BWO speelt STEVO naar 3-1 nederlaag in topper.

geplaatst op: 20-03-2016

STEVO leed zondagmiddag in Hengelo de tweede nederlaag van dit seizoen. Na een 0-1 voorsprong bij rust, kreeg het in de tweede helft drie goals om de oren en werd de eindstand 3-1 voor BWO. Op basis van het spel in die tweede vijfenveertig minuten was de overwinning van BWO verdiend te noemen. STEVO liep te ver achteruit en bracht zich zelf daarmee in een lastig parket. De nederlaag heeft geen directe gevolgen, maar de afstand met BWO is geslonken tot drie punten. STEVO heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan BWO. PH, ook een concurrent, kwam niet verder dan 2-2 tegen Helios, na een 0-2 voorsprong.

STEVO begon goed aan de wedstrijd tegen BWO.  Roy Wigger stuitte in de 5e minuut op de keeper van BWO, waar het ook zomaar op voorsprong had kunnen komen. De lange bal werd in de beginfase nogal eens gehanteerd door de elf van trainer Alfred Nijhuis en BWO had het daar moeilijk mee. De Hengeloers kwamen eerst na een kwartier wat meer in hun spel en kregen toen ook een goede kans. Keeper Roy Kreuwel kon de bal via de paal naast werken.

Het duel was nog niet het spektakel waarop gerekend was door het vele publiek langs de kant. Af en toe zelfs tam. Dat STEVO kort voor rust op een 1-0 voorsprong kwam was een flinke meevaller. Een corner van Mark Voshaar werd prima doorgekopt en bij de tweede paal kon Wilco Broekhuis met het hoofd afronden. STEVO had direct hierna zelfs nog de mogelijkheid om op 2-0 te komen. Justin Oude Booijink kwam een teenlengte tekort bij een voorzet vanaf de flanken. Thijs Nieuwmeijer zag ook nog een bal uit een vrije trap in de muur van BWO stranden.

STEVO ging in ieder geval met een goed gevoel de kleedkamer in en ook direct na rust had je nog niet het idee dat BWO met de drie punten van het veld zou stappen. Eerst na de 55e minuut werd het goede gevoel wat minder. STEVO ging achteruit lopen en BWO begon gas te geven. In de 60e minuut was dan ook raak voor BWO. Een rollertje van net buiten de zestien leverde zomaar de 1-1 gelijkmaker op.

STEVO bleef ook na deze treffer van BWO, al dan niet gedwongen, achteruit lopen en je zag het vertrouwen bij de Hengeloers toenemen. Dat BWO op een 2-1 voorsprong kwam was niet zo verwonderlijk. De bal werd uit een corner bij de tweede paal nog een keer voor het doel gebracht en vervolgens prima ingekopt. STEVO kreeg na deze achterstand nog wel een keer de mogelijkheid via een vrije trap van Thijs Nieuwmeijer om  iets terug te doen, maar de muur van BWO stond als een huis.

Met Thomas en Stefan Steggink probeerde STEVO aanvallend de bakens te verzetten, maar het mocht allemaal niet meer baten. BWO kwam zelfs op 3-1. Roy Kreuwel kon eerst nog redding brengen op een geweldige pegel, maar moest in tweede instantie toezien dat de bal uit de nieuwe inzet werd binnengekopt.

Over en uit voor STEVO op dat moment, dat daarna nog een keer goed wegkwam bij een honderd procent kans van BWO.  De nederlaag heeft zoals gezegd geen directe gevolgen, alleen de afstand met BWO is kleiner geworden en de Hengeloers hebben hierdoor de druk wat opgevoerd bij de ploeg van trainer Alfred Nijhuis.

Paaszaterdag moet STEVO inhalen. Om 18:00 uur in en tegen Schalkhaar.