Zwaarbevochten overwinning STEVO

geplaatst op: 14-12-2014

STEVO heeft zich in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop nog een keer van haar beste kant laten zien. In een wedstrijd die meer spannend dan goed was trokken de roodgelen tegen het Hengelose Achilles ’12 – met oud STEVO speler Han van Zetten in de gelederen – met 1-0 aan het langste eind.

Na 2 opeenvolgende nederlagen tegen Voorwaarts Twello en Schalkhaar was een overwinning ook noodzakelijk om de aansluiting met de bovenste plaatsen niet te verliezen. Zowel STEVO als Achilles zaten er in het begin kort op, waardoor er weinig uitgespeelde aanvallen te zien waren. De goal van STEVO in de 19e minuut kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen. Niels Wigger ontfutselde op de achterlijn een verdediger van Achilles de bal en zette voor op Maarten Gelhever die simpel binnenschoof.

Achilles leek de bal wat makkelijker rond te laten gaan, zonder dat het echt gevaar stichtte voor het doel van Roy Kreuwel. STEVO kreeg nog wat kleine kansen maar slaagde er niet de voorsprong uit te bouwen.

De gehele tweede helft eigenlijk een identiek beeld. STEVO verdedigt de voorsprong en komt er nog regelmatig gevaarlijk uit. Achilles probeert voetballend tot kansen te komen maar slaagt daar slechts sporadisch in. Met wat opportunisme probeert Achilles in de laatste minuten de gelijkmaker te forceren. Beste kans daarbij is voor de keeper die in de blessuretijd de bal uit een corner rakelings naast kopt. Met veel inzet slaagt STEVO er echter in de voorsprong vast te houden.

Komende donderdag komt STEVO voor de winterstop voor de laatste keer in actie. In Apeldoorn staat om 19:30 uur het inhaalduel tegen WSV op het programma. Na de winterstop gaat het dan verder met de uitwedstrijd tegen SDC uit Denekamp.