw op het dak na de makkelijke 5-1 overwinning eerder dit seizoen op STEVO. Nu werd het 5-3 voor de rood-gelen uit Geesteren, en die uitslag was na 90 minuten terecht. PH kwam in de wedstrijd van een 3-1 achterstand nog wel terug tot 3-3, maar de veerkracht die STEVO hierna toonde was enorm, met een hoofdrol voor de spits van STEVO Niels Wigger. Wat maakt deze speler een progressie door dit seizoen.

Al in de eerste vijf minuten van het treffen was te zien dat STEVO zich niet wilde laten afslachten. Het nam zelf het initiatief en daar had PH waarschijnlijk geen rekening mee gehouden. En toch kwam PH al in de zevende minuut op 1-0. De bal werd goed tussen twee verdedigers van STEVO gelegd en  PH schoot de bal in de lange hoek zuiver binnen. De achterstand bracht STEVO niet van slag want vier minuten later kwam het alweer op gelijke hoogte door Niels Wigger, die deze middag in de spits was geposteerd. Een gouden greep zo bleek achteraf. Aan de 1-1 ging overigens een perfecte voorzet van Maarten Gelhever vooraf. PH vertrouwde tegen STEVO vooral op zijn voorhoede. En terecht want bij uitvallen waren de voorwaartsen uit Almelo levensgevaarlijk. Gelukkig voor STEVO in de afronding wat minder. Tot twee keer toe mistte alles en iedereen bij een voorzet vanaf de flanken voor het STEVO-doel. Vanaf de 20e minuut maakte STEVO een wat betere indruk dan PH en je kreeg het gevoel, er valt wat te halen vanmiddag. STEVO kreeg mogelijkheden en ook PH af en toe. In de 43e minuut ging de bal op de stip voor STEVO. Maarten Gelhever ontfutselde een PH speler de bal en ging richting het doel. Aan de noodrem trekken in de zestien was de enigste mogelijkheid voor PH. De goed leidende scheidsrechter Veekamp kon niet anders dan het leer op de stip leggen. Mark Voshaar ging achter de bal staan, maar mistte. Een domper die bijna in de zelfde minuut nog groter werd toen PH zelf een kans maar net niet verzilverde.  Allen hadden zich hierna al verzoend met een 1-1 bij rust, ware het niet dat Niels Wigger zijn klasse toonde en STEVO toch nog op voorsprong zette voor de thee. Een goed gevoel overheerste ongetwijfeld bij de spelers van STEVO bij de gang naar de kleedkamer en ook de supporters uit Geesteren liepen rond met lachende gezichten.

De tweede helft begon al vrij snel met het uitvallen van Eric Velthof. Rick Silderhuis was een volwaardig vervanger in de tweede helft en deed wat hij moest doen, tegenhouden. STEVO ging door met goed voetballen en in de 51e minuut had Niels Wigger het weer op zijn heupen. De STEVO-spits was niet van de bal te krijgen en opnieuw restte een PH speler niks anders dan aan de noodrem te trekken binnen de zestien. PH kreeg bovendien rood voor de actie, dit na 2x geel, en moest met tien man verder.  Nu ging Rick Bekke achter de bal staan en deze keer was het vanaf 11 meter wel raak. Met de 3-1 voor STEVO leek de wedstrijd gelopen, maar niks was minder waar. STEVO was even niet bij de les na de euforie over de 3-1. Een minuut na de aftrap was het al weer 3-2 door Sander Bekhuis van PH en even daarna ook nog de 3-3 voor de Almeloers. Het zou toch niet, zag je de spelers van STEVO denken. Ook al doordat Thijs Nieuwmeijer van STEVO met twee keer geel en dus rood het veld moest ruimen. Nee, het zou niet deze middag. De ruggen werden gerecht bij STEVO en de ploeg toonde karakter. Het trok opnieuw ten aanval met een spits, Niels Wigger, waarbij alles lukte deze middag. Hij zette STEVO na de 3-3 van PH dan ook opnieuw op voorsprong. Rik Kokhuis was de voorbereider van het doelpunt. Na een goede actie legde Rik de bal vanaf de achterlijn breed voor het doel bij de vrijstaande Niels Wigger, die de hoek voor het uitzoeken had en de 4-3 aantekende. Het derde doelpunt van Wigger in de wedstrijd en daarmee was voor hem de kous nog niet af, want even later was hij  wederom succesvol. Nu met het hoofd uit een vrije trap van Rick Bekke. De 5-3 voorsprong moest toch genoeg zijn een kwartier voor tijd, zo was het besef bij alles wat uit IMG 3843Geesteren kwam. En dat was het ook. PH probeerde wel nog aan te zetten, kreeg ook een goede kans op een doelpunt in de 78e minuut, maar nu was keeper Roy Kreuwel een sta in de weg. In de 85e minuut kreeg uitblinker Niels Wigger een publiekswissel van trainer Geert Veldhuis en de goed bezette tribune van PH met vooral STEVO-supporters applaudiseerde luid voor de STEVO-spits. In de laatste paar minuten gebeurde weinig meer en STEVO zet met het resultaat tegen PH de goede reeks voort. Zestien punten uit de laatste zes wedstrijden. Het geloof in eigen kunnen is volledig terug. Nu, net voor de carnaval, zou het mooi zijn om zondag in de thuiswedstrijd tegen ATC ´65 ook de volle buit binnen te halen. Dan kan de Papsleef´n dag in Geesteren, een week later, voor STEVO in ieder geval niet meer stuk. Dan mag de goede reeks ten volle gevierd worden.