Geweldige teamprestatie STEVO 2

geplaatst op: 25-04-2022

Geweldige teamprestatie STEVO 2.

STEVO moest het opnemen tegen DVC’26 uit Didam en wist vooraf dat dit een zware tegenstander was. Thuis werd nog verloren met 0-3.

STEVO schoot uit de startblokken en scoorde na 3 minuten al de openingstreffer. Pieter Kottink wist Thijs Beernink te vinden en Thijs schoot prima binnen. Daarna was het aftasten DVC’26 had wat meer de bal, maar werd niet gevaarlijk. STEVO was af en toe zoekende in de organisatie en kon net als DVC’26 geen kansen creëren. Er was nog een mogelijkheid voor Stevo toen Thijs Beernink Jaron Elzinga diep stuurde. Jaron leek daardoor 1 op 1 met de keeper te komen, maar de bal was net te hard. Een onveranderd spelbeeld in de 1e helft, DVC’26 had de bal en Stevo loerde op de counter. In de 40e minuut dan toch de 0-2 op het scorebord. Uit een ingooi van Bram Tibbe kwam de bal bij Gijs Dierink, Gijs wist de bal buitenkant voet te steken op Thijs Beernink, die de bal geweldig afwerkte en zijn 2e goal maakte. Een prima ruststand voor STEVO , alleen was de wedstrijd uiteraard nog niet gespeeld.

De 2e helft een agressiever DVC’26 met veel meer druk dan in de 1e helft.  STEVO moest steeds verder achteruit en kreeg in 46e minuut al gelijk een kans van DVC’26 te verwerken. Maar de wekelijks in vorm zijnde Bas Beernink wist deze kans goed te verwerken. Een wissel in de 55e minuut Julian Colleije kwam erin voor Marijn Hoek, die in de 1e helft door de enkel was gegaan. In de 58e minuut dan toch de 1-2 en DVC’26 wist door deze aansluitingstreffer de druk nog verder op te voeren. STEVO kwam er in die fase niet meer aan te pas en wist met kunst en vliegwerk de 1-2 te verdedigen. STEVO had het moeilijk, maar wist de rug te rechten en te knokken voor de winst. Mike Voorhuis kwam erin voor de moe gestreden Jaron Elzinga en ging 4:4:2 spelen om de druk eraf te krijgen. STEVO kreeg iets meer grip op het middenveld en de echte grote kansen bleven uit voor DVC’26. In de laatste 10 minuten kwamen Stefan Steggink en Kelvin Linneman in het  veld voor Thijs Beernink en Pieter Kottink. STEVO kreeg de kansen via Thijs Beernink, Mike Voorhuis, Stefan Steggink en Ruben Bekhuis om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar liet dit na, Daardoor werd het billen knijpen tot aan het bevrijdende eindsignaal. Een opgelucht STEVO ging met 3 punten van het veld en bracht de 1-2 voorsprong over de eindstreep.