Forse 2-5 nederlaag van STEVO 2 tegen TVC ’28 2

geplaatst op: 03-04-2016

STEVO 2 leed een forse 2-5 nederlaag zondagmorgen in de thuiswedstrijd tegen TVC ’28 2. Een wedstrijd begint bij minuut één, maar dat de had de ploeg van trainer Gerard Cocks deze zondag veel te laat door. Eerst in de tweede helft zagen we weer een strijdvaardig STEVO. Toen was de wedstrijd al beslist. Bij rust stond het namelijk al 0-4 voor de Tubbergenaren.

En er stond nog wel zoveel op het spel voor STEVO 2. De penibele stand op de ranglijst moest de ploeg in de derby inspireren tot grote daden. Het was erop of eronder. Het werd eronder en dan vooral in de eerste helft waar veel te makkelijk de goals werden weggegeven. Binnen het half uur was het al 0-3.

In het eerste kwartier deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Daarna kwam TVC steeds beter aan voetballen toe en STEVO liep achter de feiten aan. Heel gemakkelijk werden de goals weggegeven. Toen ook nog de 0-4 op de borden verscheen voerde trainer Gerard Kocks twee wissels door in de hoop nog iets van de achterstand goed te kunnen goed maken. Tom Lohuis kwam voor Stan Nijhuis in het veld en Thomas Leus voor Wout Gehring. Vlak voor rust had STEVO de ideale kans om de stand te verkleinen . Een toegekende strafschop werd echter door Bob Klein Haarhuis bijna recht in de handen van de keeper geschoten.

Wat er in de rust in de kleedkamer van STEVO allemaal is gezegd willen we niet weten, maar het heeft ongetwijfeld gedonderd. Gerard Kocks verscheen na 10 minuten alleen weer naar buiten en zal de spelers achterlatend ongetwijfeld op hun verantwoordelijkheden hebben gewezen voor de tweede helft. De donderspeech had zeker geholpen want al in de 46e minuut was het raak voor STEVO. Tom Lohuis kreeg de bal op links prima aangespeeld en alleen voor de keeper wist hij het net te vinden.

De inzet bij STEVO was nu voorbeeldig en het was weer gelijkwaardig aan TVC.  STEVO speelde nu met passie en wilde soms te graag waardoor de nauwkeurigheid vaak ontbrak. TVC loerde op de counter en dat leverde nogal eens gevaar op voor het doel van Niels Kroeze. Onder andere werd de bal op de lat geschoten.

Een vrije trap voor STEVO leverde zowaar weer een doelpunt op. Bart Lohuis legde de bal prima achter de verdediging van TVC en Joost Kock knikte met het hoofd de bal uitstekend in het doel bij de tweede paal. Er was op dat moment nog genoeg tijd om de 2-4 stand een nog beter aanzien te geven. Dat was bijna gelukt toen Gijs Olimulder de bal op de lat prikte van het doel van TVC. Pech in die fase voor STEVO en TVC wist een minuut later op de counter wel het doel te vinden.

De 2-5 stand op dat moment was teveel van het goede om nog enig succes te behalen deze morgen. De conclusie na afloop mag zijn; prima gestreden in de tweede helft door STEVO, maar een volgende keer moet toch echt vanaf de eerste minuut alles in de strijd worden gegooid om tot een goed resultaat te komen. Hoe het verder afloopt met STEVO 2 in deze competitie is nog niet helemaal zeker. Feit is wel dat STEVO 2 menig keer voor hete vuren heeft gestaan in de afgelopen jaren en deze vaak overleefd heeft.  Er is dus nog hoop.