STEVO en Schalkhaar delen de punten. (2-2)

geplaatst op: 03-05-2015

STEVO en Schalkhaar deelden de punten zondagmiddag op de Peuverweide. Het werd 2-2 in een attractief potje voetbal voor de toeschouwers. Schalkhaar had technisch gezien misschien iets meer in huis dan STEVO maar het elftal van trainer Peter Reekers compenseerde dat ruimschoots met een flinke dosis werklust. Hele grote kansen waren er niet zoveel voor beide doelen. De kansen of beter gezegd mogelijkheden die er waren werden ook in doelpunten omgezet.

STEVO liet voor het eerst wat zien in de 6e minuut toen Tom van Bentheim zonder succes op goal schoot. Tot aan de 22e minuut ging het spel op en neer en in genoemde minuut onstond de eerste opwinding van de wedstrijd. Schalkhaar maakte de 0-1 al of niet in buitenspelpositie. Hoewel de vlag wel omhoog ging bij STEVO wilde scheidsrechter van Beersum van niks weten. Onterecht zo was het commentaar in de rust. Maar goed, Schalkhaar leidde en STEVO moest op jacht naar de gelijkmaker.

Eerst nog voorkwam Stijn Harmelink dat Schalkhaar op 0-2 kwam. Stijn gebruikte goed zijn lichaam, juist op het moment dat een speler van Schalkhaar vrije doorgang had op keeper Roy Kreuwel. STEVO begon wat meer te drukken zo vanaf de 30e minuut. Rien Nieuwmeijer had een goede rush langs de lijn en zijn voorzet kwam net niet op de juiste plaats voor doel. Tom van Bentheim vuurde een kanonskogel af op de keeper van Schalkhaar in de 39e minuut.

De 1-1 voor STEVO kwam er dan toch nog zo vlak voor rust. Niels Wigger passte de bal vanachter zijn standbeen langs naar Tom van Bentheim. Tom zag in het duel om de bal deze bij Maarten Gelhever terechtkomen. Maarten legde vervolgens weer goed af op Tom van Bentheim, die juist gemikt raak schoot op zo’n 10 meter van het doel (1-1)

STEVO kwam minder uit de theepauze want al in de 47e minuut zette Schalkhaar STEVO opnieuw op achterstand (1-2). Tussen vier verdedigers van STEVO door verdween de bal langs Roy Kreuwel in de goal. STEVO bleef ook na de hernieuwde achterstand met veel inzet spelen en dat werd niet lang daarna beloond. Met een fantastische goal maakte Mark Voshaar de 2-2. Goed voorbereidend werk ging hier aan vooraf door Thomas Steggink, de A-junior, die zich prima staande hield deze middag. Mark Voshaar krulde met zijn linker been de bal vanaf 25 meter in de bovenhoek. Blij dat hij was liep hij hij het hele speelveld over en dat mocht ook wel na zo’n mooi doelpunt.

Hierna hadden Roy Wigger voorlangs en Tom van Bentheim nog enkele kleine mogelijkheden maar veel gebeurde er niet meer en de 2-2 bleef op de borden staan.

Vermeldenswaardig is nog wel dat ook de A–junioren Bas Paus en Wout Gehring voor het eerst hun opwachting maakten in de hoofdmacht van STEVO en dat mag toch als zeer positief opgemerkt worden.

Er rest nu nog één wedstrijd voor STEVO volgende week uit tegen Voorwaarts Twello.

Om 14:00 uur begint het treffen in Twello